Jinak posledni rok stridam bronzovej teckpick od dunlopu (zatim nejlepsi kovovy trsatko co jsem mel) a brain 1.6, na ktery hraju uz snad 15 let. Spotrebu brainu mam ale tak dva za koncert
Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte trsátko???
tvl jazz III je hrozne maly - na pidlikani je to dobre, na sweepy dokonce skvele, ale kdyz potrebuju zahrat poradnej RAK (vetsina koncertu), tak nad tim nemam zdaleka takovou kontrolu jako nad klasickou velikosti trsatka.
Jinak posledni rok stridam bronzovej teckpick od dunlopu (zatim nejlepsi kovovy trsatko co jsem mel) a brain 1.6, na ktery hraju uz snad 15 let. Spotrebu brainu mam ale tak dva za koncert
)) pak se jeste daj castecne recyklovat brousenim o koberec, ale je to jen docasny reseni. teckpick nastesti drzi treba i pul roku.
Přésně.Kinx píše: 20.11.2018 10:19 tvl jazz III je hrozne maly - na pidlikani je to dobre, na sweepy dokonce skvele, ale kdyz potrebuju zahrat poradnej RAK (vetsina koncertu), tak nad tim nemam zdaleka takovou kontrolu jako nad klasickou velikosti trsatka.
Ale vlastně - Hyenikovi sedlo Jazz III XL, to je trochu větší - u kámoše jsem zkusil obě a taky mi XL přišlo lepší.
| Cruel YT | Cruel sptf
no schvalne je zkusim ted na ten Radim Hladik tribute, tam hraju spis pidlikacky a rakovejch riffu spis min .
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jazz III je už fakt hrozně malinké. Dřív jsem na ně hrával a teď už nejsem schopný s tím zahrát ani stánky
XL je už zase moc plachta. Navíc ten materiál je dost měkký a nemá to ani takový attack. Ty signované Petrucciho jsou ale ideální velikostí i materiálem.
Teď hraju na české ''janicek picks'' a spokojenost, hlavně ta neklouzací úprava je zatím ta nejlíp fungující, z těch co jsem zkoušel.
Teď hraju na české ''janicek picks'' a spokojenost, hlavně ta neklouzací úprava je zatím ta nejlíp fungující, z těch co jsem zkoušel.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Po nich právě koukám, hraju na klasické Jazz III a Jazz III max-grip, jaký je tam rozdíl oproti Janíčkovi? Mám doma i Jazz JP sig. a přijdou mi stejně velké jako Jazz III. Jak jsem si zvykl na jazzovky, tak už neumím hrát standartně velkým trsátkem (asi jen akordy na akustiku), přemýšlím jaký vzít příp. i rozměr od Janíčka.bubucci píše: 21.11.2018 13:10 Teď hraju na české ''janicek picks'' a spokojenost, hlavně ta neklouzací úprava je zatím ta nejlíp fungující, z těch co jsem zkoušel.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Janicek je cca o 2mm delší, než Petrucci, ale úhel je stejný. Má trochu jinou špičku, symetrické náběhy z obou stran. Hlavně neklouže, zkoušel jsem i ten max grip a pořád to má attack jako bys měl rok staré struny
Rozměr změřím posuvkou odpoledne, chce to někdo i vedle v threadu, mám 1.40 D-Grip. Navíc je začali je prodávat i na kytarách, tak si hned objednám 2 pytlíky.
dalsi super video od Petera Luhy
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
filtr666
- Bandzone: https://bandzone.cz/madnoiseband
Zkoušel jsem mnoho trsátek, asi bych si s tím mohl otevřít muzeum
ale zakotvil jsem u Janíčka 0,88 (kytary cz), případně d'Andrea 0,88 (thomann), to je obojí paráda. Do studia na sóla si beru John Pearse Pick Fast Turtles Medium (Alexim), je to nějaká napodobenina želvoviny, má super zvuk, cinkavější než jiná, co znám...
Zkusil jsem Janíčkovo jazz C.
https://kytary.cz/d-grip-jazz-c-1-00-6-pack/HN174935/
Rozhodně nejsou špatná. Jsem roky zvyklý na klasický tvar, ale po 2 h. hry už mi na Jazzech nepřišlo nicmoc divného.
Akorát ten grip drží až moc.
Jsem zvyklý si v prstech trsátko různě rovnat, např. typicky po přehmatu při tappingu, jak ho držíte kousnuté v bříškách prsteníku (určitě znáte), tak ho pak chcete zase vzít normálně a rychle si ho dorovnat a... ono to strašně drhne... až mi třeba i vypadlo.
Tudíž v pod. případech je ten šmirgl skoro kontraproduktivní. Možná by pro mě Dunlopy byly lepší, mají tento tvar, ale nemají šmirgl.
Ale pokud někdo s trsátkem při hře nemanipuluje, nelze než doporučit k testu - drží se prstů jako klíště, zakouslé až do kožní škáry.

Rozhodně nejsou špatná. Jsem roky zvyklý na klasický tvar, ale po 2 h. hry už mi na Jazzech nepřišlo nicmoc divného.
Jsem zvyklý si v prstech trsátko různě rovnat, např. typicky po přehmatu při tappingu, jak ho držíte kousnuté v bříškách prsteníku (určitě znáte), tak ho pak chcete zase vzít normálně a rychle si ho dorovnat a... ono to strašně drhne... až mi třeba i vypadlo.
Ale pokud někdo s trsátkem při hře nemanipuluje, nelze než doporučit k testu - drží se prstů jako klíště, zakouslé až do kožní škáry.

| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Mě to právě s tím gripem vyhovuje. Teď už si zase nezvyknu na obyč George Dennis 1,3 sharp, která jsem používal posledních pár let. Ten grip mi pomáhá s přeučením držení trsátka, které bylo posledních 15 let špatně 
Zkoušeli jste někdo nějaké nové trsátka jako tyhle
kovovky: https://kytary.cz/timber-tones-metal-to ... /HN198883/
karbonovky: https://kytary.cz/timber-tones-carbon-t ... /HN198885/
hliníkovky: https://kytary.cz/dunlop-teckpick-blue/HN199162/
Kovovky = ok, jsem zvědav, zkusil bych.
Karbon = se musí hned zničit ne? Vidím se jak občas v zápalu boje ve zkušebně trsám a "ten by šel hned" podle mě
Hliník = Jasná blbost ne? Zkoušeli jste někdy hrát hliníkem? Já jo. Otvírátkem z plechovky piva, padesátníkem, nebo vystřihlým plechem z plechovky. Vždy stejný konec - pohliníkované prsty stříbrné, protože otěr, žejo
hliník jě měkká sratchka.
kovovky: https://kytary.cz/timber-tones-metal-to ... /HN198883/
karbonovky: https://kytary.cz/timber-tones-carbon-t ... /HN198885/
hliníkovky: https://kytary.cz/dunlop-teckpick-blue/HN199162/
Kovovky = ok, jsem zvědav, zkusil bych.
Karbon = se musí hned zničit ne? Vidím se jak občas v zápalu boje ve zkušebně trsám a "ten by šel hned" podle mě
Hliník = Jasná blbost ne? Zkoušeli jste někdy hrát hliníkem? Já jo. Otvírátkem z plechovky piva, padesátníkem, nebo vystřihlým plechem z plechovky. Vždy stejný konec - pohliníkované prsty stříbrné, protože otěr, žejo
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ne, ale viděl jsem nedávno jedno zajímavé srovnávací trsátkové video, kde byly začleněny i ty různé kovové a jiné materiály:
Jinak mám dlouhodobě oblíbené Dunlop Max Grip, Tortex a Gator.
Momentálně testuji od Dunlopu i tyto typy Tortex Sharp, Lucky 13 a Tortex Flex:

Zatím mi ty Dunlopy vyhovují asi ze všech nejvíc.
Jinak mám dlouhodobě oblíbené Dunlop Max Grip, Tortex a Gator.
Momentálně testuji od Dunlopu i tyto typy Tortex Sharp, Lucky 13 a Tortex Flex:
Zatím mi ty Dunlopy vyhovují asi ze všech nejvíc.
Hrám prevažne na akustiku a tiež mám najradšej Gator od Dunlopa 0,60 prípadne 0,71 hrúbku. Lucky 13 je tiež ok.
Já jsem přešel na Wedge celkově. Nic jiného už do ruky neberu, skoro dva roky. Podařilo se mi sehnat dva balíčky po 12 kusech za 150 - luxus. Pevný matroš a výborný tvar. Trochu větší než klasika Dunlop s trochu výraznější špičkou, ale jen tak akorát. Přesně pro mě. Mám 0,73 (žluté) a 0,60 (oranžové). Jsou skoro stejné. Na to jak jsou tenké jsou ale pevnější, než klasická dunlopí 0,73. Pocitově je to pevné jak 1,00, ale přitom to má jen 0,73. Skvělý matroš. I málo ubývá. I tak je jim ale dávám naprdel a už jsem jich pár vymlátil..
jestli je vykoupíte, tak si vás najdu.

jestli je vykoupíte, tak si vás najdu.

#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Ad hliník: On správně provedený elox tu tvrdost (resp. otěruvzdornost) u hliníku docela zvýší.
na vyzkoušení jsem si právě objednal novinku

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
zkousel jsem snad vsechny barvy teck picku a jediny co je pro me pouzitelny, jsou ty bronzovy - zbytek strasne skrabe po strunach a barvi - mozna jednou pro ten zvuk najdu nejaky vyuziti, ale ono se s tim i dost neprijemne hraje. Jinak jsem zjistil, ze na sola beru instinktivne radeji Dunlop gator 1.6 nebo Janicek (Brain) 1.6, jsou proste o neco mekkci - rozdil tam ale neni tak znatelny jako u doprovodny hry, na doprovody a fuzz riffy jednoznacne vitezi teck pick. Timber tones za 1400 je teda ulet, to bych radeji objednal sadu kamennych trsatek z US jako se mi postestilo pred cca deseti lety. Jakou to ma vubec silu? pochybuju, ze to bude v necem moc jine od teck picku, pokud nemaji vic jak 1mm.
ten karbon by me zajimal, mohlo by to byt odolnejsi nez plast ale ne tak ostre jako kov.
ten karbon by me zajimal, mohlo by to byt odolnejsi nez plast ale ne tak ostre jako kov.
hyenik píše: 15.11.2018 14:18 pod vlivem hvězd jsem vyzkoušel tenhle "předražený hype" a musím říct, že jsem si je pořídil
1,4 je asi nejrychlejší trsatko kterym jsem hrál, vyhovuje mi i grip, neni tak dokonaly jako třeba D-grip (kde mi to až vadí), na pidlikání to může být opravdu pokrok (slovy Davida Maxima Micice s nima najednou hral rychleji a presneji, kdyz je ukradl na turne Plinimu)
Ted jsem si k tomu poridil 0,88 a tema se daji valit i akordy na akustiku a samozrejme maji vic výšek jak jsou tenčí.
Sedí mi i rozměr, trefilo se to přesně mezi (např. D-grip Jazz C uz je o chlup větší a Jazz B zase menší)
cherreda píše: 11.01.2019 16:12 Zkusil jsem Janíčkovo jazz C.
Jsem zvyklý si v prstech trsátko různě rovnat, např. typicky po přehmatu při tappingu, jak ho držíte kousnuté v bříškách prsteníku (určitě znáte), tak ho pak chcete zase vzít normálně a rychle si ho dorovnat a... ono to strašně drhne... až mi třeba i vypadlo.Tudíž v pod. případech je ten šmirgl skoro kontraproduktivní. Možná by pro mě Dunlopy byly lepší, mají tento tvar, ale nemají šmirgl.
Ale pokud někdo s trsátkem při hře nemanipuluje, nelze než doporučit k testu - drží se prstů jako klíště, zakouslé až do kožní škáry.![]()
Po 2 měsících už jsem si na jazzy docela zvykl, jak na tvar, tak i na šmirglgrip. Měli jste pravdu - na rak a pořádné plácání to není, ale na riffy a sóla je tenhle tvar vážně fajn. Dík za tip.bubucci píše: 11.01.2019 19:33 Mě to právě s tím gripem vyhovuje. Teď už si zase nezvyknu na obyč George Dennis 1,3 sharp, která jsem používal posledních pár let. Ten grip mi pomáhá s přeučením držení trsátka, které bylo posledních 15 let špatně![]()
| Cruel YT | Cruel sptf
Roky hraju na blackfangy 1.14
Mají takový sh*t zvuk při cestě nahoru, ale jinak docela sympatické. Dřív jsem hrával na Jazz H3, ty měli rovnoměrný zvuk nahoru i dolů.
Poslední dobou jsem se trochu opřel do cvičení downpickingu, abych teda hrál jako ten Hetfíld. A k tomu rychlý alternate, samozřejmě.
Nějak jsem se nemohl hnout z místa, jeden den ruka pomalá, druhý den ještě pomalejší... a pak při jednom cvičení čumím do blba, na poličce si všimnu posledního roky starého kousku H3. Vzal jsem to trsátko do ruky a z fleku jsem dal Disposable heroes v orig tempu...
Ale jinak mi to H3 uplně nevyhovuje, přesné, ale až nepříjemně malé. Tak jsem se pustil do hledání nového, toho nejlepšího trsátka...

Mají takový sh*t zvuk při cestě nahoru, ale jinak docela sympatické. Dřív jsem hrával na Jazz H3, ty měli rovnoměrný zvuk nahoru i dolů.
Poslední dobou jsem se trochu opřel do cvičení downpickingu, abych teda hrál jako ten Hetfíld. A k tomu rychlý alternate, samozřejmě.
Nějak jsem se nemohl hnout z místa, jeden den ruka pomalá, druhý den ještě pomalejší... a pak při jednom cvičení čumím do blba, na poličce si všimnu posledního roky starého kousku H3. Vzal jsem to trsátko do ruky a z fleku jsem dal Disposable heroes v orig tempu...
Ale jinak mi to H3 uplně nevyhovuje, přesné, ale až nepříjemně malé. Tak jsem se pustil do hledání nového, toho nejlepšího trsátka...

Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
- Alternátor
Black fangy už taky nějakou dobu používám a spokojenost. Dlouhodobě jsem používal klasický Ultexy, ale u Black fangů se mi líbí ostrá špička. Jednu dobu se klasický Ultexy v mojí oblíbený tloušťce nedaly sehnat, tak jsem skončil u těchhle a asi už u nich zůstanu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida