Poznej svého Fendra - kytarový sraz 2019, Praha
Pravidla fóra
Re: Poznej svého Fendra - kytarový sraz 2019, Praha
Já bych se mohl pokusit půjčit od kámoše tu mmjuzovu 45 W hlavu á la Marshall JTM45. Nebo pokud by to nešlo a žádný slušný Marshall(oid) se nepodařilo zajistit, nabízím znovu Jet City JCA20HV, ač ho Demilich minule zabanoval. Můžete srovnat jak si vede vedle jiného Marshalloidu od Victory:
https://www.thomann.de/cz/jet_city_ampl ... ca20hv.htm (ukázky Rock2 a Country Referenzbox)
https://www.thomann.de/cz/victory_ampli ... 4_head.htm (ukázky Reference Rock a Country)
Rozdíly tam samozřejmě jsou, ale nejvíc bych je připisoval rozdílným koncovým lampám (EL84 vs EL34). Samozřejmě že zesík s EL34 by byl lepší, ale pokud by nic jiného nebylo … Box bych mohl dovézt, ale mám pouze kopii Mesa Thiele s Celestion Classic Lead 80. Chtělo by to asi větší klasický uzavřený box, 4x12 nebo aspoň 2x12.
https://www.thomann.de/cz/jet_city_ampl ... ca20hv.htm (ukázky Rock2 a Country Referenzbox)
https://www.thomann.de/cz/victory_ampli ... 4_head.htm (ukázky Reference Rock a Country)
Rozdíly tam samozřejmě jsou, ale nejvíc bych je připisoval rozdílným koncovým lampám (EL84 vs EL34). Samozřejmě že zesík s EL34 by byl lepší, ale pokud by nic jiného nebylo … Box bych mohl dovézt, ale mám pouze kopii Mesa Thiele s Celestion Classic Lead 80. Chtělo by to asi větší klasický uzavřený box, 4x12 nebo aspoň 2x12.
Zkresleniny si pořešte. Já nabízím jenom ultra čistej až nakřáplej.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ta hlava na druhým kanále kreslí až až i s 2 X singl kytarou. 60W do 1 X repro škatule musí tvrdý rocker chvilku vydržet.Lachim píše: 9.04.2019 17:42 Zdarec. Takže datum sem
A vezmu Mmjuzí kombo a i hlavu s 15" JBL, ať na vlastní uši pocítíte, jak jsou ty velký repra pomalý.
Takže čistý zvuky máme pořešený![]()
Jen se vyvarovat křápům typu Marshall DSL 40, či Jet City, na tom opravdu těžko rozeznáte vlastnosti jednotlivých nástrojů.
Hele Mmjuzi, nevím, který Jet City jsi zkoušel, ale JCA20HV je fakt slušný zesilovač. Pokud ti nestačí ukázky viz výše, tak fakt nevím. Jirka Rollo, který má ten tvůj 45W "low-end" zesík, tvrdí, že v tom velký rozdíl nevidí. Nové řada Marshall DSL hraje taky velmi slušně. Tak máš holt prostě o zvuku jiný představy.
V závislosti na termínu bych byl nejspíš schopen transportovat vlakem do hlavního města přesnou kopii Marshall JTM45, zesilovač to nejmaršalovitější z
maršálovitých - sice jsem to stavěl sám, totální lapa a laik, nicméně to zatím hraje tak nějak ve stylu starých plexin ze sedmdesátek, nic nového si na to ani nešáhne, včetně Friedmana... Vzal bych i CS tele, ale to už by se spolu s nošením té hlavy asi nedalo realizovat.
maršálovitých - sice jsem to stavěl sám, totální lapa a laik, nicméně to zatím hraje tak nějak ve stylu starých plexin ze sedmdesátek, nic nového si na to ani nešáhne, včetně Friedmana... Vzal bych i CS tele, ale to už by se spolu s nošením té hlavy asi nedalo realizovat.
-
stepan.dusek
Ta mistnost ma asi pul metru krat pul metru a je v ni fullstack a v sesti jsme si navzajem davali asi tak ctyri milimetry osobniho prostoru a pres kytary se tam nedalo chodit. Jestli budem zase zkouset vsechny kytary pres vsechny aparaty, tak se tam 1. nevejdem a 2. stravime tam pulku mladi/stari... Nechcete to spis zase udelat carlsbro na cistej a JEDEN dalsi aparat na zkreslenej?
