Boss ML-2
Pravidla fóra
Kupoval som ho pouzivany, posielany zo Slovenska, vysiel ma na 1300 (aj s postovvnym a adapterom, ktory je 12 V, co ma tiez s**e).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Re: Boss ML-2
Megadist. MD-2: Postupně mu přicházim na chuť. Dá se na něm nakroutit fakt hodně. Bez problémů nastavim Ge Fuzz Face, Bigmuff, samozřejmě DS-1. ("presety" ev. dodám). Vše samozřejmě laděno dle HW předloh. Překvapilo mě, že rozdíl mezi DS1 a FF je jen v úrovni Gain Boost.
Doplněk: Tak změna, další komparací jsem upravil nastavení FF Ge, aby skutečně odpovídalo předloze, už to tedy není ´totéž´jako DS-1.
Doplněk: Tak změna, další komparací jsem upravil nastavení FF Ge, aby skutečně odpovídalo předloze, už to tedy není ´totéž´jako DS-1.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Keď už Torst oživil tému po 10 rokoch, tak vstanem z mŕtvych a prispejem
Torste, nemáš nejaké nahrané ukážky? Príde mi to ako odvážne tvrdenie...
Torste, nemáš nejaké nahrané ukážky? Príde mi to ako odvážne tvrdenie...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Zatím ne, ale nahraju. I když přijdou zase reakce typu : Jó, stavěný FF, to není žádná reference ...!
P.S.: Na bazaru je klon od Behringera za babku. Předpokládám, že to je zas 1:1 jako většina Behr., kdyby měl někdo zájem.
P.S.: Na bazaru je klon od Behringera za babku. Předpokládám, že to je zas 1:1 jako většina Behr., kdyby měl někdo zájem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak jsem nahrál ukázky. Ten MD-2 hraje fakt skvěle, v běžném provozu bych rozdíl nepoznal, limity samozřejmě jsou. U simulace FF je to slyšet v tom palm muttingu, kde hraje Boss moderněji, kdežto FF zůskává takovej prskavější. Ale zrovna v téhle disciplíně asi Fuzz soutěžit nebude. A pak to stahování potu na kytaře, v tom je FF nedoztižnej, snad lepší než lampa !. Boss se tak pěkně nevyčistí.
No a pak samozřejmě přijde ten argument z předchozího příspěvku. Kdo chce psa bít ...
No a pak samozřejmě přijde ten argument z předchozího příspěvku. Kdo chce psa bít ...
Dík za ukážky! Ale jo, podoba tam je, aj keď ja osobne by som tie originál fuzzy/muffy používal v jemnejšom nastavení
MD2 sa mi zdá oproti ostatným viac ubzučaný, mám pocit, že to je obvyklá výsada boss kreslítok
MD2 sa mi zdá oproti ostatným viac ubzučaný, mám pocit, že to je obvyklá výsada boss kreslítok
ano, měl jsem na předlohách nastaveno Gain max. Ale že bych slyšel rozdíl předloha vs. BOSS ? Ty ho slyšíš ?? To jsem spíš čekal, že mi omlátíš o hlavu ten "nedůvěryhodnej" Digitech.
Stahnout, vytisknout, vystříhnout, nalepit na šlapku BOSS MD-2 (nad gumu).
- Přílohy
-
- BOSS-MD2-Knobs.pdf
- (43.88 KiB) Staženo 163 x
Naposledy upravil(a) torst dne 13.08.2019 12:37, celkem upraveno 3 x.
Mám tady aktualizovanou tabulku ´presetů ´pro BOSS MD-2 Megadistortion. Už jsem psal, opakování matka blbosti, šikovná krabice, nedoceněná, umí hodně, distortiony a fuzzy (overdrive ne!). Za poslední dobu jsem doplnil kopii svého pedálu Tesla AYZ026 (hodně podobné fuzz face) a ostrý retro Fuzz. Předloha - stavěný Ibanez Standard Fuzz je ještě zrnitější, ale MD-2 je zas zpěvnější, využitelnější.
Některé simulace nejsou 100% věrné, kdejaký digi modeler by je zvlád přesněji, ale tady vše jednoduché, přeci jen analog, a za pár kaček (bazarem). Pomalu mi dochází plocha na efektu !
Některé simulace nejsou 100% věrné, kdejaký digi modeler by je zvlád přesněji, ale tady vše jednoduché, přeci jen analog, a za pár kaček (bazarem). Pomalu mi dochází plocha na efektu !
aktualizované presety MD-2. Resp. předělal jsem DS-1. Vlastně nechápu, kde jsem přišel na to staré, přebasované nastavení ! Ostatní viz výše.
http://torst.sweb.cz/BOSS-MD2-Knobs-sablony.pdf
http://torst.sweb.cz/BOSS-MD2-Knobs-sablony.pdf