Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od rotten77 »

selmer1967 píše: 9.12.2018 12:08Jen bych místo těch pevných propojek určitě volil krátké kabely s plochými konektory.
Jj, ty pevné propojky bych taky doporučil vyhodit. Pokud teda není dno pedalboardu z betonu a vůbec se nehýbe :-)

Jinak já jsem dokončil "schodek" pro druhou řadu efektů a objednal dual-lock a propojky, takže se blížím k závěru...

Obrázek
viwiko

Příspěvek od viwiko »

Díky moc za doporučení výměny propojek. Náhodou nemáte tip na nějaké konkrétní - kvalitní- osvědčené, které by byly ideálně co nejkratší, aby nezabraly moc místa? Díky.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

viwiko píše: 10.12.2018 17:37 Díky moc za doporučení výměny propojek. Náhodou nemáte tip na nějaké konkrétní - kvalitní- osvědčené, které by byly ideálně co nejkratší, aby nezabraly moc místa? Díky.
Hendrex - gear for musicians (výroba kvalitních kabelů)
http://hendrex.cz/
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

:)
Díky, zrovna jsem ti je dopájel, zítra to frčí poštou.
Jinak tip na levné solderless home-made propojky: https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... le_kit.htm
Spolehlivost asi jako každé solderless, cín to nenahradí, ale pro nějaké rychlé vytvoření potřebné custom propojky asi nejlepší poměr cena/výkon.
Teď na to dělal hp42 recenzi na svém youtube kanále, tak si udělejte kdyžtak obrázek sami. Já je mám v košíku u Thomanna už vložené, čistě ze zvědavosti. Velikost těch konektorů je také velmi sympatická.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no hura, jsem cekal kdy s tim HB prijdou.... muzes mi tam prihodit taky jednu sadu do kosiku (nebo si vemu tu tvoji az ji vyzkousis :))
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, přihodím. Za tu cenu to nejspíše nebude mít konkurenci.
No, a košík za 2 kila je opět naplněn. To vědět dřív, ušetřil bys jednu cestu do Ovy :).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Thomann má u těch HB solderless konektorů nějaké divné fotky, chybí tam ten šroubek, který má vše propojit. V návodu a vygooglených fotkách, i v německé recenzi na Bonedu přitom jsou. Tak poreferuj, jat to vlastně funguje. Pak bych do toho možná taky šel. Ne že bych měl se svými semi-solderless (opláštění nepájím, ale stahuju pouzdrem konektoru, dával jsem sem kdysi foto) propojkami problémy, ale po několik přestavbách pedalboardu už nevyhovují původní délky nebo otočení konektoru, je čas to trochu zkulturnit, když teď doufám, že dlouho s ničím hýbat nebudu ( :lol: ).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nemyslím, že fotky jsou divné, jen není na žádné fotce ten konektor natočen stranou se šroubkem na kameru. Liší se barva toho toolu, na fotce je žlutá, hp42 má černý.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jasně, teď mi došlo, že je na fotkách natočený stále z té strany bez šroubku. Hloupá chyba, tedy jejich, když je to podstatná část funkce výrobku. Jinak v tom videu mě trochu odradilo, že jednu propojku zprovoznil až na druhý pokus, nejspíš kvůli špatnému kontaktu. V tom případě bych vzal multimetr a proměřil u všech odpory.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Podle mě toto u solderless hrozí vždy. Tedy ne třeba vada výrobku (ale může být také), ale spíše, že to uživatel při montáži ne vždy udělá úplně správně. Henning sám říkal, že tam ten kabel nějak nezasunul úplně a ten šroubek neutáhl, nebo něco na ten způsob. Napodruhé už si dal záležet.

Ale kdo chce jistotu, je tu pájka a cín. Přeci jen mám dojem, že kontakt u toho solderless může časem nebýt úplně 100%, mechanicky je to asi řešeno nějakým hrotem uvnitř, vodiče mu můžou časem "podlehnout". Jako že povolí tlak, únava materiálu, atp.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To je jasný. Určitě není od věci občas dotáhnout šroubky, nebo je svrchu zakápnout nějakým lepidlem, aby se nepovolovaly. A v pedalboardu se s nimi obvykle moc nemanipuluje, takže jinak bych se nějaké postupné degradace kontaktu neobával.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Spíš dekradace/deformace izolace kabelu (plast), která vyvíjí ze druhé strany na ty vodiče protitlak vůči hrotu. Ale jen taková selská úvaha, nic podloženého výzkumem.
Placka

Příspěvek od Placka »

za mě solderless ne. Zkoušel jsem teda jenom čínský, ale konstrukčně je to všechno podobný. A celkem běžně se mi stalo, že nějaká propojka nefungovala hned po montáži. A abych pak na koncertě řešil, která propojka na živáku zrovna blbne...fakt ne, díky, radši pájet.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

pouzivam planet waves solderless uz dlouho a nikdy nebyl problem.
vzhledem k tomu ze dnes uz sestavuju pedalboardy primo na konkretni akce, tak mi ani nic jineho nezbyva :)

tohle je napr. na tri songy na zitrejsi hippie xmass party
az ted me napada, ze vlastne nebudu ani prepinat presety, tak jsem tam misto G1on mohl lupnout MS-100BT a bylo by to jeste uhlednejsi :)
Naposledy upravil(a) hyenik dne 11.12.2018 22:14, celkem upraveno 2 x.
selmer1967

Příspěvek od selmer1967 »

Jak jsem se zmínil, používám tyto:

https://www.thomann.de/cz/ebs_pcf_dl18_ ... _cable.htm

Jsou dobré,jsem s nimi spokojený .
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
simiruz

Příspěvek od simiruz »

hyenik píše: 11.12.2018 21:37 pouzivam planet waves solderless uz dlouho a nikdy nebyl problem.
vzhledem k tomu ze dnes uz sestavuju pedalboardy primo na konkretni akce
Kytarista, který skládá na každou akci jiný PB včetně nových propojek je dost netypický způsob kytaristy. Na přiložené fotce máš solderless propojku jen jednu, takže je riziko špatného kontaktu malé a když se objeví, vím, kde bych hledal jako první... Navíc pokud propojky pořád předěláváš, nestihne se na spoji projevit čas - oxidace, takže ve tvém konkrétním případě můžou být solderless bezproblémové.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

takže jsem na to vlastně vyzrál :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jelikož měním složení pedalboardu častěj než máme koncerty, tak mám vlastně taky na každý koncert nový PB :) Akorát já to kombinuju ještě i s výměnou minimálně zesáku nebo kytary :)
José

Příspěvek od José »

Jo, mně se v kapele taky vždycky smáli, že jsem jediný dva koncerty neodehrál se stejným gearem..
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Dokonáno jest :-) Pedalboard verze 2019

TC Electronic Polytune 2 mini → Michalík Wah/Volume → EHX Worm → Digitech Whammy Ricochet → Fulltone Fulldrive 2 → ProCo You Dirty RAT → Smrčka Chorus → Ibanez PT-9 Phaser → EHX Memory Toy → VHT Melo-Verb → Ibanez ES-2

Napájení Starbucks (Vašinka), propojky Hendrex, kufr Adler cases.

Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“