Kytarové kombo - problém
Pravidla fóra
-
kony911
- Bandzone: www.bandzone.cz/blackdolphins
Kytarové kombo - problém
Zdravím všechny kolegy hudebníky a kytaristy. Byl bych moc vděčný za každou radu, protože já sám jsem už dost zoufalý a nevím si s tím rady. Mám doma kytarové kombo Stinger STP50GOR. Není to žádná sláva, nicméně jsem student, a nemám momentálně dostatek prostředků na nové a do zkušebny mi to stačí. Mám na něm ale drobnou vadu. Po zapnutí kombo hraje naprosto v pohodě - po nějaké době (někdy to bývá po minutě, někdy hned, někdy po půl hodině) prostě v kombu něco přeskočí, a začne vydávat nepříjemné, hlasité "trhavé praskání" - nevím jak to jinak popsat. Pokud do komba seshora silou (ikdyž nerad) bouchnu, kombo vydá dlouhý reverbový zvuk ... a zase chvíli hraje v pohodě. Pokud připojím sluchátka, nebo externí repro, tak jede naprosto v pohodě .... a jednou, to jsem hrál tak, že jsem na něm svými 85kg seděl - tak hrálo taky naprosto v pohodě .... už nevím co s tím, ale docela rád bych zase bez starostí zkoušel
Děkuji za odpovědi...
Re: Kytarové kombo - problém
To zní jako špatný kontakt/studený spoj. Lepší by bylo, kdybys to nahrál. Počítej ale s tím, že to stejně nejspíš skončí doporučením odvézt to do servisu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Zdravím mám nejspíš podobný problém... používám kombo FENDER Frontman 212R... Jak jste to nakonec vyřešili???
mam uplně stejný problém s kombem soundking ak60gr 60Wkony911 píše:Zdravím všechny kolegy hudebníky a kytaristy. Byl bych moc vděčný za každou radu, protože já sám jsem už dost zoufalý a nevím si s tím rady. Mám doma kytarové kombo Stinger STP50GOR. Není to žádná sláva, nicméně jsem student, a nemám momentálně dostatek prostředků na nové a do zkušebny mi to stačí. Mám na něm ale drobnou vadu. Po zapnutí kombo hraje naprosto v pohodě - po nějaké době (někdy to bývá po minutě, někdy hned, někdy po půl hodině) prostě v kombu něco přeskočí, a začne vydávat nepříjemné, hlasité "trhavé praskání" - nevím jak to jinak popsat. Pokud do komba seshora silou (ikdyž nerad) bouchnu, kombo vydá dlouhý reverbový zvuk ... a zase chvíli hraje v pohodě. Pokud připojím sluchátka, nebo externí repro, tak jede naprosto v pohodě .... a jednou, to jsem hrál tak, že jsem na něm svými 85kg seděl - tak hrálo taky naprosto v pohodě .... už nevím co s tím, ale docela rád bych zase bez starostí zkoušelDěkuji za odpovědi...
po rozebrání sem si všiml že je stuďák na kondenzátoru
zapájel sem to a už to nejelo vůbec (zvuk vycházel né z reprobedny ale z pružin od reverbu)
kondenzátor sem tam dal tak jak tam byl a nejede to, ale pod ním byl popisek že má být naopak tak co to má být to nevím
každopádně nechcu ho dávat naopak pokud se k tomu někdo nevyjádří jestli už stím nějakou zkušenost má
Fender FM212 výpadky
Zdravím a prosím o radu. Mám kombo fender FM212. Při používání se po chvíli na pár vteřin vypne. Potom zase zapne. Čím by to mohlo být. Díky
vypne, jako že i zhasne kontrolka.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)