Les Paul vymotávání struny e z válečku. Pomoc
Pravidla fóra
- selmer1967
Les Paul vymotávání struny e z válečku. Pomoc
Ahoj,
Mám problém. Na mém Gibson Les Paul Traditionall dochází k povolování struny e, k vymotávání v návinu u válečku. Dochází k tomu u všech typů strun. Poraďte, proč k tomu dochází. Děkuji
Mám problém. Na mém Gibson Les Paul Traditionall dochází k povolování struny e, k vymotávání v návinu u válečku. Dochází k tomu u všech typů strun. Poraďte, proč k tomu dochází. Děkuji
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Re: Les Paul vymotávání struny e z válečku. Pomoc
To jsou takové ty otevřené mechaniky?
1. základem je struny dobře namotat
2. u Martina (otevřené mechaniky) se mi to teď stalo na tlustém e - všiml jsem si, že je ten ladicí kolík výš než ostatní a stačilo dotáhnout šroubek zespodu mechaniky a bylo vše OK
1. základem je struny dobře namotat
2. u Martina (otevřené mechaniky) se mi to teď stalo na tlustém e - všiml jsem si, že je ten ladicí kolík výš než ostatní a stačilo dotáhnout šroubek zespodu mechaniky a bylo vše OK
musíš namotat dostatečný počet závitů. Ale 3 otočky musí stačit i na e1. Pak je možnost volný konec struny, který vychází z otvoru mechaniky, ještě protáhnout otvorem zpět kolem jednoho závitu struny. Také lze tento konec podsunout pod jeden závit na hřídelce, který ho tak podrží proti vytažení.
A v případě selhání všeho použij ´zámek´- vem nějakou drobnější elektrikářskou svorkovnici (čokoládu), vymontuj z plastu jen to kovové jádro se šroubkama a nasuň ho na ten konec struny vycházející z mechaniky a pevně dotáhni.
A v případě selhání všeho použij ´zámek´- vem nějakou drobnější elektrikářskou svorkovnici (čokoládu), vymontuj z plastu jen to kovové jádro se šroubkama a nasuň ho na ten konec struny vycházející z mechaniky a pevně dotáhni.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
JaXym
Tohle mě nenapadlo, já jsem řešil spojkou z Merkuru. Řešil jsem totiž podobný problém na kytaře Jolana Neoton. Tam to bylo o to složitější, že osa mechaniky má ještě přes sebe plastový kryt, po kterém to velice klouže. Buď jsem to řešil smyčkou a nebo právě tou spojkou. Ale jako elektrikář mám čokolády dost, takže to pro příště vyřeším dílky z čokolády a spojky z Merkuru budu moct vrátit do stavebnice. Díky za tip.
rádo se stalo. svorkovnice je fajn. napojoval jsem s ní i přetržené struny na kobyle LesPaula. S ní vyřešíš všechno!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Podobné srandičky jsou na kytarách velmi nevkusné, neprofesionální, zvuk to nevylepší, dobře to nevypadá. Struny snad tolik nestojí. A pokud je závada v kytaře, je potřebí opravit kytaru, ne to nějak bastlit.
hlavně že to funguje. na vzhled serre barik.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
neboli : "Také lze tento konec podsunout pod jeden závit na hřídelce, který ho tak podrží proti vytažení."
Struny nezastřihávám, nechávám stočené do kroužku a v případě prasknutí navazuju.
Struny nezastřihávám, nechávám stočené do kroužku a v případě prasknutí navazuju.
Frajeři nechávaj konce plandat, na čerstvě obutém déčku jsem naměřil přečnívajících 27 cm. Má to tu výhodu, že při oplodňování nějaké nové adorantky pomocí tklivých melodií, nejlépe namol (oba), jí lze i "vytřít" zrak. Od určitého věku je i toto opatření nutné, nikoliv jen investice do výčepních lihovin a strun.
na ty plandající struny pozor ! Jednak ty oči, jak píše Pard, taky s nima lecos poškrábeš, třeba logo na hlavě, ale hlavně, když se třeba někam sehneš, může struna zajet do zásuvky 220 V ! (nebo do chladící mřížky ampu ....)
Dělám to jako Trevor, jen opačným směrem - závity k hlavě.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
chyba. struna by měla k nuláku směřovat z co nejnižšího místa hřídelky, aby nevznikala zbytečná páka namáhající hřídelku resp. dutinku, popř. mechanismus. Je to tak na všech profi kytarách.
Nejde o "páku vznikající na hřídelce". Jde o nulák. Struna tam prostě musí býti řádně podepřena, "zanulována", což znamená, při nepřesnostech ve výrobě, ji co nejvíce šponovat dolů, zvláště u "katováním kostů" prošlých konstrukcí kytar jako jsou třeba některé "placaté" modely Fender. Proto srážeče strun. Na mechaniky s**e pes. U kytar jde jen a jen o nulák, kobylu a pražce. Výsledek stejně nikdy neladí a ladit z principu nemůže.
Achjo .... stejně to člověka baví .....
Achjo .... stejně to člověka baví .....
Jasně, ten co nejostřejší úhel náběhu struny je asi podstatnější. Ale mě ty opačně navinuté struny děsně opticky iritují - že prostě tu osičku ohýbají a vyvracejí. To je moje chápání, technický pohled, s tim nehnu.

https://www.guitarworld.com/lessons/eve ... ar-strings

https://www.guitarworld.com/lessons/eve ... ar-strings
Vyvracení "osičky" tahem strun se projevuje i na španělách. Tam sice bývá (ne vždy) uložení posichrováno vyfutrováním původně tenké (a možno i tak) hřídelky tlustým válečkem, na druhou stranu to jest jen ve dřevě a s velkou vůlí. I šneky mechanik a ozubené protikusy bývají nanic. Slušné navinutí struny zde hraje také roli, ne že ne. Přezbrojoval jsem nyní kytarku strunami za trošku víc peněz a dal jsem si sakra pozor na celkovou konstelaci mechanik v hlavě. Nebudu to měnit tak často jako na elektrikách nebo déčkách.
to jistě, ale na španěle je hřídel fixovaná na obou stranách, byť jen ve dřevě. Takže tam mě to tolik za oči netahá. Ale prakticky máš samozřejmě pravdu.
- selmer1967
Ahoj, děkuji vám za zájem... Ale problém nemam na mechanice, ale na druhé straně na struníku. Struna se povoluje z omotání u válečku. Vůbec nechápu proč. A není to problém špatně sady strun. Stalo se mi to s různými výrobci. Problém je v kytaře.
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
Www.grog.cz
Manatees
...a další
... i pauzy hrají...
-
arcilucifer
Pychtcho tak to jo, další Silvestr show 

Jééé, my i voze a ty o kozách !!! Fáákt hastýýý ! Ale rozumím. Nevěřil bych, kdybych to taky nezažil. Hraju na headless číňanku s kobylou typ Steinberger. A už se mi to u E1 taky stalo, že po napnutí nové struny to ten úvazek nevydržel a vytáh se. No, řeším to tak, že si váleček ke struně přimotám sám, kleštěma a pořádně tak, aby držel.