EMG snimace
Pravidla fóra
Re: EMG snimace
Protože je to tradice od začátku výroby snímačů, protože pasivní mají stínění a možná si to EMG pojistilo patentem.
Ja bych z principu citil neduveru k cemukoli, co vyrobce nazve "metal", cimz to ma podle nej byt na metal.

Brano s nadsazkou, samozrejme.
Nicmene jsem presvedceny, ze s modernimi higain preampy je sila snimace vcelku podruzna zalezitost, nekdy dokonce v konecnem dusledku spis kontraproduktivni - muze se to projevit napr. zahlcenym presaturovanym zvukem, coz jsem zazil se znamym, ktery si u me chtel nahrat kytary. Nic jsme s tim nedokazali udelat a stacilo jen vymenit kytaru s "normalnimi" snimaci. Ale proste zalezi, do ceho se hraje, je to jen jeden clanek retezce, skvelych snimacu je bambilion.
Osobne jsem u 707 dlouhodobe nadseny z vyvazeneho a velmi citelneho zvuku, pro moje ucho ty snimace maji neskutecne koule, nemuzu si pomoct.
Brano s nadsazkou, samozrejme.
Nicmene jsem presvedceny, ze s modernimi higain preampy je sila snimace vcelku podruzna zalezitost, nekdy dokonce v konecnem dusledku spis kontraproduktivni - muze se to projevit napr. zahlcenym presaturovanym zvukem, coz jsem zazil se znamym, ktery si u me chtel nahrat kytary. Nic jsme s tim nedokazali udelat a stacilo jen vymenit kytaru s "normalnimi" snimaci. Ale proste zalezi, do ceho se hraje, je to jen jeden clanek retezce, skvelych snimacu je bambilion.
Osobne jsem u 707 dlouhodobe nadseny z vyvazeneho a velmi citelneho zvuku, pro moje ucho ty snimace maji neskutecne koule, nemuzu si pomoct.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak neni nic jednoduššího než ubrat gain tim že snížim snímač dolu (dál od strun), nebo stáhnu na aparátu gain. S timhle snímačem bych nejspíš uměl vytvořit vlastně high gain možná i na starym osmikilu
Ale jak jsem psal, sedí mi hlavně ekvalizačně a docela pořád se divim, že podobnejch věcí právě na metalový hraní neni víc. Ušetřilo by to lidem práci s nakopávánim aparátů overdriverama, tzn. tahání samotný krabičky, adaptéru nebo baterky a dalších kabelů na propojení. Takhle by na to měli přímo snímač a nemuseli před to nic cpát a mělo by to i tuvýhodu, že by to oproti OD nekreslilo didodama 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Pokud hraješ jenom zkreslenej, tak možná je to ta pravá slast. 
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak se zapnutym overdriverem člověk čistej už vůbec nezahraje a když chce přejít ještě k tomu ze zkreslenýho, tak musí nadvakrát stepovat 
Ahoj, trochu oživím téma. Už jste někdo zkoušel ty Retroactivy? Docela by mě na to zajímaly názory, zkušenosti. Obecně mám EMG rád. Jsou prostě trochu jiný a 57/66 mě nadchly.
Dělají Fat 55, Hot 70 a Super 77. Mě osobně zajímají nejvíc ty 55, nějak jsem si poslední dobou oblíbil alnico magnety.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Na tom neco bude, samozrejme je to individualne o tom co jak clovek slysi atd,ale po letech staveni a honeni se za tim nejsilnejsim snimacem,jsem zjistil ze krom jineho, me nejvic bavi "normalni" snimac i k higainu ale mozna jen starnu ; )cherreda píše: 5.02.2018 21:46
Nicmene jsem presvedceny, ze s modernimi higain preampy je sila snimace vcelku podruzna zalezitost, nekdy dokonce v konecnem dusledku spis kontraproduktivni - muze se to projevit napr. zahlcenym presaturovanym zvukem...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Strašně mě zlobí krková EMG 60 na B.C.Richi. Už jsem strávil asi 3 hodiny pájením, proměřováním, zkoušením, a pořád hraje potichu, ale občas najednou začne hrát OK. Po celkovém propájení a zpěknění spojů se problém víceméně stabilizoval na to, že hraje tak na 60% hlasitosti/gainu oproti kobylkovému EMG 81. Ověřil jsem prohazováním snímačů, že snímačem jako takovým to není. 60ka zapojena na kobylkové dráty fungovala normálně (testováno přes zesík klepáním a škrábáním šrubovákem na snímač, sranda)...
Nebudu se vás tady ptát co s tím. Už jsem vyzkoušel naprosto všechno možné i nemožné se svými dovednostmi, měřákem a nářadím.
Mám jediný dotaz: Kde sehnat kompletní interní kabeláž pro set EMG 60 + 81? Mám klasické EMGčka co mají 3-pin nasazovací. Chci to všechno vyrvat, kromě jacku, poťáků a přepínače, a kompletně to prodrátovat sakum prdum znova, sám, napěkno.
PS: Může být neoriginální, Ali atd..
Nebudu se vás tady ptát co s tím. Už jsem vyzkoušel naprosto všechno možné i nemožné se svými dovednostmi, měřákem a nářadím.