Přesně tak. Naše zkušebna sice není malá, ale s tím kolik tam bude/bylo lidí a kytar to tak opravdu vychází.
Tak si vyberte zkreslený aparát a kdo ho doveze a je to.
Tak si vyberte zkreslený aparát a kdo ho doveze a je to.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Jasně, souhlas, až bude jasný termín, tak se to vyřeší, podle toho, kdo bude moct. Dobrý je vědět, že něco k dispozici je. Na JTM45 bych se moc těšil.
Edit: Nebo pokud to Lachimovo mmjuz-kombo kreslí až při moc vysoké hlasitosti, mohl bych dovézt brzdu.
Edit: Nebo pokud to Lachimovo mmjuz-kombo kreslí až při moc vysoké hlasitosti, mohl bych dovézt brzdu.
No kreslí za polovinou volume. Hlava má 60W a kombo 25W. Čili kravál to nějaký udělá. Ale záleží dost na bedně. S tím citlivým 15" JBL to hlučí slušně.
A co ten termín? Musím dost plánovat, bo toho mám dost docela
A co ten termín? Musím dost plánovat, bo toho mám dost docela
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
Myslím, že by bylo dobré si něco ujasnit a dohodnout se na tom jak ten sraz pojmem. Bude cílem akce opět zkoumat to jak laciné kopie a kdekteré tuněné šunky umí konkurovat pravým fendrům, nebo se spíše zaměříme na průzkum kvalit a vlastností pravých fendrů?
Protože když to bude jako minule, tak se mi zdá, že tam bude zase převážně záplava nějakých divností a pořádné fendry tak dva-tři.
Raději bych si zahrál na kvalitnější věci a vyzkoušel něco pro mě relevantního z vyššího ranku, protože mě osobně nějaké kopky fakt moc nezajímají.
Jak to vidíte vy?
Protože když to bude jako minule, tak se mi zdá, že tam bude zase převážně záplava nějakých divností a pořádné fendry tak dva-tři.
Raději bych si zahrál na kvalitnější věci a vyzkoušel něco pro mě relevantního z vyššího ranku, protože mě osobně nějaké kopky fakt moc nezajímají.
Jak to vidíte vy?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
myslim, ze se stejne sejde vzorek od total entry level po nejakej american std, takze tezko rict
muze se to pak treba segmentovat, ze na kazdou "kategorii" se urci nejakej cas.
napr to moje staveny tele je imho s american standardem v pohode srovnatelny.
napr to moje staveny tele je imho s american standardem v pohode srovnatelny.
-
stepan.dusek
Ja bych teda ocenil uz konecne datum...
Moje dve telata furt platej (oboji fenderusa, i kdyz jeden je dost frankensteinovo monstrum
)
EDIT:
Tele 1: fender usa, telo lipa, krk javor, aktivni singly
Tele 2: fender usa, telo jasan, krk javor/palisandr, '65 singly
Moje dve telata furt platej (oboji fenderusa, i kdyz jeden je dost frankensteinovo monstrum
EDIT:
-
stepan.dusek
Furt zadnej termin? (ja jen ze kveten je tady a pres vikendy si uz dost zacinam planovat vejlety a tak dal...)
-
arcilucifer
Zdary, za mě termín posunout. Je teď dost práce, zkoušky, nahrávání, koncerty a vše kolem.
Nebo var. 2 to tentokrat uspořádat u někoho jiného. My máme postavené věci na nahrávání a vše poštelováno, to zabralo další třetinu místa.
Nebo var. 2 to tentokrat uspořádat u někoho jiného. My máme postavené věci na nahrávání a vše poštelováno, to zabralo další třetinu místa.
Tělo lípa ?? Fakt ?stepan.dusek píše: 23.04.2019 12:34 Ja bych teda ocenil uz konecne datum...
Moje dve telata furt platej (oboji fenderusa, i kdyz jeden je dost frankensteinovo monstrum)
EDIT:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
-
stepan.dusek
No jestli je basswood lipa, tak jo 
No to je. Jak tomu modelu říkají ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
-
stepan.dusek
Asi jen Paisley Tele? kazdopadne je to replika toho staryho pasminovyho telete s modernim krkem podle vseho vyrobena 2017. A zprznil jsem ji vymenou kobylky za babicze, mechanik za graphtech a snimacema za fishmana, takze poradnej frankenstein