Jak jste zacinali hrat na el. kytaru??
Pravidla fóra
Jak jste zacinali hrat na el. kytaru??
zajimalo by me jesli ste chodily nekam do skoly ci co...nebo jesli ste si koupili naky knizky a tak...ja sem hral 7 let solovou kytaru prevazne ale vaznou hudbu a tak..proste abych se naucil....a ted sem asi po 3 letech pauzy presel na elektriku a zajimalo by me jesli byl nekdo ve stejny situaci a jak postupoval...diky...jinak chci hrat rock, hard a punk rock
nějakej základ je dobrý vždycky si u učitele aspoň ověřit - jak se něco naučíš blbě, bude se ti i blbě hrát a pak - až se rozhodneš, že chceš hrát líp a vylepšit si techniku, protože jinak už líp hrát nepůjde - se to bude hodně blbě přeučovat.
pokud máš tenhle základ z klasiky, je to skvělý. elektrika má ale taky svoje specifika, takže by možná nebylo od věci (i jako samouk) se napřed nechat poučit od někoho - a pak už pokračovat tak, jak ti to nejlíp bude vyhovovat.
vedení dobrým učitelem je ale samozřejmě vždycky ta nejlepší varianta.
pokud máš tenhle základ z klasiky, je to skvělý. elektrika má ale taky svoje specifika, takže by možná nebylo od věci (i jako samouk) se napřed nechat poučit od někoho - a pak už pokračovat tak, jak ti to nejlíp bude vyhovovat.
vedení dobrým učitelem je ale samozřejmě vždycky ta nejlepší varianta.
Na netu se dá najít spousta věcí. A nejen taby, ale např různý kurzy, výukový programy, CD, DVD.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
najdi si na netu kytarovy lekce (z hlavy vysypu leda cyberfret, ale je jich spousta, staci googlit), koukat na youtube je hodne dobrej napad...
Jinak ja zacinal asi pred rokem a pul, predchozi zkusenosti akorat s klavesama... A samozrejme bez ucitele
Techniky jsem nastesti asi vetsinou okoukal dobre, ale chce to trenovat, nemam zatim moc cistou hru...
Jinak ja zacinal asi pred rokem a pul, predchozi zkusenosti akorat s klavesama... A samozrejme bez ucitele
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
NA elektriku jsem začínal když už jsem měl nějaké zkušenosti s akustikou, šlo to dobře...po zprovoznění kytary sem se pro sichr přihlásil na ZUŠ...tam chodím furt, ale zdá se mi, že se více naučím doma...co se týče techniky...jinak teorie, pentatoniky, stupnice se učím v ZUŠ
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Začal sem tak že sem si koupil kytaru....bez zkušeností bez talentu bez ničeho.Začátek hrůza pak se to začalo lámat.Dneska sem byl poprví u soukromího učitele jeden starší kámoš a drtil mě stupnicema a tak musel sem nad tim přemejšlet no ale nakonec to nebyla taková hrůza.Jako kámoši hrajou bez těhle znalostí ale pokud to budu umět tak pro mě nebude takovej problém improvizovat a budu se rychlejc učit nový písně takže možná by ten učitel nebyl marnej..
Život bez kytary a hudby neexistuje.........
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88
To je urcite pravda pokud narazis fakt na dobryho typka tak ti muze dat jak svina ale taky znam takovy ke kterym nema moc cenu chodit a co se tyce stupnic tak teorii si v poho vyctes nekde na strankach nebo v nejaky knizce pokud chces a taby na stupnice sou taky vsude a naucis se je v poho sam i bez ucitele tak jako ja:)Paja píše:Začal sem tak že sem si koupil kytaru....bez zkušeností bez talentu bez ničeho.Začátek hrůza pak se to začalo lámat.Dneska sem byl poprví u soukromího učitele jeden starší kámoš a drtil mě stupnicema a tak musel sem nad tim přemejšlet no ale nakonec to nebyla taková hrůza.Jako kámoši hrajou bez těhle znalostí ale pokud to budu umět tak pro mě nebude takovej problém improvizovat a budu se rychlejc učit nový písně takže možná by ten učitel nebyl marnej..
No tak my teprv zacnem...ja mam elektriku asi 3 mesice...kamos tejden....mame i basaka ale ten si musi nejdriv koupit nastroj:D.....no ja budu kytarista a zpevak....a dohodli sme s druhym kytaristou ze zacnem chodit na nejaky kurzy....vsichni se zname hodne dlouho takze myslim ze v komunikaci problem nebude 
Jj já vim ale budu rád když se takový věci naučim mam nutnost jako jedinej kytarista v kapele to víst.Gaudio píše:To je urcite pravda pokud narazis fakt na dobryho typka tak ti muze dat jak svina ale taky znam takovy ke kterym nema moc cenu chodit a co se tyce stupnic tak teorii si v poho vyctes nekde na strankach nebo v nejaky knizce pokud chces a taby na stupnice sou taky vsude a naucis se je v poho sam i bez ucitele tak jako ja:)Paja píše:Začal sem tak že sem si koupil kytaru....bez zkušeností bez talentu bez ničeho.Začátek hrůza pak se to začalo lámat.Dneska sem byl poprví u soukromího učitele jeden starší kámoš a drtil mě stupnicema a tak musel sem nad tim přemejšlet no ale nakonec to nebyla taková hrůza.Jako kámoši hrajou bez těhle znalostí ale pokud to budu umět tak pro mě nebude takovej problém improvizovat a budu se rychlejc učit nový písně takže možná by ten učitel nebyl marnej..
Jj ale hlavně abys to uměl správně!RaCa píše:zacinat s kapelkou je asi fakt nejlepsi no...ted sem si koupil nakoku knizku kde sou vsechny techniky hry a tak...kombinuju to s youtube a tabulatory a myslim ze to neni spatny
-
You.know.ME
ahojky lidi hele chtela bych se zeptat....... za tejden dostanu el. kytaru e chtela bych se na ni naucit hrat, jenze je tu problem, vubec nwm jak a od ceho mam zacit...... hrala sem na normal kytaru tak bych se chtela zeptat jestli sou v tom naky rozdily nemyslim ve zvuku ale v tom hrani...... a prosimvas neznate nejakou internetovou adresu kde je to vsechno podrobne vysvetleno??? predem diky 
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak rozdíl v tom není.Prakticky techniky jsou stejný jen některý možná přibydou a otevřou se ti i jiný možnosti....Jinak kde co je na netu sme tu už někde řešily a jinak si můžeš koupit nějakou knihu kde máš techniky ale nejlepší by byl někdo kdo už umí aby tě učil!You.know.ME píše:ahojky lidi hele chtela bych se zeptat....... za tejden dostanu el. kytaru e chtela bych se na ni naucit hrat, jenze je tu problem, vubec nwm jak a od ceho mam zacit...... hrala sem na normal kytaru tak bych se chtela zeptat jestli sou v tom naky rozdily nemyslim ve zvuku ale v tom hrani...... a prosimvas neznate nejakou internetovou adresu kde je to vsechno podrobne vysvetleno??? predem diky
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com