Problémy v oblasti zvukových karet
Pravidla fóra
Re: Problémy v oblasti zvukových karet
Mám Audient iD4 tiež a pokiaľ viem, nedokáže to, čo píšeš. Vždy iba jedno alebo druhé... Máš Guitar Pro otvorený ako plug-in v DAWe? Potom by nemal byť problém. Ak chceš pracovať s Guitar Pro a s DAW súbežne, inak to zmysel ani nemá otvárať popri DAWe ten GR ako stand-alone, ale v rámci DAWu ako VSTi.
Audient neznám, ale ten problém mě překvapuje. HW zvukovka dokáže obsloužit jen jediný SW, další ignoruje? Myslel jsem, že vše záleží na výpočetní síle stroje a když je dostatečná, může fungovat skoro jakékoli množství SW. Ale nepřu se. Něco podobného se tu teď probíralo - souběh Cubase a Youtube popř. jiného přehrávače. Mám starší cajk (FireWire), ale na tohle jsem nikdy nenarazil.
Navíc tazatel píše, že to nejprve šlapalo, až pak ne.
Navíc tazatel píše, že to nejprve šlapalo, až pak ne.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Súbeh s YT je špecifikum, to by malo fachať, ale so SW, ktorý potrebuje konkrétny ASIO driver tej onej zvukovky, tak to chce "multi-client", Audient iD4 medzi multi-client zariadenia zrejme nepatrí, tiež mi zvukovku prepína, resp. môže to závisieť od SW
A napísal som blbosť, myslel som , že sa jedná o Guitar Rig, sorry! Guitar Pro je samozrejme niečo iné, takže berem späť to o tom otvorení v DAWe ako VSTi.
edit: ak ti to ale išlo, tak skús sa pohrať s natavením v Reaper, pozri tu: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=206683
A napísal som blbosť, myslel som , že sa jedná o Guitar Rig, sorry! Guitar Pro je samozrejme niečo iné, takže berem späť to o tom otvorení v DAWe ako VSTi.
edit: ak ti to ale išlo, tak skús sa pohrať s natavením v Reaper, pozri tu: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=206683
Tak jsem to včera testnul. Spustil jsem Cubase a zároveň sekvencer LMMS. Hrály ova zároveň, Cub nahrával i při spuštěném LMMS, ale to se moc nepočítá, protože LMMS je samohrajka, nenahrává audio. Nak jsem do toho ještě spustil 3. soft - VST Host, který to nahrávání obsahuje, a hned se mi objevila nějaká výstraha, že Audio input je momentálně nefunkční (...). Ale stačilo ve VST Host otevřít Device a tam zapnout driver mé zvukovky a i tento Soft nahrával bez problémů, i ses puštěným Cubem. Po překliknutí zpět do Cubase i ten bez problémů okamžitě nahrával audio. (přehrávání nahraných zvuků samozřejmě bez problémů, souběžná reprodukce muziky media playerem taktéž). Nezkusil jsem, spustit nahrávání audia v obou SW zároveň. To by asi opravdu nešlo. Ale kdo by takovou funkci a k čemu využil?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Avida Dollars
Ten Audient asio driver určitě umí pracovat souběžně jak v DAW, tak i mimo něj. Takhle mi to totiž fachalo do doby, než jsem si nechtíc nablil do usb portů a musel jsem odpojit káble a vyčistit trochu PC case. Po opětovném zapojení se mi začal projevovat výše zmíněný problém. Zlatý driver od ex UR22, tam jsem nikdy žádný problém neměl.
//ADD: ještě by mě celkem zajímalo, co je to ono "mechanické lupnutí" ve zvukove, které registruju při zapínání/vypínání DAW a zapínání PC :/
//ADD: ještě by mě celkem zajímalo, co je to ono "mechanické lupnutí" ve zvukove, které registruju při zapínání/vypínání DAW a zapínání PC :/
Ibanez RG 1996/Schecter KM-7 (Evertune) → Audient iD4 → Reaper 5 → Mercuriall Audio Software → Presonus Eris E5
Taky nemám Audient, ale našel jsem (pro podobný problém) toto, za pokus to možná stojí. Akorát bych si ho někam zazálohoval.
