Opeth

Vše o kapelách a hudebnících ...
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Opeth

Příspěvek od Eclipse »

myslim ze tahle skupina tady jeste topic nema, ale rozhodne si ho zaslouzi :wink:

ja osobne je povazuju, i kdyz se mnou moc lidi souhlasit nebude, za jednu z nejlepsich metalovych skupin, co vy na to?

nemuzu se dockat az vyjde DVD Roundhouse Tapes, i Lamentations bylo skvele, bohuzel datum vydani odlozili az na zari :roll:
tak aspon mala ochutnavka z nej :
http://www.youtube.com/watch?v=3UpH3qhP_UE
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ten song se mi hrozně líbí :-) jinak s nima nemám zkušenosti
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Opeth

Příspěvek od Wohma »

Eclipse píše:ja osobne je povazuju, i kdyz se mnou moc lidi souhlasit nebude, za jednu z nejlepsich metalovych skupin, co vy na to?
Souhlasim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Celkem mě dostal song Harvest :wink:
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Marko007 píše:Celkem mě dostal song Harvest :wink:
Zkus jeste Face of Melinda a cely album Damnation :wink: Anebo nejlepe udelas, kdyz si sezenes DVD Lamentations, jeho prvni cela cast byla slozena z pomalych songu a je to skvela podivana :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Wohma píše:
Zkus jeste Face of Melinda a cely album Damnation :wink: Anebo nejlepe udelas, kdyz si sezenes DVD Lamentations, jeho prvni cela cast byla slozena z pomalych songu a je to skvela podivana :wink:
ta melinda je dobrá a díky za tip jeslti tam jsou fakt takové pěkné pomalé písničky tak si ho seženu díky :wink:
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

Marko007 píše:
Wohma píše:
ta melinda je dobrá a díky za tip jeslti tam jsou fakt takové pěkné pomalé písničky tak si ho seženu díky :wink:
jj, Damnation je plne pomalych pisnicek, ale urcite si poslechni i ty "tvrdsi" protoze ty kytarovy melodie, riffy, to je fakt luxus na vsech albech 8)

jeste bych doplnil ze Opeth bohuzel po bubenikovi Martinu Lopezovi opousti i kytarista Peter Lindgren, ktereho nahradi Fredrik Akesson :(
jinak skupina prave dokoncuje nahravani nove desky, ktera ma vyjit nekdy duben/kveten. :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

čím více je poslouchám (a že je momentálně poslouchám dost), tím víc se mi líbí a tím víc je obdivuju :-)

nejvíce se mi zamlouvají pozdější alba Damnation, Ghost reveries a Blackwater park, ale třeba takové My arms, your hearse je taky skvělé :-)
žádné album mi není proti srsti

mimochodem konečně jsem sse dostal k Lamentations a ta klidná část je vážně chuťovkaq... zvláště mě dostává jak je to atmosferické a komorní, ikdyž je tam narvano...mezi songy, když se ladí, tak je úplně ticho a pak Akerfeldt řekne "give me some big scream please" a všichni začnou naplno řvát... je to šílený záznam :-) ohledně tvrdé části tak nadšený nejsem, chybí mi tam Bleak, ale oceňuju Drapery falls a Masters apprentices :twisted:

PS: škoda Lindgrena :-( do skupiny perfektně zapadal jak vizáži, tak muzikantsky... zajímá mě nové album
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

Dark Axel píše:PS: škoda Lindgrena :-( do skupiny perfektně zapadal jak vizáži, tak muzikantsky... zajímá mě nové album
jj, toho je velka skoda, uz hodne me mrzel odchod Lopeze a ted jeste i on...
podle me tam Akesson nebude moc zapadat, uz to proste nebude ten pravy Opeth, ale treba se pletu, i kdyz tomu moc neverim..... :cry:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Lopez byl něco úžasného... to co převáděl na Damnation mě ohromovalo :-) navíc to všechno přesně přenesl i na Lamentations, takže perfektní :-)

technická hra, poměrně složité přechody, ale i řpesto do toho kliďánko zbytku perfekntě zapadaly

já občas dělávám takové temné disharmonické riffy a upřímně - jako druhou kapelu bych i přivítal něco ve stylu Opeth... jenže neseženu spoluhráče
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

