Elixir Struny
Pravidla fóra
-
Miloš V.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/milosv
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elixir Struny
Mně se to třepí jen tam, kde na to svou prasáckou technikou hraju trsátkem a v zásadě mi to ani nevadí 
'13 Fender Am Std Telecaster > Fender Blues Junior III
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
FalaFel https://falafel.bandcamp.com/releases
Barbora. https://barboratecka.bandcamp.com/releases
Mě se to v tom místě netřepí ale je to spíš takový špinavý právě tam kde to člověk hobluje trsátkem 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Dobře borci díky za info. Frajer mi v hudebninách řekl, že struny měnit min. každý měsíc. Takže jsem překvapen, že mi nic neřekl o elixírech, které vydrží déle než ostatní. :-O
Kytara: Squier Strat Affinity
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
Snímače: SSH Seymour Duncan SSL1 a TB-4
Kombo: VOX AV30
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Bo by prodal míň strun, to dá rozum
.
Jinak já mám nanoweb teď od vánoc na base a spokojenost. Tam jsem měnil předtím tak jednou do roka (nějaké Daddarka s prodlouženou životností), takže teď uvidím, jak dobře bude ten nanoweb fungovat. Určitě to nemá při natažení tolik twangu jako normální niklové struny, ale zatímco niklové postupně degrafují až do úplné mrtvosti (tuposti), tak Elixir se zatím chová pořád stejně jako když jsem je natáhl. Tzn. cca jako týden staré struny ovšem bez další degradace.
Jinak já mám nanoweb teď od vánoc na base a spokojenost. Tam jsem měnil předtím tak jednou do roka (nějaké Daddarka s prodlouženou životností), takže teď uvidím, jak dobře bude ten nanoweb fungovat. Určitě to nemá při natažení tolik twangu jako normální niklové struny, ale zatímco niklové postupně degrafují až do úplné mrtvosti (tuposti), tak Elixir se zatím chová pořád stejně jako když jsem je natáhl. Tzn. cca jako týden staré struny ovšem bez další degradace.
Ahoj, říká se, že u nepotažených strun odcházejí dříve bronzové struny než fosforbronzové, nemáte někdo zkušenost, jak je to u elixirů, jestli ten potah ochrání stejně dlouho bronzové jako fosforbronzové ?
Používal jsem oboje a rozdíl ve výdrži jsem žádný neviděl. Většinou ty struny dřív přestanou ladit než že by ztratily ten svůj zvuk.
Ahoj, měl bych otázku. Dokážete někdo porovnat Elixíry s Ernieball Paradigm? Jde mi hlavně o tu ochranu proti korozi. Jelikož mě pod rukama zrezne snad i nerezovej drát.
Elixíry jsou zatim jediný struny, který u mě vydrží. A tak by mě zajímalo jak jsou na tom tyhle Erniebally.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Čau, mám úplně stejný problém jako ty. Elixir jsou zatím 100% nejlepší řešení, na které jsem narazil.
Struny od rnieBall jsou dle mého názoru zvukově nejlepší, na které jsem kdy hrál. Ať to byla ale jaká řada chtěla, můj pot je sežral.
S Paradigm zkušenost nemám. Sám jsem tedy zvědavý, zda někdo ano. Pokud je otestuješ, dej sem vědět
Struny od rnieBall jsou dle mého názoru zvukově nejlepší, na které jsem kdy hrál. Ať to byla ale jaká řada chtěla, můj pot je sežral.
S Paradigm zkušenost nemám. Sám jsem tedy zvědavý, zda někdo ano. Pokud je otestuješ, dej sem vědět
Mně hlavně ty elixíry přijdou fakt nesmrtelný. Mám je na kytarách vždycky dýl jak rok a měnim je když už to fakt neudrží ladění 
No asi je zkusím otestovat. Mě teda zreznou i elixíry a to je čistim po každym hraní 
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
To je právě ta chyba. ty se čistit nemaj
Tim odstraníš právě tu ochranou vrstvu
No to bych neřekl. Čistim je přímo přípravkem od dunlopu. Pokud z nich odstraňuji vrstvu, tak je to při hraní. Jak trsátkem, tak třením o pražce.
Je to zvláštní, ale u všech co znám, co ty struny čistí, tak dochází k výraznému urychlení degradace.
Namátkou třeba zmínka u basáků: https://baskytara.com/post411740.html#p411740
Namátkou třeba zmínka u basáků: https://baskytara.com/post411740.html#p411740
Zkusim najít kde jsem to čet, ale fakt se nemaj čistit. A když už tak maximálně hadrem jednou za čas.
Edit: přímo z fb elixir :
Edit: přímo z fb elixir :
ak dobre vidím, tam je zrovna napísané, že ich čistiť netreba, ale čistiaci prostriedok im neublíži, nie?
Jo ale že to neni třeba a neni to příznivý
A logicky nějaký čistící prostředky jsou žiravina jak na špínu tak na ostatní věci, takže se to na tý ochranný vrstvě prostě určitě projeví.
Osobně elixiry nečistím chemií ale pouze čistým suchým hadříkem- bez negativních následků
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
No já je čistim
Můj rekord výdrže strun je půl roku. Což je pro mě velkej úspěch. Když vezmu, klasický erniebally jsem měnil každý 3-4 týdny. Moje ruce jsou jako žíravina, stačilo abych ty obyč erniebally neutřel po půlhodinovým domácím hraní a za týden byli zkorodovaný. Ty elixíry spíš přetrhnu než, aby začali reznout. Proto by mě zajímali ty paradigm, ale nemaj pro mě smysl pokud antikorozní ochrana nebude stejná nebo lepší než u elixírů. 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Píšou, že jsou chemicky inertní, takže jim čistící prostředky neublíží. Akorát to není nutné a ta konzervace nemá vliv na výdrž jako u klasických niklových strun. Radši si to pořádně přelož, než tu začneš šířit nesmysly. Díky.innerself píše: 14.12.2018 17:02 Jo ale že to neni třeba a neni to příznivýA logicky nějaký čistící prostředky jsou žiravina jak na špínu tak na ostatní věci, takže se to na tý ochranný vrstvě prostě určitě projeví.
A jestli se budeš nudit, najdi si, jakým způsobem je nanášena ochranná vrstva a pak budeš vědět, proč jim prostředky čistící nevadí.
Ekvb, Bubucci - přesně.
A zapojme krapet selského rozumu - která firma by si lajsla v civilizované zemi prodávat přípravek na struny (na které se jak známo hraje holými prsty), který by se choval jako "žíravina"? Možná nějaká čínská firma v severní Číně, ale GHS, Kyser, Fender, Dunlop...?
K otázce, zda Elixiry čistit, bych dodal - jestli má někdo rád svůj osobní humus (blátíčko) zespodu naschlý na strunách, rozhodně nečistit.

A zapojme krapet selského rozumu - která firma by si lajsla v civilizované zemi prodávat přípravek na struny (na které se jak známo hraje holými prsty), který by se choval jako "žíravina"? Možná nějaká čínská firma v severní Číně, ale GHS, Kyser, Fender, Dunlop...?
K otázce, zda Elixiry čistit, bych dodal - jestli má někdo rád svůj osobní humus (blátíčko) zespodu naschlý na strunách, rozhodně nečistit.
| Cruel YT | Cruel sptf