Overdrive nebo Distortion efekt??
Pravidla fóra
Re: Overdrive nebo Distortion efekt??
měl jsem tu náhodou Fat drive od Pigtronix, tam je ta možnost pokud se nepletu, otázkou je čeho tím chceš dosáhnout, většina oz v efektech to zvládne, problém asi trošku je v pracovním bodu u tranzistorů, tam je to o nastavení, jinak se taky dají použít na vyšší napětí, většinou bez prolému, chceš si jenom něco zkusit nebo máš napáječ navíc a je ti líto ho vyhodit ? : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Mám nevyužitou 18V napájecí větev.
Jinak jo, super, dík za tip! Ten je na 18V a dokonce je za dobré kačky na bazáči. Akorát se mi nezdá ten napájecí jack. Je to klasika jako na všech ostatních pedálech? Průměr a polarita... nebo k otmu dodávají svůj atyp (snad ne...)?
Jinak jo, super, dík za tip! Ten je na 18V a dokonce je za dobré kačky na bazáči. Akorát se mi nezdá ten napájecí jack. Je to klasika jako na všech ostatních pedálech? Průměr a polarita... nebo k otmu dodávají svůj atyp (snad ne...)?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
MXR Doubleshot Distortion
Jo... Tak trochu jsem čekal, že to někdo nadhodí
Ale díky za tip
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
ten napájecí konektor je stejný pokud se nepletu, nemusel jsem pro něj dělat nic extra, jen tak blbě vypadá..
..nebo si udělej do pidikrabičky stabilizátor z těch 18ti na 12 nebo 9V a využiješ i na jiné efekty, ten integrovaný stabilizátor je velikosti tranzistoru a potřebuje jenom kousek chladice a dva kondíky.. https://www.vpcentrum.eu/image/cache/da ... 00x500.jpg
nebo je i verze kde přidáš rezistor a potenciometr a můžeš si nastavit napětí jaké chceš ...
..nebo si udělej do pidikrabičky stabilizátor z těch 18ti na 12 nebo 9V a využiješ i na jiné efekty, ten integrovaný stabilizátor je velikosti tranzistoru a potřebuje jenom kousek chladice a dva kondíky.. https://www.vpcentrum.eu/image/cache/da ... 00x500.jpg
nebo je i verze kde přidáš rezistor a potenciometr a můžeš si nastavit napětí jaké chceš ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
K Doubleshot Distortionu: Je to bazmek. Upřímně jsem čekal, že se tady do něj někdo trochu opře 
Naposledy upravil(a) jurator dne 14.02.2019 11:38, celkem upraveno 1 x.
Takhle z hlavy vím o Fulltone OCD a 9-18V mají některé krabky Friedman.
Ale bude toho víc. Mívá to o trochu lepší dynamiku. U OCD to fungovalo. Ale vykazuje to klasický problém - je to drobný rozdíl, který zaregistruješ jakožto hráč, jako posluchač ne.
Jo, to je dokonalý důvod pro další vláček.

Ale bude toho víc. Mívá to o trochu lepší dynamiku. U OCD to fungovalo. Ale vykazuje to klasický problém - je to drobný rozdíl, který zaregistruješ jakožto hráč, jako posluchač ne.
| Cruel YT | Cruel sptf
vybírat efekt podle nevyužiteho napaječe? Ale pokud si vzpomínám za Fyziku ZDŠ, kdybys těch 18V rozbočil sériově na dva konektory, měl bych 2x 9V, nebo ne?
Doubleshot jsem měl a připojuju se i se svým despektem.
Doubleshot jsem měl a připojuju se i se svým despektem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Spíš ne,tak jednoduche to neni...
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ne, záleží na zátěžích. Pro 2x 9V by to musely být totožné krabky.
Jde o to ze kdyz udelas umely stred tak na jedne krabce bude plus a na druhe minus_střed, ktery je plusem pro druhou ale minusem pro prvni.
Doufam ze jsem to napsal dost nejasne ; )
Doufam ze jsem to napsal dost nejasne ; )
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Trevor:
Zní to jako nějaká teorie z Červeného trpaslíka. Ale věřím Ti to.
Torst:
Co je v tomto případě divného na "vybírat efekt podle nevyužiteho napaječe" ?
Demilich má k dispozici 18V a chce kreslítko - zcela reálná tužba a ještě si díky těm 18V koupí něco fajnovějšího a ne Dydžytek Detmetl. 
Torst:
Co je v tomto případě divného na "vybírat efekt podle nevyužiteho napaječe" ?
| Cruel YT | Cruel sptf
Třeba EHX Glove je kopírka OCD a stojí pár peněz, hraje to fajn. Má uvnitř přepínání 9 a 18V, takže kdyby se použil 18V zdroj a krabka se nechala nastavená na 9V, tak by to mělo fungovat.
jestli teda můžu na tuhle lehčí notečku ... sice to zas bude - Torst se serre mocí mermo do všeho ..., Fakt by mě nenapadlo kupovat si efekt podle napaječe ! Za mých mladých časů to bývalo naopak :-/ A DDM ? Týýývole, mám na něm Gain knob je to teď moje hlavní krabice pro Clean/Drive-HG ! Fakt lakssass !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ha, to jsem nevěděl, dík za tip, už koukám na porovnávačky na YT.qwer píše: 14.02.2019 15:38 Třeba EHX Glove je kopírka OCD a stojí pár peněz, hraje to fajn. Má uvnitř přepínání 9 a 18V, takže kdyby se použil 18V zdroj a krabka se nechala nastavená na 9V, tak by to mělo fungovat.
PS: Já bych to asi radši přepnul, když to tam je.
| Cruel YT | Cruel sptf
Pozor pozor - pokud se bude napájet zdrojem 18V, tak určitě nepřepínat - nebo lépe řečeno nechat přepínač na 9V, pak to vlastně pojede na 18V. Při použití 9V zdroje si samo může člověk přepínat jak chcecherreda píše: 14.02.2019 16:49Ha, to jsem nevěděl, dík za tip, už koukám na porovnávačky na YT.qwer píše: 14.02.2019 15:38 Třeba EHX Glove je kopírka OCD a stojí pár peněz, hraje to fajn. Má uvnitř přepínání 9 a 18V, takže kdyby se použil 18V zdroj a krabka se nechala nastavená na 9V, tak by to mělo fungovat.
PS: Já bych to asi radši přepnul, když to tam je.![]()
Jinak ten přepínač 9/18V u Glove byl docela poznat, nejde říct, co se mě líbilo víc. Při 18V to bylo takové víc "otevřené" ten zvuk, při 9V takový uhlazenější střeďák.
Ještě si vzpomínám na distortion pedály od amptweaker. Ty takyx jely na 9 i 18V U nás se asi moc neprodává a kdyby mě nezajímalo co vlastně dělá stvořitel Peavey 5150 a ostatních Peavey high gainů, tak ani nevim, že James Brown něco pořád vyrábí. Každopádně poťák tight mě láká mít na aparátu pořád 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Pimpnutej tubescreamer, pro ty co chcou dát najevou, že na to maj. O pozitivním vlivu na zvuk netřeba mluviti.
https://kytary.cz/ibanez-ts-9-gold/HN195623/

#PimpMyTS #ArmyOfTwoStyle
https://kytary.cz/ibanez-ts-9-gold/HN195623/

#PimpMyTS #ArmyOfTwoStyle
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
A už je hned na bazaru za 3.000,-
https://hudebnibazar.cz/ibanez-ts-9-gol ... /ID220360/
https://hudebnibazar.cz/ibanez-ts-9-gol ... /ID220360/
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Demilich: Nechceš EQ ?: https://hudebnibazar.cz/predam-mxr-m108 ... /ID217277/