Začátečník - kytara kolem 4000
Pravidla fóra
Re: Začátečník - kytara kolem 4000
Kamarád z vedlejší zkušebny koupil Tenson Stratocaster. Pěkný, zachovalý. Jsem zastánce kopií, ale Tenson, Vision ... beru jako úplnej lowlowend. Ale vzal jsem ji za naší zkušebnu a připojil ke svému combu. První dojmy - krásně lehká, zpracování bez výhrad. A zvuk? Normálně jsem si krůpnul ! Klasickej twang, barvy, jas, všechno. Pravda, struny jsou poněkud výš, což pomáhá. Ale žádný tupý zvuk, drnčení, nic takového. Dostatek basů (absentovaly kdysi u půjčeného Stagga). Jestli bude sraz Stratů, rád bych ho vzal.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tensona strata HSS mám taky. Vyzrálý ročník 2005, ještě poctivá výroba, nesrovnatelný s dnešními kusy, vyhraný rezonantní nástroj. Nechce ho někdo? Cena jen 10 000. Při rychlém jednání domluva možná.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Ke Stratocasteru asi tolik. Prošel mi rukama US z 90. Mexiko v mnoha verzích a let výroby, a Squiery Affinity a i nejzákladnější novej Bullet.
Rozdíly tam jistě jsou.... hlavně elektronika, co se zpracování dřeva týče nejsou to tak markantní rozdíly jak se tu rádo píše. I ten nejzákladnější Squier měl perfektně zabroušené pražce (i když jiné než má Affinity a vejš) vše hezky začištěné a rovně vybroušenou dosedací plochu v těle na krk.
Osobně bych doporučil Affinity z levných protože má klasické dřevo a je to cítit na váze že je to masivnější kytara ale i ten Bullet je na začátek zcela hratelný a bez nějakého zásadního problému.
Samozřejmně je udeální vybírat z několika kytar.
Levné Focus, Cort a td já nevím.... jistě jsou to leckdy více univerzální kytary, ale pokud chci Stratocaster tak chci jeho typický tvar a td a to tyhle kytary nemají.
Mimochodem jsem byl nedávno překvapen, že na Squiera hrají i kytaristi, kteří opravdu cenu kytary nemusí řešit. Po osazení pořádnými snímači v tom nijak zásadní rozdíl proti Mexiku ani US není. Je pak otázka zda si těch opravdu jemných detailů někdo cení na třeba dalších 20 tisíc.
Rozdíly tam jistě jsou.... hlavně elektronika, co se zpracování dřeva týče nejsou to tak markantní rozdíly jak se tu rádo píše. I ten nejzákladnější Squier měl perfektně zabroušené pražce (i když jiné než má Affinity a vejš) vše hezky začištěné a rovně vybroušenou dosedací plochu v těle na krk.
Osobně bych doporučil Affinity z levných protože má klasické dřevo a je to cítit na váze že je to masivnější kytara ale i ten Bullet je na začátek zcela hratelný a bez nějakého zásadního problému.
Samozřejmně je udeální vybírat z několika kytar.
Levné Focus, Cort a td já nevím.... jistě jsou to leckdy více univerzální kytary, ale pokud chci Stratocaster tak chci jeho typický tvar a td a to tyhle kytary nemají.
Mimochodem jsem byl nedávno překvapen, že na Squiera hrají i kytaristi, kteří opravdu cenu kytary nemusí řešit. Po osazení pořádnými snímači v tom nijak zásadní rozdíl proti Mexiku ani US není. Je pak otázka zda si těch opravdu jemných detailů někdo cení na třeba dalších 20 tisíc.