Brum i při kompletně bateriovém řetězci

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Brum i při kompletně bateriovém řetězci

Příspěvek od Hendrek »

Jen mě to tak napadlo, protože celé to stínění signálové cesty vlastně nemáš připojeno na zem. Jako neuzemněná Faradayova klec. Ale po připojení kobylky k topení změna k lepšímu nenastala, takže nic.
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Pokud používáš na higain presetech potenciometry snímačů vytočené doprava, zkusit jít s do poloviny dráhy a míň, mnohdy se ten žádaný zvuk změní jen nepatrně :), ale ZNAČNĚ se zmenší brum, zvláště u snímačů, dávajících velké napětí...
filo01

Příspěvek od filo01 »

No, tohle není šikovné řešení. Zvuk se sice změní jen trochu, ale když stáhneš volume, tak nepříjemně zafunguje noise gate, které pak musím snížit taky a jsem tam, kde jsem byl. Snímače mám pasivy a na Parkeru jsou výrazně slabší než Parkwoodu. Parker je moje "domácí"kytara, takže s ní bych chtěl celý problém nějak vyřešit.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Tak měl jsem za to, že popisuješ problém brumu z kytary a nikde v řetězci nemáš zapnutý noise gate. Pokud ale prahem nastavení noise gate eliminuješ ten brum ze snímačů, tak co je to za brum, kterého vzorek jsi sem dával ? :roll:
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ten vzorek je bez noise gate, aby bylo dobře slyšet typ/druh brumu, který se tam dostává. Byla tu 1% šance, že si to někdo poslechne a řekne "jó, tohle znám a vyřešil jsem to tak a a tak". Jinak samozřejmě hraju s gatem, ale snažím se ho mít na minimu kvůli dynamice, náběhu atp. Ještě je to okořeněné tím, že je jiný stav ráno, odpoledne a večer. Například jsem zkusil zapnout TV, která je v jiné místnosti a ačkoliv to před 2 dny znatelně brum zvyšovalo, teď ani ťuk. Jelikož nad tím nechci strávit "mládí", tak mi kromě prověření stavu sítě elektrikářem nezbývá než přeorganizovat pracovní stůl tak, abych mohl sedět otočený o 45° (kdy je brum akceptovatelný) a zároveň viděl na monitor bez šilhání.
Děkuju za rady a tipy, minimálně jsem jimi zúžil okruh podezřelých ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

Trochu OT: zkouším v řadě patrových garáží (ta spodní) a nade mnou je nějaký dřevo a kov obrábějící nadšenec. Když některé ty stroje zapne, je klidová úroveň rušení v síti někdy nesnesitelná. Eliminuji to tím, že zesílím zvuk. Což ale zase ruší jeho... :) Takže - legrace musí být...
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Dnes jsem zjistil, ze brutální brum dokáže udělat stmiváč lustru ...
Pořád jsem laboroval co se děje, když elektrika v bytě je nová, zásuvky nové, atd.. prostě jak kdyby nebyla uzemnena kobylka. Už nervní, že se budu hrabat v nástroji a ejhle stažení stmivače a po problémech, sic nechápu jak je to možné, ale je tak....třeba to někomu pomůže😀
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Oni usekavaji ty regulatory sinusovku a vysila to ruseni, jak do site tak i do eteru kolikrat, melo by to byt odrusene, ale asi si s tim tolik hlavu nelamou, navic vedeni jako takove je taky zaric, takze takova vec muze pripravit mnoho zabavy ; )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
starypard

Příspěvek od starypard »

JirkaT píše: 9.12.2018 17:10 Trochu OT: zkouším v řadě patrových garáží (ta spodní) a nade mnou je nějaký dřevo a kov obrábějící nadšenec. Když některé ty stroje zapne, je klidová úroveň rušení v síti někdy nesnesitelná. Eliminuji to tím, že zesílím zvuk. Což ale zase ruší jeho... :) Takže - legrace musí být...
Truhlářské stroje někdy opravdu zlobí, ty novější především při vypnutí (elektromagnetické brzdy toček hřídelí, resp. motorů), také nevím, co produkují frekvenční měniče (o tom víc elektrikáři, nejsem odborník).
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“