On a PC, go to (C:) > Users > yourusername > AppData > Roaming > Audient > iD > state.xml
Delete the state.xml file
Pak odinstalovat drivery , restart a nainstalovat znovu.
A už bych vzal rovnou ty nové 4.0.0, pokud je ještě nemáš: https://support.audient.com/hc/en-us/ar ... What-s-New
On a PC, go to (C:) > Users > yourusername > AppData > Roaming > Audient > iD > state.xml
Delete the state.xml file
Pak odinstalovat drivery , restart a nainstalovat znovu.
A už bych vzal rovnou ty nové 4.0.0, pokud je ještě nemáš: https://support.audient.com/hc/en-us/ar ... What-s-New
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Avida Dollars
Hele, díky za radu. Chtěl jsem to vyzkoušet, ale bohužel daný state.xml soubor vůbec v kompu nemám... ani tu Audient složku :/
Ibanez RG 1996/Schecter KM-7 (Evertune) → Audient iD4 → Reaper 5 → Mercuriall Audio Software → Presonus Eris E5
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm - když jí tam mám i já, tak jí tam musíš mít taky. Instaloval jsi Audient ovladač předpokládám? Víš, že AppData složka je skrytá?
P.
P.
U MOTUn takhle cvaká přepínání vzorkovačky (nebo bitový hloubky, teď nevím). Takže jestli zvukovku používáš pro windows i DAW a v každém máš nastavené něco jiného, tak to může být ono. Ale jak je to konstrukčně řešené, proč by tam bylo nějaké relé, to netušímAvida Dollars píše: 3.01.2019 20:15
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To není mechanické lupnutí, ale prostě lupnutí, protože se inicializuje HW na jiný ovladač (přepínání ASIO <> systémový). To je správné chování.
P.
P.
- Avida Dollars
to pavlii - ano, mám správný driver nainstalovaný a také vím, že složka je skrytá. Nicméně i když jsem zadal hledání pro soubor "state.xml", tak mi to nic nenalezlo :/
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak asi zvláštní. :-/
P.
P.
-
WilliamDehner
Vůbec nic neslyším ze Zvukové karty
Ahoj... tak jsem tu zas..
Mám zvukovou kartu M-TRACK 2x2 a používám ji hlavně na pokec s kamarády např. přes Discord. Měsíc mi vše fungovalo jak má, ale najednou jsem slyšel něco jako prasknutí a zvuk nefungoval. Když jsem to zkusil dát do druhého USB v počítači, tak to fungovalo, jenže za 5min zase něco prasknulo. A zajímavé je, když jsem zkoušel třeba spustit nějaké video, abych zkusil zvuk, tak všechny videa co jsem pustil byla zasekaná pokuď tam byla připojená zvuková karta, když jsem to odpojil, tak se nic nesekalo.. To mi přijde fakt zajímavé. Zkoušel jsem připojit k jinému notebooku a tam to fungovalo. I sluchátka jsem zkoušel vyměnit... nic..Ovladač aktuální. Prosím o rady
Mám zvukovou kartu M-TRACK 2x2 a používám ji hlavně na pokec s kamarády např. přes Discord. Měsíc mi vše fungovalo jak má, ale najednou jsem slyšel něco jako prasknutí a zvuk nefungoval. Když jsem to zkusil dát do druhého USB v počítači, tak to fungovalo, jenže za 5min zase něco prasknulo. A zajímavé je, když jsem zkoušel třeba spustit nějaké video, abych zkusil zvuk, tak všechny videa co jsem pustil byla zasekaná pokuď tam byla připojená zvuková karta, když jsem to odpojil, tak se nic nesekalo.. To mi přijde fakt zajímavé. Zkoušel jsem připojit k jinému notebooku a tam to fungovalo. I sluchátka jsem zkoušel vyměnit... nic..Ovladač aktuální. Prosím o rady
Nemáš mišmaš ve frekvencích interní zvukovky a M-Track? Vzpomínám si, že se mi taky YT video nechtělo rozjet a bylo to tím. Akorát už nevím, na které to bylo zvukovce, zkoušel jsem jich víc.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
WilliamDehner
Ne žádnej ,,mišmaš´´ tam nemámfilo01 píše: 28.01.2019 18:03 Nemáš mišmaš ve frekvencích interní zvukovky a M-Track? Vzpomínám si, že se mi taky YT video nechtělo rozjet a bylo to tím. Akorát už nevím, na které to bylo zvukovce, zkoušel jsem jich víc.
