Nejhutnější kytarový zvuk
Pravidla fóra
Nejhutnější kytarový zvuk
Chtěl bych se zeptat, s jakým typem kytary dosáhnu co nejhutnějšího zvuku. Mám na mysli zvuk, který má jak hodně basů tak i kulatý charakter (nemám moc rád ostré zvuky). Mám se poohlédnout po nějaké koupii LP Standarda, nebo se dá podobný zvuk dostat i z jiného typu kytary? Předpokládám, že by taková kytara měla být asi z mahagonu a co nejrobustnější, nebo se pletu? Mám doma Fendera a chtěl bych něco, co by hrálo úplně jinak - hutně, kulatě a nezvonivě.
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
zaklad jsou humbuckery, pokud chces hutny zvuk. strat je zrovna hodne zvonivy. takze asi to LP nebo nejaky "heavy model". jenom bacha na to, kytara nema hrat moc do basu, protoze jeji parketa jsou stredy
taky samozrejme hodne zvuk zavisi na tom, do ceho to pichnes.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
z LPcka vyloudíš krasny hutny zvuk na krkovem snimaci, a prek kobylovej kdyz tam hodis slusny kreslitko udělas i ostrej zvuk, šel bych určite do LP a pokud mozno aby bylo z mahagonu
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Nevim jestli zrovna krkovej snímač je vhodnej pro hutnej zvuk, sice to má víc basů, ale je to taky kulatější a to mě se hrozně hnusí, když zkreslenej zvuk, tak clonu naplno, volume naplno, přidat basy na parátu, otočit gain a to je zvuk...Caggan píše:z LPcka vyloudíš krasny hutny zvuk na krkovem snimaci, a prek kobylovej kdyz tam hodis slusny kreslitko udělas i ostrej zvuk, šel bych určite do LP a pokud mozno aby bylo z mahagonu
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
No záleží hodně na kombu,uber vejšky atd a vokuř basy na max.Jinak jako kejtru bych to viděl nějakej Heavy model,mrkni na B.C Riche..jinak zkus nějakej rfekt k tomu,postačí ti nějaká krabka do 2000,dobrej je celkem death metal od digitech,ale zvuk je zároveň hodně skreslenej,ale hutnej,sice ho nevlastnim,ale hrál sem na něj u kytaráře a celkem paráda 
Díky všem za připomínky.
No, mě se asi nejvic vzhledově líbí něco jako LP ale netrvám na tom za každou cenu. Jak hrajou ty metalové "hokejky" v porovnání s LP? Je to zvukově podobné a rozdíl je hlavně v konstrukci, nebo jsou zvukově někde trošku jinde (temnější a průraznější)?
Pokud jde o ty basy na kytaře tak moje zkušenost je taková, že co neleze z kytary, to aparát nedožene. Podle toho, co jsem zkoušel, mi připadá tak nějak libozvučnější kytara s hodně hutným zvukem a ubranými basy na aparátu než když je to naopak - předpokládá to samozřejmě, že ta kytara má i slušné výšky. Méně nabasovaná (středová) kytara s vyhnanými basy na aparátu podle mě trošku tahá za uši - můj subjektivní (možná mylný) dojem. Pozná se to hlavně na sólové hře, která je, podle mě, v případě basovější kytary na poslech mekčí.
Jen pro doplnění: Nemám v úmyslu hrát vyloženě hodně zkreslené zvuky (jen občas), spíš se mi líbí jemně nakreslený ale za to pořádně hrubý cranch - zkrátka tlustý a pevný blues-rockový tón, který se dá občas překlopit na pořáný hard rockový nářez.
No, mě se asi nejvic vzhledově líbí něco jako LP ale netrvám na tom za každou cenu. Jak hrajou ty metalové "hokejky" v porovnání s LP? Je to zvukově podobné a rozdíl je hlavně v konstrukci, nebo jsou zvukově někde trošku jinde (temnější a průraznější)?
Pokud jde o ty basy na kytaře tak moje zkušenost je taková, že co neleze z kytary, to aparát nedožene. Podle toho, co jsem zkoušel, mi připadá tak nějak libozvučnější kytara s hodně hutným zvukem a ubranými basy na aparátu než když je to naopak - předpokládá to samozřejmě, že ta kytara má i slušné výšky. Méně nabasovaná (středová) kytara s vyhnanými basy na aparátu podle mě trošku tahá za uši - můj subjektivní (možná mylný) dojem. Pozná se to hlavně na sólové hře, která je, podle mě, v případě basovější kytary na poslech mekčí.
Jen pro doplnění: Nemám v úmyslu hrát vyloženě hodně zkreslené zvuky (jen občas), spíš se mi líbí jemně nakreslený ale za to pořádně hrubý cranch - zkrátka tlustý a pevný blues-rockový tón, který se dá občas překlopit na pořáný hard rockový nářez.
