ale jinak pěkná sestavička
Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
se ti ta základová deska nějak seprala 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Co je ta černá krabička úplně vlevo?
Taky mám tendence PB minimalizovat. Ale stavět efekty na kant mě ještě nenapadlo.
Taky mám tendence PB minimalizovat. Ale stavět efekty na kant mě ještě nenapadlo.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hendrex Patch Bay (6 kanálový). 
Tam to ani jinak postavit nejde, má to in/out z obou stran.
Ani bych si toho nevšiml, kdyby ses nezeptal.
Tam to ani jinak postavit nejde, má to in/out z obou stran.
Ani bych si toho nevšiml, kdyby ses nezeptal.
stepan.dusek: Co ty kabely vrchem přes krabky, to je prozatímní řešení?
-
stepan.dusek
Jojo, Hendrexuv patchbay. Nejgenialnejsi vynalez na svete. Prilepene 3m dual lockem, takze se to ani nehne a sest direk jesimiruz píše: 18.02.2019 8:48 Co je ta černá krabička úplně vlevo?
1: input
2: output
3: input fx loop
4: output fx loop
5: ctl na zesik
6: prozatim volna
Propojeni kratkejma kabelama od Hendreka patchbay->boss es-5, takze jediny co musim pro pripojeni odpojeni udelat je zabodnout kabel nebo wireless do patchbaye a nemam hystericky zachvaty jako v minulosti kdy mi moje obsedantne kompulzivni porucha nedovolila to nemit 'hezky a usporadany'
Cece tady uplne nevim, protoze pod tou fosnou je pomerne obrovskej zdroj (Zuma), takze tam neni misto a protoze to jednou nakroutim a pak uz jenom prepinam tim bossem, nemusim na ty ostatni krabky vubec sahat (prepinam oblibeny zvuky a ladicku, aby na mne furt nesvitila). Jedina zmena co bych mozna udelal je ten strymon na nejakej schudek a to bych vedl kabelaz pod tim (protoze objektivne ten strymon je jedinej na kterej musim cas od casu slapnout).
-
beetle ramone
- Kontaktovat uživatele:
Konečně jsem dal do kupy všechny krabičky, co si myslím, že potřebuju, a trochu urovnal... Tak uvidíme, jak dlouho do toho nebudu zasahovat. Už teď mě svrbí ruka nad MXR Dookie
Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Můžeš celkově popsat názor na tonewheel?beetle ramone píše: 24.02.2019 19:50 Konečně jsem dal do kupy všechny krabičky, co si myslím, že potřebuju, a trochu urovnal... Tak uvidíme, jak dlouho do toho nebudu zasahovat. Už teď mě svrbí ruka nad MXR Dookie
IMG_20190224_194138.jpg
Odpovím k TONEWHEEL (než se ozve beetle ramone). Vlastním ho cca 3 roky. Naprostá spokojenost - hraji spíše na Fendery (Stratocaster a Telecaster) a dokáže zvuk pěkně nakopnout a přitom zachovat charakter kytary. Zkoušel jsem ho i na akustickou kytaru a basu a také v pohodě. Při hraní ho mám skoro pořád zapnutý. Osvědčí se i při nahrávání do PC. Takže doporučuji 
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H
http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H
http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
-
beetle ramone
- Kontaktovat uživatele:
A já odpovím za sebe. Nejsem fanda hi-gainu a dalších legrací. Jsem spíš konzervativní a Tonewheel byl takový svatý grál. Kdysi jsem po špatný zkušenosti na skoro deset let seknul s kytarou a tahle krabka mi vrátila chuť hrát. Parádně nakopne zvuk s jakoukoliv kytarou a nezkazí charakter. I Tubescreamer mód je super. Já ho nemám zapnutý pořád jako kolega výš, ale zapínám ho často a rád. Rozhodně nelituji!
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
Mě by spíše zajímal ten Keeleyho kompresor, jak hodně dokáže přidat sustain.
-
beetle ramone
- Kontaktovat uživatele:
Keeley Aria je složitá krabkanoc33 píše: 25.02.2019 19:09 Mě by spíše zajímal ten Keeleyho kompresor, jak hodně dokáže přidat sustain.
Naposledy upravil(a) beetle ramone dne 26.02.2019 15:07, celkem upraveno 1 x.
