tripolohovy prepinac snimacu?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
s.kocour

tripolohovy prepinac snimacu?

Příspěvek od s.kocour »

Ahoj,
zni to hloupe, ale vrta mi hlavou, jak presne funguje ten prepinac...resp funguje u vsech kytar stejne? Poznam akorat rozdil mezi dolni a jinou (stredni/horni) polohou...v dolni by mely byt logicky zapnute oba dva, ze? a v stredni a horni vzdy jen jeden (ktery?)
A jeste souvisejici otazka:
Naprosto nejpohodlneji je mi hraje temer u krku, daleko od kobylky...ale zas zvuk - mysleno konkretne powerakordy (zkresleni pres kombo, bez efektu) je nejlepsi kdyz hraju nad kobylkovym snimacem, neni pak tak "basove pritlumeny"...mam si teda spis zvyknout na hrani tam, kde to lip zni, nebo hrat tam kde je to pohodlny a zkusit zvuk vylepsit efektama?
Kohouti hnat zapichlej v hube, Epiphone LP Special II bk, Laney LX12 a spousta nadseni.
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

U Les Paulů v horní poloze hraje krkový snímač, ve střední oba a v dolní kobylkový :wink:
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Nevím jestli jsem pochopil tvou otázku, ale zkusím stejně odpovědět. Takže v horní poloze hraje krkový snímač, ve spodní kobylkový a uprostřed oba. Co se snímačů týče tak kobylkový snímač je všeobecně uznávaný jako lepší pro sóla a krkový pro doprovody. Já mám se single coilama takovou zkušenost, že když se přepne na dva snímače tak je zvuk takový nevýrazný, ale možná jde i o to, že mám kytaru značky Šunt s.r.o. Jinak co se zvuku podle toho kde hraješ týče, nejsem si jistý ale možná by to šlo nějak dotáhnout nějakýma efektama, počkej spíš na rady ostatních. Jinak je zajímavé si jen tak vyzkoušet kde to má jaký zvuk, třeba i uprostřed krku. Je jasné že tam hrát nebudeš ale ať aspoň víš oč jde... No... Snad to nevypadá že z tebe dělám moc velkého blbce:)
Good luck;)
s.kocour

Příspěvek od s.kocour »

Dik hosi:)
Aha, takze ja celou dobu hraju jen na kobylkovej snimac, no to sou mi veci :D Ja kdyz to prepnu do jiny polohy nez dolni, tak ten zvuk je jak kdyz pres nej hodim deku :) ale dost mozna je to tim, ze proste to zkresleni komba stoji za.... kdybych to zkresloval krabickou (RAT2 je v planu), tak to treba bude jiny.. Anebo ze by ten krkovej snimac byl nejakej nemocnej?! Od pohledu je ten krkovej daleko vic zapustenej v tele, nez ten kobylkovej, ten daleko vic vyleza ke strunam...tak nevim jestli se to taky da/ma stelovat (jako vzdalenost snimace od strun) a jestli v tom nemuze byt zakopanej pes?!
Kohouti hnat zapichlej v hube, Epiphone LP Special II bk, Laney LX12 a spousta nadseni.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Možná máš špatně nakroucený na kytaře volume a tónový clony. Zkus dát vše na 10, pak by měl být zvuk výraznější (jako když sundáš deku :-)) Pokud to nezabere, tak to asi bude fakt snímačema.
Epiphone LP Standard + Hocke VMH284
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

s.kocour píše:Dik hosi:)
Aha, takze ja celou dobu hraju jen na kobylkovej snimac, no to sou mi veci :D Ja kdyz to prepnu do jiny polohy nez dolni, tak ten zvuk je jak kdyz pres nej hodim deku :) ale dost mozna je to tim, ze proste to zkresleni komba stoji za.... kdybych to zkresloval krabickou (RAT2 je v planu), tak to treba bude jiny.. Anebo ze by ten krkovej snimac byl nejakej nemocnej?! Od pohledu je ten krkovej daleko vic zapustenej v tele, nez ten kobylkovej, ten daleko vic vyleza ke strunam...tak nevim jestli se to taky da/ma stelovat (jako vzdalenost snimace od strun) a jestli v tom nemuze byt zakopanej pes?!
Takhle, ono u krku by to mělo být takový jakoby míň výrazný, ale ta deka na to nesedí. Nevim jestli to může být výškou snímačů, s tím jsem nikdy problém neměl, ale kdyžtak by tam měly být šroubky kterýma se výška koriguje.
s.kocour

Příspěvek od s.kocour »