OPETH odehrali na jednom ze svych koncertu novou skladbu, ktera se objevi na pripravovanem albu
http://www.metalopolis.net/news.asp?id=19327

jeste jsem ji jeste moc neslysel, ale zatim me moc neuchvatila
muzeme videt v akci noveho kytaristy a taky to, ze asi presly na Marshally...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Opeth jsou pro mě geniální hudebníci, ale bohužel, kvůli vokálnímu projevu je nemůžu poslouchat... Tohle nemusím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

Nero píše:Opeth jsou pro mě geniální hudebníci, ale bohužel, kvůli vokálnímu projevu je nemůžu poslouchat... Tohle nemusím.
zvyknes si, me se taky driv zpev nelibil, ted ho miluju :lol:
a je skoda nechat si ujit takovou skvelou skupinu kvuli zpevu
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Nero píše:Opeth jsou pro mě geniální hudebníci, ale bohužel, kvůli vokálnímu projevu je nemůžu poslouchat... Tohle nemusím.
Naprostej souhlas-ten zpěv je zkrátka za hranicí na kterou jsem ochoten jít :roll: :roll: :roll:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

je to jen o zvyku, věřte mi... pokud se přes tenhle typ zpěvu jednou zkusíte přenést, zvyknete si :-) nikdo vás nenutí to poslouchat, ale vážně - obvzláště tebe Nero by to mohlo fakt oslovit :-) zkus to

Marshally :-( ty jejich Layney to nenahradí :-(
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já vím, že je to fakt hodně dobrá hudba, vím, že všichni jsou skvělí hudebníci, ale ten zpěv - prostě to nesnesu. A hudbu neposlouchám, abych si na něco zvykal, ale protože mi sedí... Vím, že je to pro mě škoda, ale prostě ne...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, tvoje volba :-) mi to ani po dřívějších zksšenostech nedělalo problém a teĎ patří mezi jednu z mých nejoblíbenějších skupin
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

a navic se tam ten zpev fakt hodi, jinak co teda rikate na ten novej song ? me uz se pomalu zacina libit, ale co se mi nelibi je Akesson, podle me do skupiny vubec nezapada a taky nevim co je vedlo ke zmene aparatury
EDIT : a navic jeste to jeho solo, to se tam vubec ale vubec nehodi, uz to neni co to byvalo.. :cry:
Naposledy upravil(a) Eclipse dne 13.03.2008 21:38, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, vezmu to z gruntu - jsou to nepochybně opeth, Mikaelova tvůrčí osoba je tam dost cítit. song úplně špatný není, ale je to jiné...

Akesson... nehodí se tam, je jak pěst na oko/ucho... jeho ubohé "klasicky metalové" sólo je tomu zářným důkazem :-( Lindgren by se měl vrátit, bezpochyby

Basa se taky změnila co vidím, ne?

a bicí? Lopez byl klasa,k Opeth seděl jako p*del na hrnec a tahle napodobenina se s ním absolutně nedá srovnávat

verdikt: pokud to bude vážně takové, Opeth pro mě trochu umřeli
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

Dark Axel píše:ok, vezmu to z gruntu - jsou to nepochybně opeth, Mikaelova tvůrčí osoba je tam dost cítit. song úplně špatný není, ale je to jiné...

Akesson... nehodí se tam, je jak pěst na oko/ucho... jeho ubohé "klasicky metalové" sólo je tomu zářným důkazem :-( Lindgren by se měl vrátit, bezpochyby

Basa se taky změnila co vidím, ne?

a bicí? Lopez byl klasa,k Opeth seděl jako p*del na hrnec a tahle napodobenina se s ním absolutně nedá srovnávat

verdikt: pokud to bude vážně takové, Opeth pro mě trochu umřeli
bohuzel s tebou musim souhlasit :cry: solo je fakt hruza, propadak, snad to zmeni nez vydaji desku.....
a basak neni novej, jen ostrihanej :wink:
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“