Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
kmensik
Rádce

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od kmensik »

Kolega mi přinesl drahý kabel Fender na opravu. Konektory nejsou z mosazi, ani špička ani válec, oboje je z lisovaného zinku a poniklované. Za chvíli se povrch prošoupe, železný hřebík ve špičce nedrží vůbec, takže pájecí očko ztrácí kontakt, hrůza a děs, šlo to k ekologické likvidaci. Rock...cokoli nemůže být horší a stojí čtvrtinu.
Každopádně preferuji kvalitu. A když někdo tu kvalitu nepozná, ať raději koupí levný šunt než předražený ještě horší šunt.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

Planet waves uz si nikdy nekoupim, natrapil jsem se s tim straslive. Me se taky znacka bespeco nepozdava, ale chtel jsem to nejdrazsi co bylo a bylo jen toto. Momentalne nemam doma pajku ani jiny cajky. Cas je draha komodita, ale zrejme budu muset pristoupit k vyrobe vlastnich gablu.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Cena u kabelů je nic nevypovídající. Kupuju kabely v délce 3m. Mám nějakej kabel z Lidlu, kterej má už pět let, několik desítek koncertů a zkoušek a pořád drží. Cena 120 Kč. Pak jsem měl kabel od Bespeco (350 Kč), kterej se přelámal po půl roce. Nakonec, kabel od Rockcable (250 Kč), o kterým jsem zjitil, že má tendenci produkovat praskání, když se s ním "bouchne". Čili, noname kabel z Lidla za 120 Kč vede, rozdíl ve zvuku jsem mezi těmito třemi napozoroval. Pak jsem přistoupil k tomu, že si kabely dělám sám :D.
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

S bespeco mám také špatnou zkušenost. Špatně spájené, po měsíci domácího hraní začal vypadávat zvuk, podle toho jak jsem káblem pohnul. Poradil jsem se tady na fóru, co mám koupit a jak to spojit a i když mi to dalo zabrat, tak jsem to zvládl, kabel vyrobil vlastní. Drží bez problémů a hraje super. Doporučuji tento postup i ostatním ;)
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
PeckovníkTom

Příspěvek od PeckovníkTom »

zdravím mám připojený ts helicon acoustic k zvukovce stainberg ur22 s xlr levnějším kabelem cca 209kc 3m a problém je když mám sluchátka v heliconu slyším vše krásně čistě jak chci hlavně vokál, ale když pichu sluchátka do zvukovky kvalita se malinko ztrácí zejména není moc slyšet malý delay atd tak jsem se chtěl zeptat jestli to nemůže být tím levnějším kabelem?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tady v tomto tématu se řeší spíše kytarové kabely, kde se ty rozdíly projevují, protože jak všichni víme, parazitní kapacita. Ty máš ale symetrický kabel, navíc signál je mikrofonní nebo linkové úrovně. Tam bych problém ve vlastnostech levného kabelu neviděl. Jako určitě můžeš pro jistotu kabel vyměnit, ale na 99% tipuji problém jinde. Může to být tím, že sluchátkový a ten XLR výstup jsou prostě dvě rozdílné věci (např. může být použit jiný zesilovací prvek pro tyto výstupy). Ba co víc, ve druhém případě vstupuje do hry také preamp zvukovky a její výstup. Také mne napadá, zda nemůže být problém v nastavení Heliconu, ale nevlastním jej, ani se mi nechce teď studovat manuál.
PS: i levný kabel může být kvalitní a naopak drahý kabel předražený značkový krám.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Podle me to je pouze trest za nepouzivani interpunkce.
Hodně budem někde...
PeckovníkTom

Příspěvek od PeckovníkTom »

Díky za odpověď, už jsem to vyřešil.... abych to uzavřel tak kabelem to nebylo. Chtělo to jen potunit nastavení v heliconu konkrétně v sekci output.
volfi

Příspěvek od volfi »

Nemáte někdo tip na "měkký" kabel pro kytaru? Chci to jen mezi pedalboard a kytaru. Momentálně mám Sommer XXL, kterej je super, ale uvítal bych ještě měkčí provedení.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Sommer LLX.
Nebo pokud chceš ultraflexibilní šňůru, tak Tricone MkII.
volfi

Příspěvek od volfi »

Já měl za to, že LLX je nejlepší a nejtvrdší :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mi připadne "ohebný" dost. Má jádro jen 0,38mm2 oproti 0,75mm2 u XXL.
volfi

Příspěvek od volfi »

Nevím kam jsem předtím koukal, dík za info :-)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A do pedalboardu je ''lepší'' použít LLX nebo Tricone ? Nepředpokládám, že by kapacitance měla nějaký zásadní vliv u tak krátkých kabelů. Používám XXL a ten je kratší propojky vcelku nepoddajný.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na krátké propojky pod 20cm Tricone. Z LLX kratší než 20cm neuděláš, aby to šlo v pohodě ohýbat.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“