Mno na ty my mam jen jednu clonu a jeden volume, oba jsou naplno. Koukam ze se fakt da stelovat vyska snimacu, no ale jak to nastavit, to vi cert...asi experimentovat (k cemuz mam trochu odpor, ziju tak nejak v divnych predstavach ze jakmile neco povrtam, bude to jen horsi a nepujde to dat zpatky :D ) Mozna by nebylo od veci zajit do kramu a zkusit tu samou kytaru, jak to zni, jestli fakt neni vadnej treba snimac. Ta deka to popisuje dost presne..je podobne jako kdyz stahnu tonovou clonu.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Já jsem si zvykl na neustálé přepínání, sólovat na kobylkáč by mně asi nebavilo a ješě by to znělo hrozně
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

heh a jak je to u 5ti polohovyho např. u stratů ??
když u 3pol. kterej je v pulce a hrajou tam oba snimače (HB)
tak když dam u 5ti pol. na prostřední tak hrajou všechny snimače ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Rainmaker píše:heh a jak je to u 5ti polohovyho např. u stratů ??
když u 3pol. kterej je v pulce a hrajou tam oba snimače (HB)
tak když dam u 5ti pol. na prostřední tak hrajou všechny snimače ?
Pokud se nepletu tak jen prostřední. Případně mě opravte ale u stratu můžou hrát najednou taky jenom 2.
Roman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman »

Ano, u strata máš obvykle polohy:

1. krkovej
2. krkovej + prostřední
3. prostřední
4. prostřední + kobylkovej
5. kobylkovej

Přičemž ty polohy, kterých se účastní dva snímače zní méně výrazně, protože jsou v podstatě zapojený jako humbucker (ale do zvuku humbuckeru to má imho daleko :-))
Epiphone LP Standard + Hocke VMH284
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Problém bych viděl v tom, že je bud krkovej moc daleko od strun, zkus ho přitáhnout blíž (normálně přitáhni ty šroubky, co ho drží). Pak by taky mohlo jít o to, že ten snímač není propstě zrovna extrémně kvalitní.

Jinak dělení krk/kobyla na solo/doprovody je uplná blbost, každému vyhovuje něco jiného...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

tady se experimentovani nevyhnes, zkousej snimacem posouvat nahoru/dolu, zkousej prestelovat kombo, jestli ti to porad nebude sedet tak budes muset vymenit snimace, v kombu to podle me nebude, i kdyz...
s.kocour

Příspěvek od s.kocour »

Tak jsem se do toho pustil, pritahnul jsem ten krkovej bliz, zvuk je jinej, to je pravda, ale stale se to neblizi tomu mymu idealu (kdyz je zapnutej ten kobylkovej a hraju nad nim, to je naprosto paradni hutnej zvuk)...nemuze byt ten krkovej vadnej nejak kusove, kdyz ten kobylkovej dava dobrej zvuk?! Uplne mrtvej samozrejme neni, kdyz se na nej poklepe, tak to slyset, ale jestli treba zrovna neni ten kus nejakej vadnej ve smyslu ze snima slabe ci co ja vim... a nebo je odpoved uplne prozaicka, ze od kytary za 5000 cekam trochu moc no :D
s.kocour

Příspěvek od s.kocour »

jeste vsuvka...mozna to bude tim ze to zkresleni komba je fakt na... kdyz hraju cistej kanal, tak ten zvuk je naprosto paradni a odpovidajici tomu jak je nastavenej prepinac. Ten krkovej HB dava takovej hlubsi zvuk (coz je teda pravdepodobne tim jeho umistenim, zejo)..no a holt kdyz to prozenu tim kombo-zkreslenim, tak z toho hlubokyho zvuku leze paskvil no...
Kazdopadne jste mi odbourali me vrozene bariery k stelovani snimacu, diky :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, nesrovnávej ten krkáč a kobylkáč, každej je konstrukčně jinej snímač, tudíž každej hraje jinak a každej může být jinak kvalitní...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
s.kocour

Příspěvek od s.kocour »

mno, tim to mozna bude...jak rikam, na cistej zvuk to zni fakt dobre, jenze ja potrebuju hrat zkreslene.. tak musim asi bud zainvestovat do krkoveho snimace, nebo zkusit jestli to nespravi efektkrabka, a nebo - nejekonomictejsi varianta - naucim se hrat nad kobylkovym snimacem :D
severin

Příspěvek od severin »

Alcarmo píše:....Co se snímačů týče tak kobylkový snímač je všeobecně uznávaný jako lepší pro sóla a krkový pro doprovody....

BLBOST!!!!
ROCK ON :):)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

severin píše:
Alcarmo píše:....Co se snímačů týče tak kobylkový snímač je všeobecně uznávaný jako lepší pro sóla a krkový pro doprovody....

BLBOST!!!!
Asi tak... