Podívej se na Aukro-je tam přířez na stavbu havajky 6 strun i s návodem na stavbu.wiston píše:Ahoj, nevíte kde sehnat nějakou pěknou Lap Steel guitaru ? Na českých obchodech je jedna fenderovka a Gretsch, ale jsou na tom Singly a j abych potřeboval humbucker...a ještě k tomu jsou vyprodané...Aukro nic a Ebay taky nic :/
Lap Steel Guitar...
Pravidla fóra
Re: Lap Steel Guitar...
- jeleniste
na kytary cz maj zlevněnýho trikóna od recording kinga z 12 na 8. Já si ho koupil. Hraje teda vopravdu nahlas. Ale nehodí se do všeho, spíš na sóla, než na nějaký doprovody.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
- jeleniste
Jo, já svoji lapku kupoval tady
http://bediaz-music.de/index.php
A teď Volkan bude mít asi celkem pěknou elektrickou s f dírama
. Cena bude 649 euro.
Taky má weise z koa (koy, nevim, jak se tomá skloňovat0.
V elektrickejch má dost dobrý vintage lapky, naprostá klasika.
A ten cole clark violap, to je uplná bomba, ale asi trochu mimo rozpočet normálního smrtelníka.
Nějaký lapky jsou taky na thomanu.
z těch elektrickejch je asi docela zajímavej nástroj power slide od peavey, ale to neni na havaj.
http://bediaz-music.de/index.php
A teď Volkan bude mít asi celkem pěknou elektrickou s f dírama
. Cena bude 649 euro.Taky má weise z koa (koy, nevim, jak se tomá skloňovat0.
V elektrickejch má dost dobrý vintage lapky, naprostá klasika.
A ten cole clark violap, to je uplná bomba, ale asi trochu mimo rozpočet normálního smrtelníka.
Nějaký lapky jsou taky na thomanu.
z těch elektrickejch je asi docela zajímavej nástroj power slide od peavey, ale to neni na havaj.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Ahoj chlapi, právě jsem si na kytarách objednal toho GRETSCHe G5700 pod stromeček. Protože se v tomhle vůbec nevyznám tak prosím o radu. Koukal jsem na youtube a tam v pěkné "kytarové škole" doporučuje ladění G (dobro). Které ladění doporučujete pro kytaristu aby byl nějaký pokrok v hraní co nejjednodušší ?
Jaké struny na to koupit? Na kytarách mají jedny v ladění E.
Díky.
Jaké struny na to koupit? Na kytarách mají jedny v ladění E.
Díky.
Furch D22 SR12, Crafter SA TM VS, Fender American Standard Telecaster
Ahoj, před týdnem jsem si po několika letech pořídil náhradu za starý utavený kombo, takže to zase mastím na svojí samodomo lap steelku. koukám co je ve světě nového a doporučuju k poslechu třeba Megan z Larkin Poe - je to původně dobristka a hraje logicky taky v Open G (DHGDHG). Připadá mi to pro kytaristy nejschůdnější, druhá až čtvrtá struna jsou stejné, z toho se dá v pohodě vyjít. A intervaly plus ty dvě trojice o oktávu od sebe jsou praxí osvědčené. Struny asi nejsnáz sehnatelné niklové Gorčíky, jednou mi je vnutil kamarád v hudebninách, na dobro jsem je nechtěl tahat (roky hraju na osvědčená dAdarka), tak se zužitkovaly na lapce.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Ahoj díky za info. Já si nakonec objednal u Thomana tyhle struny: https://www.thomann.de/cz/duesenberg_la ... ng_set.htm
Liší se od G sady jen minimálně, tak snad to půjde do G dobře naladit. Lapsteelku dostanu pod stromeček tak musím počkat.
.
Liší se od G sady jen minimálně, tak snad to půjde do G dobře naladit. Lapsteelku dostanu pod stromeček tak musím počkat.
16-18-26..., to vypadá dobře. Kdyby něco, dej vědět, ale co se týče elektriky, považuju se za totálního začátečníka. Sice se vyznám po hmatníku, mám zmáklou za ty roky z dobra techniku, ale důsledné tlumení strun, jinej přístup k melodické lince, dlooouhej tón jak prase, to všecko jsou věci co pracně objevuju. Například zjišťuju že krkovej humbucker jsem dával úplně zbytečně a naopak že rozepínací humbucker u kobylky byl nápad za všecky prachy, telátkový singlový twang není vůbec k zahození.
dobro Začal javor, dobro Meredith smrk/palisandr, samodomo lap steel, banjo Průcha Student, Tele ze směsi dílů, Fokus-H Les Paul, Recording King RD-10, samodomo 15W lampička a halda krabiček
Ahoj díky za názor. Ty si to holt už můžeš se svýma znalostma a uměním užívat. To je fajn.