Telecaster - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
qwer
Odborník

Re: Telecaster - jaké se vám líbí?

Příspěvek od qwer »

jbiker píše: 21.01.2019 18:51Fakt to jde složit ve stejné kvalitě z běžných součástek? Samý military grade ... nicméně ten drát izolovaný textilií mě trochu znejistěl :).

Do dvojky bych se vešel, dovezl by mi to kolega z práce ze Států z ruky do ruky. No, ještě to zvážím.
Tam nic světoborného není. Poťáky pro ně dělá CTS, stejná firma, která dodává Fender pro lepší mexika a USA produkci. Přepínač klasika. Ten kondík neřeš, to je prostě blbost. Treble bleed moc se mi osobně nelíbí, nepoužívám, ale to je věc vkusu - celé je to o tom tam mít nebo nemít jeden odpor za pár korun...

Té izolace se neboj, takhle to mají CS Fendery. Taky s tím rád pracuju, protože je to rychlé. Kdybys to někdy měl v kytaře z výroby, tak se toho neděs :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ty vintage dráty s textilní izolací se dají sehnat za babku z Ali:
https://www.aliexpress.com/item/Cloth-c ... 18129.html
Stejně jako vintage opředené pocínované vodiče á la Gibson:
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 66291.html
Já blbec je kupoval asi 5x dráž + poštovné od Sollera či Bacha či odkud to bylo ...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

qwer: Dík, teď už tomu rozumím i jako mírně poučená elektro-lama.

Ten hadrák mi trochu připomněl mládí, domovní rozvod v hliníku a textilu. To byl hardcore “vintyč” :).

Zatím úpravy přestávám řešit, rozjel jsem plán B, dám vědět, jak dopadl.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Takže se vracím k původnímu tématu "Jaký se vám líbí". Mě tedy ten můj :D. Viz foto. Po zvážení zdejší diskuze a probrnkání pár "mexikánů" po obchodech v rámci služební cesty, jsem dospěl k názoru, že dám na vás. Plán B dokonán, US Std je doma. Famózní kytara. O víkendu dám pár dalších postřehů.
Tele.JPG
Ještě upozorňuji, že jsem měl plán C, American Special, poslední dva kusy skladem v Muzikeru. Pěkné blonďáky. Za ty peníze mi to připadá jako slušná koupě: https://www.muziker.cz/fender-american- ... age-blonde
Nicméně, panáčkové v Muzikeru v Ostravě, kam jezdím nejčastěji, odmítli kytaru nechat poslat do krámu bez složení zálohy, s čímž jsem zase zásadně nesouhlasil já.
cid

Příspěvek od cid »

jbiker - gratuluji, krasavice inteligentní :mrgreen: . Jak jsi psal plán B, tak jsem správně tušil, že ji vezmeš. :D. Jediné co by mne na té TVOJI :D kytaře "štvalo" je, že tam už není co měnit, tak dej vědět :wink: . Teď už jenom koupit nějakého malého lampového Marshalla z nové řady "studio". Konečně pochopili a začali dělat 20W s přepínáním na 5W verze od JCM800 a od plexiny, píchnout to na přímo do ampu (možná na smyčku analogové echo) a můžeš pobaveně pročítat diskuze! :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Taky se přidávám ke gratulaci. Je to vážně moc pěkná kytara. Ony jsou u nás Standardy i Deluxe většinou slepené z na sebe dost vzhledově nenavazujících kusů, ale tenhle kousek je nádherný, řekl bych vizuálně CS kvalitka, i ten krk je zepředu krásně bez "kazů" :) Já jsem na to úchyl! :D

Na té kytaře vážně není co měnit, snímače super, kobyla super. Teď už opravdu pořešit jen ten aparát :) Čím jednodušší a poctivější, tím víc ta kytara vynikne.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Díky! To je nás úchylů víc, včetně kolegy 911. Strojaři se nezapřou :). Kromě lehce ťuklé hlavy je kytara jak nová. Odchylky od originálního stavu 2. Zámky Schaller - jednoznačně pozitivní. Kameny Graph Tech Classic - nemohu posoudit jak jsou na tom v porovnání s původními “plecháči”, ale hraje to skvěle. Na aparát zatím nezbylo (kvůli vám, chlapci 🙂). Honím to provizorně přes HB American Sound, před tím mám Valeton Tube Refiner (oboje mi zbylo z experimentů se zkreslenou akustikou) a za HB mám Zooma G1on (kompresor , nějaké reverby). Aparát jsem si už vyjasnil. Ve Vel Mezu jsem vlezl do krámu zkusit Blues Juniora. Zákeřný prodavač to pak přepíchnul do 68 Princeton a bylo vymalováno. Mám na co šetřit 🙂.
911

Příspěvek od 911 »

Tak jsem si vzpomněl,jak jsi to teď napsal,že jsem tam ty Graphtechy vlastně dával já a origo plecháče mám dole v dílně,měl jsem takovou úchylku,že jsem to dával na všechny kytary,tak kdyby jsi jel kolem,máš je u mě,já už to nikam dávat nebudu.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

krade

Příspěvek od krade »

na bazaru teď nozaki, kterej dřív hodně chodil na fórum, prodává tele squier classic vibe v sunburstu. tahle kytara mi dřív říkala pane a musim říct, že je to jedna z nejlepších kytar - zvukově i zpracováním - co jsem kdy měl. škoda, že zvuk fenderů v kapelách, co hraju, vůbec nevyužiju...někdo si ji prosim vás kupte a hrajte na ní. je super!
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
jbiker

Příspěvek od jbiker »

... šmankote, ten je vošklivej:

http://frontman.cz/fender-cs-roasted-pi ... le-esquire

Dávám sem, neboť v příslušném vláknu by tak nevynikl :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jojo, ten kradeho bejvalej tele custom je fakt super, moc se mi libil i v primym porovnani s mejma kytarama. nemit uz jedno tele, tak ho od nej koupim - to moje ma sice o neco tlustsi zvuk, ale zas nema tak pekny vejsky .
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Hele, kdyby bylo s kým se vsadit, byl jsem si skoro jistý, že se na to ozveš :). A samozřejmě, velká nadsázka. Je to krásná fošna.
José

Příspěvek od José »

jbiker píše: 14.02.2019 13:49 ... šmankote, ten je vošklivej:
ten je krásnej! Jen kobylkáč na teleti bez tónovky není úplně to, co bych chtěl...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Na tele to chce hodně středový kobylkáč, který nemá ten hnusný šedesátkový tenký zvouček do výšek. Pak není clona ani potřeba :)
José

Příspěvek od José »

No s novejma strunama ani ten 51 nocaster není v kombinaci se zkreslenim uplne nekrotitelny.
volfi

Příspěvek od volfi »

Nevím proč, ale strašně se mi líbí. Dost mě zaujala ta tloušťka přední desky. Obrázek
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mě taky, ale desku ma tlustou standardně
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
volfi

Příspěvek od volfi »

Já jsem teda nekoumal přesnou tloušťku, ale přislo mi to jako 1-1,5 cm. A to jsem teda zatím nikde neviděl. :-) Kdyby dělali i mexickou verzi asi bych o ní i přemýšlel.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

to tě asi plete tzv. tornavoz v ozvučném otvoru https://youtu.be/IcuPxpfVCug?t=145
deska je standardni (na nežebrovanou ozvučnici)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vzhledově pěkné, ale jinak prý divný koncept. Akusticky to pořádně hrát nemůže a elektricky se na to také nedá provádět žádná "elektrická" technika, protože to má akustické "tvrdé" struny. I když možná na styly jako coutry, kde jde spíš o fingerpicking to bude ok. Cena je přestřelená. Ale marketing je mocný, pořád IMHO lepší než robotické mechaniky od Gibsona, po kterých neštěkne pes.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“