box 2x 12" - stavba

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

no teda navím... já osobně bych tam repráky prošrouboval....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

LOL Vraťáky jsou vratový šrouby 8) držej jak skála a dobře to vypadá....

Sem zvědavej na ten zesák....
Používám jen nick "Swamp"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

taky neříkám že by neměli držet... Můžou se vylomit z překližky.... proto já prošrlouboval cos se dalo. třeba zkus dat uši na vruty apk to nest ze schodů když to máš našikmo... se ti to vylomí a máš po boxu. stejně to s reprama, ty magnety su těžký jak kráva navíc tam je páka. šroubek je krátkej a je hned vedle tý díry... já osobně bych to ještě teď předělal a normálně prošrouboval šroub matka, ale dělej jak myslíš
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Nechapu o cem se tu bavite :D Nekdo stavi reprak ?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Pejsvidek píše:Nechapu o cem se tu bavite :D Nekdo stavi reprak ?
jo koupil magned, drát v papírnictví papír na blánu, koš udělal z plechovky a teď navíjí tu cívku.... Ne jen o stavbě boxu, repráky si tu asi všici kupujeme :arrow:
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

turbo_MaCk píše:já osobně bych to ještě teď předělal a normálně prošrouboval šroub matka, ale dělej jak myslíš
Kdyt ja mam sroub a matku ne ? Proste vrataky.
Hula

MARSHALL - 1960A

Příspěvek od Hula »

Zdravim. Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost se stavbou MARSHALL - 1960A. Nebo aspoń jestli nevíte jaký je rozměr zkosené strany. Přemejšlím nad stavbou tohoto boxu, ale potřebuju ten rozměr.
Dik
Tím co mám se zatim nemá cenu chlubit. á-)
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

http://www.attentiontodesign.com/ax84/s ... _specs.htm
Z tyhle stranky sem to bral ja, ale nejak mi ted nejde. Mozna pude tobe
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Vím, že jsem se tu dlouho neukázal, ale díky změně zaměstnání jsem toho měl až nad hlavu, ale teď už mám trochu čas a tak jsem se po dlouhé době donutil do toho fakt prásknout. Nedávno mě potkala docela vydatná finanční injekce. A tak jsem započal přednostně nákupem překližky. Šlo o dobrý kup 1500x1800 zbytku desku, materiál DUB, síla 20mm (to bude váha sakra). Prolezl jsem hafo fór, hafo diskuzí a hafo osobních stránek lidí, co už box stavěli a rozhodl se pro standard 750x750x365 - rozměry ENGL. Pro osazení pořídím reproduktory Celestion Vintage V30 - 60W na který je reprobox i přepočítaný.
Takže jsem začal přednostně překližkou, ta je zatím opravdu stále ve formě desky. Jelikož jsem strojař a dokonce i konstruktér, nakreslil jsem si i výkres (kdo chce mrknout je v PDF) - http://uloz.to/185475/KOPIE%20ENGL.pdf
Dále jsem obědnal madla Marshall velké za 260Kč, nakoupil lišty a vše ohledně dřeva, kolíky, lepidlo (šroub se mého boxu ani nedotkne - krom zadní desky) a to v rozměrech 6x30 a 6x50 a vše ostatní potřebné. Díry na repráky vyříznu až mi dorazí. Později dodám cenovou kalkulaci a tenhle víkend, pokud dá bůh, tak se do toho pustím na ostro...
Držte palce
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ne nvím ty madla marshalll.... je to plast.... je to dost předrazeny, ja mel kovovy za 90 jedno!! (a stejyn rozmery)
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Ja mel jedno kovovy za 140, vypadaj fakt hodne kvalitne. Jinak dobry nadseni pro vec :) Ja taky takovy mel, ale mohl sem delat jenom o vikendech, takze sem pak byl rad kdyz sem ten box dodelal...
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Zvážím ještě ty kovový, jen nevím kde to sehnat, i tak mi ty Marshallácký přijdou velmi dobrý. Ale nevím, je to první box, takovej prototyp, pokud se osvědčí možná jich později postavím víc :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Isachs píše:Zvážím ještě ty kovový, jen nevím kde to sehnat, i tak mi ty Marshallácký přijdou velmi dobrý. Ale nevím, je to první box, takovej prototyp, pokud se osvědčí možná jich později postavím víc :)
No ale mas to prmysleny, ze to vypada ze stavis uz nekolikatej :) Jinak ty madla sem koupil z http://eshop.dexon.cz/reproduktory.htm. Maj tam pekny :) Kazdopadne ten muj box co sem stavel, tak je dost tezkej, takze kvalitni madla sou potreba. Ale zase tak bych to neresil :) Jeste sem ho bohuzel nemohl vyzkouset, pac zesik si jeste porad stavim a ve skole zadnej nemame. Rozhodne sem taky hod fotky i ze stavby at se podivame ;)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

prislusenstvi (madla, rohy, atd.) jsou u nas vesmes vsechny od Adam Hall.... obchody u nas - ProDance, MaxiStore, Dexon... Na zahranicnich shopech najdes taky, a i oroginaly Marshall, apod.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Pejsvidek píše:http://www.attentiontodesign.com/ax84/s ... _specs.htm

