Mám doma trvalý problém s brumem, jehož intenzita se mění mjak v čase (dopol, odpol, večer), tak s polohou, viz dále. Hraju jednak přes zvukovku do PC a přes Zoom G1On do iLoudu. Druhý řetězec je komplet bateriový, žádné adaptéry ani interní trafa, a přesto mám na higain presetech silný brum. Kytary jsem zkoušel dvě, obě HB-HB a obě dělají +/- to samé. Brum závisí na více faktorech (popisuju pro bteriový řetězec):
1. brumí krkový i kobylkový HB, v mezipoloze střed je brum naprosto minimální
2. zeslabí se, když kytara není vodorovně, ale otočím ji na hlavu směrem dolů, nejslabší je to při úhlu tak 45 st.
3. je nejsilnější, když dám kytaru vertikálně (hlavou nahoru)
4. pokud mám kytaru vodorovně a natočenou horizontálně v poloze vysokého brumu, tak pokud ji natočím o 90st doprava/doleva, brum se výrazně sníží
a teď ty zajímavější kousky:
5. brum se zvýší, pokud zapnu monitor před sebou (LCD 24" Samsung) a pokud kliknu myší ve windows na tlačítko Start nebo změním jas displeje přepnutím mezi světlou a tmavou aplikací, je to v iLoudu slyšet
6. brum se zvýší, pokud v místnosti přes zeď a vzdušnou čarou cca 6m zapnu "placatou" televizi (netuším, jestli je to LED nebo něco jiného)
7. I s vypnutou TV a monitorem je brum stále vysoký
8. v bytě jsem postupně poodpojoval ze zásuvek všechny spotřebiče, brum tam furt je. Ale pozor, pokud vypnu na jističi celý zásuvkový okruh (myčka a trouba mají svoje, ty jsem nechal zapnuté), je signál zcela bez brumu, jen slyšet jen šum ze Zoomu. A tohle bych na baterkovém setupu předpokládal, že to bude normální. V bytě jsou místa, kde je brum minimální (když si "správně" sednu), ale já potřebuju problém rozseknout v ložnici, kde mám zvukuli a PC.
Už jste někdo něco podobného řešil? Nějaký elektrikář/"proutkař"?