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
...tak jsem upravil verzi "bez aparatu" Par kompromisu tam sice je, ale neresim. Hraje to super. Cesta pro elektriku i piezo snimac.
gropa: Tak to se mi hodně líbí - účelné, praktické a zároveň kvalitní na pozicích, kde to má smysl.
(sám hraju s něčím podobným, akorát větším)
(sám hraju s něčím podobným, akorát větším)
| Cruel YT | Cruel sptf
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě se hlavně líbí, že je to urovnané, nikde nic nečouhá, nepřečuhuje, že zásuvka není mimo kufr atp. prostě hezká, čistá práce 
EDIT: A taky ten Strymon Flint, jehož jsem také majitelem
EDIT: A taky ten Strymon Flint, jehož jsem také majitelem
Hraju na kytary a mašinky
Další hybridní PB, nejsme ve vesmíru sami
Jaké kytary na to používáš?
Ethos to už je třešnička na dortě, jsem si říkal koho to napadne spojit s IR a získat ultimativní preampboard...
Ethos to už je třešnička na dortě, jsem si říkal koho to napadne spojit s IR a získat ultimativní preampboard...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Kytar mam několik, všechny s piezo kobylkou a preampem v kytaře. PRS od Procházky, Strat od Macha, Epiphone LP z devadesátek z Hořovic, Tele od Jirky Zounaza atd 
Ty pulsy toho Ethose jeste posunuly uplne jinam, je to supr. Mam tam od kamose nahrane profi placene pulsy, dalo to praci vybrat a nastavit, ale ted je to ono. Sice je furt kombo jeste jinde, pouzivam MB Express 5-25 s jinym pedalboardem s vymazlenejma za leta poschanenejma krabickama, ale tohle uz je pouzitelne a malokdo to na prvni poslech pozna, ze to neni z aparatu...
Ty pulsy toho Ethose jeste posunuly uplne jinam, je to supr. Mam tam od kamose nahrane profi placene pulsy, dalo to praci vybrat a nastavit, ale ted je to ono. Sice je furt kombo jeste jinde, pouzivam MB Express 5-25 s jinym pedalboardem s vymazlenejma za leta poschanenejma krabickama, ale tohle uz je pouzitelne a malokdo to na prvni poslech pozna, ze to neni z aparatu...
Překutil jsem preampboard s napaječem od p.Vašinky.
No popravdě jsem zklamaný, izolované výstupy rozhodně neodvedly svoji práci tak, jak jsem si představoval. Když jsem to poprvé zapojil, brumilo to jako kráva. Identifikoval jsem největší zdroj brumů - oba preampy (AMT a LeLead) musí být na samostatném adaptéru - lze je oba napájet jedním společným silnějším adaptérem. Je to takové potvrzení, že izolované výstupy nemusí být samospásné a navěšení více efektů na neizolovaný adaptér nemusí být problém. Poslední roky se díky nástupu IR rozjíždí doba front-end setupů a jakmile se taková záležitost začne propojovat linkou s dalšími externími zařízeními - mixem, kompem, vysílajdama - začíná loterie a tradiční poučky dostávají trochu na p*del.
No popravdě jsem zklamaný, izolované výstupy rozhodně neodvedly svoji práci tak, jak jsem si představoval. Když jsem to poprvé zapojil, brumilo to jako kráva. Identifikoval jsem největší zdroj brumů - oba preampy (AMT a LeLead) musí být na samostatném adaptéru - lze je oba napájet jedním společným silnějším adaptérem. Je to takové potvrzení, že izolované výstupy nemusí být samospásné a navěšení více efektů na neizolovaný adaptér nemusí být problém. Poslední roky se díky nástupu IR rozjíždí doba front-end setupů a jakmile se taková záležitost začne propojovat linkou s dalšími externími zařízeními - mixem, kompem, vysílajdama - začíná loterie a tradiční poučky dostávají trochu na p*del.
| Cruel YT | Cruel sptf
-
arcilucifer
Putuje EHX Freeze čím napajet ze zdroje 10V 100ma nebo 9V 400ma? Ty mám.
Na webu doporučuji adaptér 9,6V 140ma.
Na webu doporučuji adaptér 9,6V 140ma.