Obrázek
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Isachs píše:Vím, že jsem se tu dlouho neukázal, ale díky změně zaměstnání jsem toho měl až nad hlavu, ale teď už mám trochu čas a tak jsem se po dlouhé době donutil do toho fakt prásknout. Nedávno mě potkala docela vydatná finanční injekce. A tak jsem započal přednostně nákupem překližky. Šlo o dobrý kup 1500x1800 zbytku desku, materiál DUB, síla 20mm (to bude váha sakra). Prolezl jsem hafo fór, hafo diskuzí a hafo osobních stránek lidí, co už box stavěli a rozhodl se pro standard 750x750x365 - rozměry ENGL. Pro osazení pořídím reproduktory Celestion Vintage V30 - 60W na který je reprobox i přepočítaný.
Takže jsem začal přednostně překližkou, ta je zatím opravdu stále ve formě desky. Jelikož jsem strojař a dokonce i konstruktér, nakreslil jsem si i výkres (kdo chce mrknout je v PDF) - http://uloz.to/185475/KOPIE%20ENGL.pdf
Dále jsem obědnal madla Marshall velké za 260Kč, nakoupil lišty a vše ohledně dřeva, kolíky, lepidlo (šroub se mého boxu ani nedotkne - krom zadní desky) a to v rozměrech 6x30 a 6x50 a vše ostatní potřebné. Díry na repráky vyříznu až mi dorazí. Později dodám cenovou kalkulaci a tenhle víkend, pokud dá bůh, tak se do toho pustím na ostro...
Držte palce
myslim, ze do 20mm preklizky si mel dat koliky min. prumer 8mm - takovy davam do 18mm prekl., a mozna i delsi...
Hlavne presne slicovat hrany - misto zlomu horni casti predni desky a i vnitrni vyztuhy k zadni stene, at je to drevo na drevo...
Jinak dub je zvukove celkem slabsi, mrtvy drevo, a 20mm prekl. bude dost pevna, takze pocitej s minimem rezonanci a vlivu dreva, ten box bude asi tlacit v basech jak krava :)
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

petrpeter píše:
Pejsvidek píše:http://www.attentiontodesign.com/ax84/s ... _specs.htm

Obrázek
Zdravim!!

podle tohodle schématu si chci udělat ten box a mám pár otázeček.

1) Myslíte že by bylo reálné tomu nejdřív udělat kostru z hranolů a pak tam přidělat plášť z desek??

2)V OBI sem viděl spárovky (masivní smrkové dřevo) o tloušťce 18mm 400x800 mm jenom 109 kč...tak jestli bych to mohl udělat z toho popřípadě to použít jako plášť a přední a zadní stěnu udělat fakt z překližky...nebo je to uplná hloupost a fakt raději koupit překližku

3)ještě bych rád aby mi někdo objasnil pár věcí v tom nákresu a to
- co je ten střední ( hranol ??) mezi vrchní a spodní dvojicí repra,na co slouží a jaký rozměry mu dát??

- a v obrázku z boku co je na zadní stěně jak když taková výztuha (začíná zkosením cca v polovině výšky vrchního repra a končí skoro na spodní desce

jinak pokud by někdo měl doma 4x12 box ať už ho stavěl nebo má koupenej byl bych rád kdyby mi poslal na DJLu@seznam.cz pár fotek abych se měl čeho držet

mno to je asi vše diky předem za poznámky
afektband

Příspěvek od afektband »

MrDeathCZ píše:
Zdravim!!

1) Myslíte že by bylo reálné tomu nejdřív udělat kostru z hranolů a pak tam přidělat plášť z desek??

2)V OBI sem viděl spárovky (masivní smrkové dřevo) o tloušťce 18mm 400x800 mm jenom 109 kč...tak jestli bych to mohl udělat z toho popřípadě to použít jako plášť a přední a zadní stěnu udělat fakt z překližky...nebo je to uplná hloupost a fakt raději koupit překližku

- co je ten střední ( hranol ??) mezi vrchní a spodní dvojicí repra,na co slouží a jaký rozměry mu dát??

- a v obrázku z boku co je na zadní stěně jak když taková výztuha (začíná zkosením cca v polovině výšky vrchního repra a končí skoro na spodní desce

jinak pokud by někdo měl doma 4x12 box ať už ho stavěl nebo má koupenej byl bych rád kdyby mi poslal na DJLu@seznam.cz pár fotek abych se měl čeho držet

1) tenhle postup jsem viděl u 1*12, ale nevim, jestli je možnej i na 4*12.
2) asi by bylo nejlepší udělat to celý z toho smrku. Bylo by to pevný.
3) ten hranol je prostě další výztuha a to na zadní desce taky.

fotky ze stavby boxu tu (kopie engl) http://instrumento.cz/fotogalerie-fotog ... -boxu.html
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

afektband píše:
MrDeathCZ píše:
Zdravim!!

1) tenhle postup jsem viděl u 1*12, ale nevim, jestli je možnej i na 4*12.
2) asi by bylo nejlepší udělat to celý z toho smrku. Bylo by to pevný.
3) ten hranol je prostě další výztuha a to na zadní desce taky.

fotky ze stavby boxu tu (kopie engl) http://instrumento.cz/fotogalerie-fotog ... -boxu.html
BOMBA!!! díky za fotky

takže když to udělám z těch spárovek (desek či co to je) tak se nic nestane jo??

fakt diky vlilo mi to energii do žil a vrhnu se na to:-)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

stane...

nebude to hrat jako box z 18mm preklizky.... a kdyz si pak spocitas celkovy naklady na stavbu takovyho boxu, tak nakonec zjistis ze kdyby si pouzil preklizku, bylo by to kompletne jen o 10-15% drazsi
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“