Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od cherreda »

Předevčírem jsem ty zebranové okukoval v showroomu v Huml Music, jednu zrovna někdo testoval a samozřejmě zněla jako normální dobrá kytara. Pokud Tě to zajímá víc, tak si to stejně musíš dojít sám porovnat s Furchama s mahagonem/palisandrem.

Každopádně ty kytary vypadají moc pěkně a zaujmou:
https://furchguitars.com/en/nastroje/bl ... e-plus-sa/
prenoska

Příspěvek od prenoska »

ahoj, díky za odpověď, než si udělám výlet, abych nějaké kytary vyzkoušel, tak hledám ukázky na youtube (tam zatím tyto SA se zebranem nejsou), recenze na netu, a samozřejmě na hudebním fóru, přece jen každý postřeh trochu napoví, rozhodl jsem se, že jestli si koupím ještě někdy kytaru, tak bude české výroby, tady u nás je výrobce vynikajících kytar pod značkou BSG, Jan Šťovíček (Žamberk), druhá možnost je Furch, je to samozřejmě o financích, ale má to čas, tak je na co šetřit
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

ona je to asi uplna novinka, jestli jsem spravne pochopil
kazdopadne u Humla jich maji nekolik typu, kdyby ses tam dostal
himself

Příspěvek od himself »

Nevíte někdo, jak funguje ten 43 mm krk u Furchů? Je to jen možnost u té custom Rainbow série, nebo se to dá nějak dostat do levnějších modelů?
himself

Příspěvek od himself »

Tak jsem do Furcha zavolal, takže pro informaci: 43 (a 48) mm se dává i do seriových kytar, od řady Blue výše. Je to na objednání, bez příplatku. Problém je, že jich je velmi málo (třeba jedna ze sta), takže to nikdo nemá skladem, aby si to našinec vyzkoušel :(
MilanDka
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanDka »

Ahoj. Jaké je tedy prosím dnešní označení S23-CR? Mám ji 5 let a maximální spokojenost. Bohužel mě tento víkend při produkci spadla - vítr se opřel do bočnice stanu a ta ji shodila na zem tak blbě ze mám prasklou rezonanční desku, několik hlubokých dolíků od stojanu na kytaru a uraženou mechaniku D struny 😢 Dnes ji pres HK obchod - Kunt odesílám do Němčic tak uvidím co vymyslí za cenu za opravu. K tomu druhá kytara J-61-LUX na výměnu desky po 22 letech. Je u kobylky zkroucena a už proste nehraje.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

To je top cedr, luby indický palisandr, celé tělo lesk, ne? To by teď bylo Furch Green CR.
https://furchguitars.com/cs/nastroje/gr ... /green-sr/
MilanDka
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanDka »

pbla4024: Řada Green CR neexistuje. Nástupce 23CR je řada Yellow.

No podle ty tabulky co mají na webu by to měla být řada yellow. Ale zase tam není velikost těla S - super jumbo.
Jinak máš v materiálech pravdu. V roce 2014 jsem za ni dával 42tis

Edit: jelikož nejde tak tímto způsobem:
Navíc mám ladici kolíky z želvoviny a zlaté, obložky z zeleneho abalonu a další drobnosti.
Ondráš
Nový uživatel

Příspěvek od Ondráš »

Nástupcem řady 23CR je opravdu Yellow CR. Tvar těla S Furch momentálně nevyrábí v žádné standardní řadě, pouze v té zakázkové (Rainbow)
MilanDka
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MilanDka »

Dík za vysvětlení. Netušil jsem ze řadu S standartne nevyrábí.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ha, tak to je panečku zásek... žádný další "bezejmenný youtuber", ale sám Ó Velký Al. Paráda. 8)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Jestlipak ho kvůli seřízení taky pošlou, ať to nechá v kytary.cz, že to bude za měsíc. A na dotaz, "A co kdybych to k vám dovezl osobně, měsíc být bez kytary nemůžu", mu odpoví "Stejně to bude nejdřív za měsíc"...
starypard

Příspěvek od starypard »

Furch je firma, která živí docela dost lidí. Nemůže se chovat jinak. Stát z ní sdírá kůži. I to tvoří rozdíl, oproti kusovým výrobcům.
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

Přístup k zákazníkovi, který popisuje jenyceg, není signifikantní pro firmu Furch, jedná se o přístup jednoho obchodu, nikoliv výrobce. Např. Huml music seřídí Furcha téměř vždy na počkání, nejpozději do druhého dne. Podmínkou je jen, aby to byl Furch (či jiná kytara) zakoupený u nich, v Huml music.
standicz

Příspěvek od standicz »

Přes léto jsem vyzkoušel Furchy v Brně v kytarách, minulý týden v Praze v Modřanech, mezitím párkrát u Humla, v Treppendorfu...doma mám D31SR a Om22CR.

Musím říct, že mi všechny Furchy zní vlastně dost podobně (hodně rezonantní, což je fajn, ale není to všechno) narozdíl třeba od Gibsona, kterého si kamarád teď přivezl a který hraje úplně jinak. Vyváženě, vyrovnaně. Když jsem v Praze zkoušel Furchové SR Dreadnoughty, největší rozdíl ve zvuku jsem zaznamenal podle výšky sedla...ted dread, který měl sedlo tak, jak mi to vyhovuje, mi zněl nejlépe, bez ohledu na řadu a cenu.

Pak jsem ještě důvěrně obeznámen s jistou blonďatou krasavicí G24SF a stejně jako obchod na zelňáku mi chybí i Javor ve Furch kytarách, protože k té furchovské rezonanci se skvěle hodí, na finger style, ale hlavně do kapely, protože díky té průzračnosti se skvěle prořízne mixem. Chápu ale, že vzhled každého v obchodě nenadchne (taylor barví javor kvůli tomu do hněda... ale v hospodě se každý ptá právě na tu javorovku, palisandr nikoho nezajímá...nějaká překližka, ne?) a taky chápu, že ta "absence" basů spoustu lidí odradí. I tak bych rád zas viděl javorku od Furcha v běžných řadách v obchodech a za podstatně míň, než kolik bude stát v rainbow sérii.

Taky ani jeden mahagon-smrk dread jsem nezaznamenal...ale nakonec já jsem taky pragmaticky koupil indický palisandr, tak co frfňám, žejo. A po tom, co jsem teď v létě prošmejdil většinu toho, co se v okruhu 300km prodává, bych své dva Furchy zrovna teď za nic jiného nevyměnil...cena/výkon. Jasně že bych chtěl doma na zdi J45, L-00, pořádnou Bourgeoisku z brazilského palisandru a om15 na bluesík...

Jsem s Furchy nadmíru spokojený. Na gauči, v hospodě i na pódiu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zajimavá audio srovnavaci aplikace Tonepedia
https://furchguitars.com/cs/vlastnosti/poslechnete-si/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zrovna sem na ni v Brně drnkal, byla super
(co sem mohl posoudit pres toho "ohleduplneho" basaka, ktery tam zkoušel pres celou halu)

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Furch to s youtuberama myslí vážně. Tady testuje sám Paul Davids :)

https://youtu.be/MGmBPW7c2Tg
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“