Mám jediný dotaz: Kde sehnat kompletní interní kabeláž pro set EMG 60 + 81? Mám klasické EMGčka co mají 3-pin nasazovací. Chci to všechno vyrvat, kromě jacku, poťáků a přepínače, a kompletně to prodrátovat sakum prdum znova, sám, napěkno.
PS: Může být neoriginální, Ali atd..
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Já bych se jenom zeptal,mě zajímá, měřils rozdíl v odběru proudu mezi, hraje potichu, hraje dobře?
klidne do sz a ja se tu smazu at nestinim..
klidne do sz a ja se tu smazu at nestinim..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ne. Zas tak jsem to nekuchal, abych se tam zapojil s ampérmetrem. To dělat nechci. Někde je podle mě nějaký naprosto prokletý studeňák, nebo špatný kontakt, ale není to nikde na pájivých místech nebo pinech.
Proto už na to kašlu a chci to celé vyrvat. Už tak jsem s tím strávil víc hodin než bych chtěl, a ke zlepšení to nevedlo.
Proto už na to kašlu a chci to celé vyrvat. Už tak jsem s tím strávil víc hodin než bych chtěl, a ke zlepšení to nevedlo.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Rozumím, znám ; )
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Vlastně se mi jedná především o sehnání těch vodičů s trojpinem na jednom konci co se zapojují na snímač. Mají to specifikum, že jeden pin je +9V, zem a signál, kde zem+signál ve skutečnosti znamená oplet+jádro stíněného kabílku (takže vlastně jsou to dva kabely u sebe, před pinem ovšem rozdělující se na 3). Tohle pájet do těch pinů svépomoci je sh*t. Zbytek bych zvládl pořešit a spájet sám z obyč kabelů co někde koupím, ale s tímhle se drbat nechci.
Kde to sehnat?
Kde to sehnat?
Jestli myslíme to samý tak jsem si na ebayi koupil pin konektory po jednom a zapojil je akorát na poťák a snímač podle návodu. Poťák mi dal kámoš co mu zbyl po emg 85 plus teda ten kablík co jde na jack. Všechno jede jak má.
Hmm, to by fungovat mohlo.
Já vlastně potřebuju dva kusy tohoto https://www.thomann.de/gb/emg_quick_connector_cable.htm
Ale 500 za dva dráty? Jáj...
Ale díky za ideu, něco mě napadlo. Pohledám...
Já vlastně potřebuju dva kusy tohoto https://www.thomann.de/gb/emg_quick_connector_cable.htm
Ale 500 za dva dráty? Jáj...
Ale díky za ideu, něco mě napadlo. Pohledám...
Tady máš za dvacku set a můžeš si vytvořit set kabelů 1 až 40 https://www.ebay.com/itm/40pcs-1pin-10c ... Sw241YWTDY
Jenom teda zkus najít ještě nějaký delší ať maj stejnou délku jako ty od emg.
EDIT: Tady si myslim že 30 cm by mohlo stačit. https://www.ebay.com/itm/40Pc-10-20-30c ... Tge6XLzOfw
Jenom teda zkus najít ještě nějaký delší ať maj stejnou délku jako ty od emg.
EDIT: Tady si myslim že 30 cm by mohlo stačit. https://www.ebay.com/itm/40Pc-10-20-30c ... Tge6XLzOfw
Tenhle kabel já doma i mám. Možná ne tak dlouhý, ale mám. Nicméně bych rád vedl signál stíněným, tak jak je v originálu. A ten se s piny na konci koupit nedá. Alespoň jsem nic teda nenašel.
Ty říkáš, že nemáš problém to vést uvnitř kytary takto nestíněně?
Mám uvnitř tyhle kabely z ebaye a normál to šlape. Jenom logicky člověk musí dodržet co se kam má nasunout a v pohodě to všechno funguje.Demilich píše: 9.04.2019 17:29 Tenhle kabel já doma i mám. Možná ne tak dlouhý, ale mám. Nicméně bych rád vedl signál stíněným, tak jak je v originálu. A ten se s piny na konci koupit nedá. Alespoň jsem nic teda nenašel.
Signál samotného EMG snímače je "bufferovaný", uvnitř můžeš použít klidně i nestíněný vodič.
Dokázal bys lehce vysvětlit co to znamená?jurator píše: 10.04.2019 6:07 Signál samotného EMG snímače je "bufferovaný", uvnitř můžeš použít klidně i nestíněný vodič.
Jinak OK, udělám to tak. Vyštrachám kabely a pokud budou dostatečně dlouhé, pájnu to za pomocí nich. S tím stíněním jsem to chtěl jen, aby to třeba nějak víc nevazbilo a nepískalo, ačkoli mě to zas až tak netrápí. Rich stejně není aktuálně kapelní kytara
Dík.
U aktivních snímačů se pracuje se silnějším signálem na lehce nižší impedanci, kterou trochu przní výstupní 10k rezistor = odolnější vůči rušení.
Schéma: Zdroj: https://www.electrosmash.com/emg81
Schéma: Zdroj: https://www.electrosmash.com/emg81