Naposledy upravil(a) Kytharos dne 4.02.2008 18:12, celkem upraveno 1 x.
Pokud bych šel do LP, tak se nabízí otázka, jakou kopii LP koupit. V poslední době se nikde v Praze nedá sehnad Fokus, tak nevím (dokonce zrušili tu prodejnu u Václaváku - že by se přemístili jinam?) a v Muzikeru taky nic.
Zkoušel jsem kytary SX, ale to mě moc nenadchlo. V porovnání s Epiphonem Standardem jsou výrazně méně hutné a mají kratší sustain (taky mají výrazně vyšší nultý pražec, takže se na ně hůř hraje).
Mezi Corty jsem nenašel nic, co by bylo LP Standardu zvukově podobné a o ničem jiném v Praze nevím.
Má smysl jezdit pro ty Fokusy třeba až do Třebíče? Jsou lepší Fokusy opravdu podobně hutné jako slušné Epiphony (v Muzikeru v Praze mě jeden Epi fakt nadchnul, ale 14 tisíc opravdu nemám) nebo jsou na tom zhruba stejně jako ty SX-ky?
Zkoušel jsem kytary SX, ale to mě moc nenadchlo. V porovnání s Epiphonem Standardem jsou výrazně méně hutné a mají kratší sustain (taky mají výrazně vyšší nultý pražec, takže se na ně hůř hraje).
Mezi Corty jsem nenašel nic, co by bylo LP Standardu zvukově podobné a o ničem jiném v Praze nevím.
Má smysl jezdit pro ty Fokusy třeba až do Třebíče? Jsou lepší Fokusy opravdu podobně hutné jako slušné Epiphony (v Muzikeru v Praze mě jeden Epi fakt nadchnul, ale 14 tisíc opravdu nemám) nebo jsou na tom zhruba stejně jako ty SX-ky?
tak to jo, to pardon, ja sem mluvil o takovym tom teplym hutnym zvuku, ale pri čistým nebo jenom mírně nakreslenym zvuku, ale kdyz clovek zaexperimentuje najde dobry zkresleni i pres krkovejafektband píše:Nevim jestli zrovna krkovej snímač je vhodnej pro hutnej zvuk, sice to má víc basů, ale je to taky kulatější a to mě se hrozně hnusí, když zkreslenej zvuk, tak clonu naplno, volume naplno, přidat basy na parátu, otočit gain a to je zvuk...Caggan píše:z LPcka vyloudíš krasny hutny zvuk na krkovem snimaci, a prek kobylovej kdyz tam hodis slusny kreslitko udělas i ostrej zvuk, šel bych určite do LP a pokud mozno aby bylo z mahagonu
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Ještě Fokus bejbeRJ píše:Odpovím ti na název topicu : nejhutnější zvuk má jednoznačně podladěná sedmistrunka.Ale jestli to chceš na blues a nezkreslený zvuk, tak asi jedině to LP, to je sázka na jistotu. Co se týče značek, doporučuju BACH, je to chválená firma, vyměníš snímače , necháš seřídit a je to zlatý
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
no vokurit basy na max na kombu to bych nedoporucoval pak kdyz hrajes v kapele tak se pletes v basovem spektru a zvuk je divnej, bassy na pul a krabicku a az na ni ty basy vohulit ale taky ne na max tak na pul az tri ctvrteDrobák píše:No záleží hodně na kombu,uber vejšky atd a vokuř basy na max.Jinak jako kejtru bych to viděl nějakej Heavy model,mrkni na B.C Riche..jinak zkus nějakej rfekt k tomu,postačí ti nějaká krabka do 2000,dobrej je celkem death metal od digitech,ale zvuk je zároveň hodně skreslenej,ale hutnej,sice ho nevlastnim,ale hrál sem na něj u kytaráře a celkem paráda
.jinak vem si jacksona nebo ESP a krabku myslim ze by to stacilo
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
J2ště hutnější má somistrunka poslechněte si tohle: http://bandzone.cz/colpRJ píše:Odpovím ti na název topicu : nejhutnější zvuk má jednoznačně podladěná sedmistrunka.Ale jestli to chceš na blues a nezkreslený zvuk, tak asi jedině to LP, to je sázka na jistotu. Co se týče značek, doporučuju BACH, je to chválená firma, vyměníš snímače , necháš seřídit a je to zlatý
tak to je pak o ničem.... To je jasný že 7 je víc než 6. Myslim, že dotaz byl spíš směřován na charakter zvuku u "normální" kytary. A nejdůležitější věc je masiv. Čím mohutnější, tím lépe.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora