Dotaz na aktivni subwoofer

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Sychko

Dotaz na aktivni subwoofer

Příspěvek od Sychko »

Ahoj mam dotaz a prosbicku. Dostal jsem aktivni subwoofer pioneer s-w200 a potrebuji vysvetlit k cemu slouzi moznost pripojeni reprobeden do subwooferu s moznosti svorek in a out ( do subwooferu ze zesilovace a ze subwooferu do reprobeden) kdyz na subwooferu je cinch line level input. Diky moc
Přílohy
81948A66-8EC5-400A-BADE-7AAEA83C43FF.jpeg
Fořt

Re: Dotaz na aktivni subwoofer

Příspěvek od Fořt »

Možná, aby šel použít nezávisle i jako pasivní sub nebo naopak jen jako zesilovač?
Sychko

Příspěvek od Sychko »

Zkousel jsem ho zapojit na receiver na pre out subwoofer a fungoval. Zkousel jsem na nej zapojit reprobedny a z receiveru potom do subwooferu (ne pres line level out) a neslo z toho nic. Vubec nevim k cemu to je a trosku to pro mne ztaci smysl
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Řekl bych, že můžeš na Speaker level input přivést silový reproduktorový signál, obejdeš tím zesilovač v subwooferu. Bude se to tedy chovat jako pasivní sub. Musíš si pohlídat, aby výkon a impedance pasovaly k externímu zesilovači.
Speaker out pak nejspíš bude výstup z interního zesilovače, tedy můžeš připojit další pasivní bedny.
Tady je servisní manuál, pokud rozumíš elektro schématu, třeba vyčteš víc než já: https://www.speakermanuals.com/Pioneer/ ... oad/425290
Já jsem jej z časových důvodů studoval jen cca 15min, bohužel tu vazbu na speaker (konkrétně ty svorky) jsem ne zcela identifikoval. Přijde mi, že tam zrovna tato část (Terminal ASSY) chybí. Jednodušší uživatelský manuál jsem bohužel nedohledal.
jurator

Příspěvek od jurator »

Zdarec chlapi, v sousedním vlákně řešil sub spona a nakonec přišel s řešením, které je stejné jako má tento sub.
Svorky na SUBu speaker IN a OUT jsou propojené. Je z nich vyvedený zeslabený signál pro vstup do předzesilovače samotného subu, mělo by to umět i signal detection pro automatické zapínání subu v přítomnosti signálu.
Koresponduje to i s tím servisním manuálem, kde je vidět jenom jeden koncový zesilovač pro samotný sub. Žádné jiné zesilovače pro satelity.
Tyhle suby se dělaly k receiverům, pak to bylo zapojeno buďto:
a) receiver speaker out > satelity +
receiver sub out(linka) > Sub line in

b) receiver speaker out > Sub speaker in > Sube speaker out > satelity
Sychko

Příspěvek od Sychko »

Pokud to teda dobre chapu zapojim repro do subwooferu a ze subwooferu do receiveru. Ted nastava otazka jestli si to nevezme jako u systemu bose ze budou basy hrat jen ze subwooferu a do repro pujde jen vyska? A hlavne kjak zjistit impedanci? Nebo je to jen jako propojeni a je jedno jake bedny do toho zapojim? Abych treba nevypalil vysky? Diky
jurator

Příspěvek od jurator »

Jak jsem napsal - svorky na SUBu speaker IN a OUT jsou propojené, sub ten signál na svorkách nijak neupravuje = to co pošleš z receiveru ti proleze do satelitů.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“