Zvuk v DAW i ve Windowsu?
Chlapy čus,
prosím Vás jak mám nastavit zvukovku?
Když jí mám v jednom USB tak slyším zvuky v DAW aji ve Windowsu,youtube atd prostě vše.
Když jí přehodím do vedlejšího USB tak jakmile zapnu DAW tak slyším zvuk jen v DAW.
Je to jedno?
prosím Vás jak mám nastavit zvukovku?
Když jí mám v jednom USB tak slyším zvuky v DAW aji ve Windowsu,youtube atd prostě vše.
Když jí přehodím do vedlejšího USB tak jakmile zapnu DAW tak slyším zvuk jen v DAW.
Je to jedno?
už jsem o tom něco zaslech, že některá zařízení fungují správně jen v určité zástrčce USB. Tak tedy používej tu první. Ale divné to je.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nabízí se zde souvislost s portem USB kořenovým a portem USB-HUB. Myslím, že jsem svého času občas narazil v návodech na vypíchnutí informace o připojování do kořenové zásuvky (tj. nikoli do rozbočené) - ale to se mohlo týkat jánevím doby před 10-15 lety, nicméně na základě svých praktických zkušeností s USB obecně mi takovéhle chování přijde sice řekněme nevysvětlitelné, ale vůbec ne divné (správa USB portů je čiré věštění z koule, aspoň tak mi to přijde).
Jinak souhlas s torstem.
P.
Jinak souhlas s torstem.
P.
Komplete Audio 6
Ahoj kolegové, prosím o radu. Mám zvukovku Komplete Audio 6 a včera najednou přestala komunikovat s laptopem. Hlásí mi to chyby v různých programech, viz obrázek ( přehrávač hudby, Audacity ), když zapnu počítač s připojenou zvukovkou, což jsem dělal vždy, tak jí nevidí, přitom nastavení mám stejné. Myslíte, že mi odešla? Nevím, jak to zjistit. Normálně bych jí odinstaloval a nainstaloval, ale tuhle jsem jen připojil a fungovala, tak nevidím nikde žádný ovladač, kterým bych něco měnil. Zablokování interní zvukovky nedělá nic.
Když kliknu na řešení potíží, hlásí to, že zařízení, které chci nakonfigurovat bylo odebráno, přitom připojený jsem.
Děkuji moc.
Když kliknu na řešení potíží, hlásí to, že zařízení, které chci nakonfigurovat bylo odebráno, přitom připojený jsem.
Děkuji moc.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Já bych napřed zkusil stáhnout a nainstalovat ovladače https://www.native-instruments.com/en/s ... her-files/
Pak mě ještě na padá, co jsem tak četl po internetu. Že by na vině mohli být i win 10. Lidi si občas stěžují, že po instalaci aktualizací Win jim přestala fungovat zvukovka.
Pak mě ještě na padá, co jsem tak četl po internetu. Že by na vině mohli být i win 10. Lidi si občas stěžují, že po instalaci aktualizací Win jim přestala fungovat zvukovka.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....