Homemade efekty
Re: Homemade efekty
Docela by mě tvůj Frog zajímal s nějakým větším zkreslením.
BTW snažím se teď o TS a trošku se ztrácím.
Jde mi o pozice kondénzátorů C2 a C8. Jde o to, že já mám elektrolytické, zájímalo by mě tedy jak s polaritou?

Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
No jeste to musim trochu postelovat ,pak zkusim kombinovat : )
Rekl bych oba kondiky plusem k oz.
Rekl bych oba kondiky plusem k oz.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Pošteluj a pak přidej nahrávku.
A já jsem si říkal, že plus bude spíše k oz. Uvidíme co to udělá.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
jj v jednoduchosti je krasa ; D
To je 4xoz nebo 4069 tam nalevo v te elektrarne?
Jinak jsem si vzpomel kdyz to vidim, ze ty stary tesla keramiky se polarizujou a kdyz je pak otocis delaji problem, bacha na ně...
To je 4xoz nebo 4069 tam nalevo v te elektrarne?
Jinak jsem si vzpomel kdyz to vidim, ze ty stary tesla keramiky se polarizujou a kdyz je pak otocis delaji problem, bacha na ně...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Tesne vedle. Je to 4007, coz je trochu podobny 4069. Jsou to dva efekty do jedny skatulky, Red Llama a Proco Rat (teda oboji takovy variace s nekolika "vylepsenima").
Na plosnaku to je o neco mene chaoticke
Dik za upozorneni na ty keramiky. Do finalni verze pujdou nepouzity, tak tam to snad bude ok.
Na plosnaku to je o neco mene chaoticke
Dik za upozorneni na ty keramiky. Do finalni verze pujdou nepouzity, tak tam to snad bude ok.
Hraju výhradně na šrot.
Sakra : )
Jasne, trocha vylepseni nemuze uskodit, customizace, nas cil !
at se dari ; )
Jasne, trocha vylepseni nemuze uskodit, customizace, nas cil !
at se dari ; )
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Takhle je to trochu uhlednejsi. Ted jen jestli to bude hrat?
Hraju výhradně na šrot.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuji radu, dodělal jsem toho tubescreamera (ts808hw). Ale mám problém s pazvuky, při napájení ze zdroje. Když připojim baterii, tak je ticho, ale při zesílení levelu nebo tone píská. Asi to ta baterie nedává? Na zdroji to vypadá ze to hraje dobře, ale je tam v pozadí bordel. Asi “frekvenční pískání”. Říkal jsem si, že to je zdrojem, ale když zdroj pripojim k jiné krabičce, tak je ticho. Muže to dělat nějaký kondenzátor? Zkoušel jsem měnit součástky, vše znova proletova, uzeměnou mám i kovovou krabici. Jedinej rozdíl oproti schématu je že na pozici c2 a c8 mám elektrolyt. Zkoušel jsem různé dávat polaritu a přišlo mi to beze změny.
Edit: ještě tak koukám... mohli by to dělat špatně zapojené potenciometry? Na obrázku jsou ty potenciometry nakresleny jakoby ze spoda. Ale když jsem si vygooglil označení nožiček, tak to je přesně naopak.
Edit: ještě tak koukám... mohli by to dělat špatně zapojené potenciometry? Na obrázku jsou ty potenciometry nakresleny jakoby ze spoda. Ale když jsem si vygooglil označení nožiček, tak to je přesně naopak.
Pot. na to vliv nemají,pokud jde o poradi vyvodu, krabku uzemenou na jednom miste, ne na vice! a potenciometry pospojit,jejich kryty taky na zem, muze to byt zpusobem montazi, dlouhe spoje atp. Taky mezi stredem a plusem/minusem napajeni oz se davaji kondiky cca 100n co nejblize oz.
Ty c2 a 8 by meli byt ok, ale muzes tam zkusit dat svitek 100-470n treba,na zkousku....co me tak napada pro začátek
Ty c2 a 8 by meli byt ok, ale muzes tam zkusit dat svitek 100-470n treba,na zkousku....co me tak napada pro začátek
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Podle me je spatna filtrace napajeni. Pridat ty keramiky 100n jak pise Trevor.
Hraju výhradně na šrot.
Ok zkusím to, takže na každej vývod OZ dám kondík?
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Na kazdy vyvod rozhodne ne. Nejlepe z nozicky 4 jeden kondik na VR (R5,R16) a druhej z nozicky 8 taky na VR. Nejakou keramiku 68n - 150n, vyvody pokud mozno co nejkratsi. A projistotu dalsi dve keramiky paralelne k elytum C7 a C12.
Delal si stejny rozlozeni jako mas na tom obrazku nahore? Letovaci ocka a spousta dratu... Muzu se zeptat proc?
Zda se mi to jako dost nesikovne a nachylne prave k ruznym oscilacim. Prijde mi mohem lepsi to udelat na tzv "vero-board", treba https://www.sabrotone.com/?attachment_id=1403
Delal si stejny rozlozeni jako mas na tom obrazku nahore? Letovaci ocka a spousta dratu... Muzu se zeptat proc?
Zda se mi to jako dost nesikovne a nachylne prave k ruznym oscilacim. Prijde mi mohem lepsi to udelat na tzv "vero-board", treba https://www.sabrotone.com/?attachment_id=1403
Hraju výhradně na šrot.
To jo no, tyhle uni. desky jsou supr kdyz si na ne zvyknes a zaberou mene mista, z pocatku me osobne dost nesedeli, ale dneska uz skoro neleptam, jen prerusuju linky, nebo propojuji bodiky, desingove asi nic moc,ale jde to celkem rychle a dobre se meni veci v zapojeni, mimochodem kubica ma pekny desticky, bodikovy s prokovenymi cinovanymi otvory v nekolika odstinech, asi to ma z ciny,ale jsou fakt super a dobry matros,profi kousky...
A na netu se da koupit pekny stribreny nebo cinovany dratek na propojky..
A na netu se da koupit pekny stribreny nebo cinovany dratek na propojky..
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Dělal jsem to stejně jako nahoře, jelikož mojí trafopájkou se špatně letuje na vero-board. Zkusím tam přidat ty kondíky a dám vědět.
Máš to aspoň v nějaké stíněné škatuli? Pokud ne, tak to bude dělat bordel pořád. Ten milión různě dlouhých drátků je pěkná sada antén...volfi píše: 29.01.2019 9:53 Dělal jsem to stejně jako nahoře, jelikož mojí trafopájkou se špatně letuje na vero-board. Zkusím tam přidat ty kondíky a dám vědět.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Kovová krabička.
To jo no, trafopajeckou je to na hrane,chce to delsi ocko a na konci tesne vytvarovat, pak pajet tesne nad deskou,a nechat cin jakoby steci po presahujicim dratku, chce to cvik a trpelivost, ja osobne s trofopajeckou delam nejradsi ; )
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
No asi se budu muset poohlédnout po nějaké mikropáječce, ale vůbec netuším po čem kouknout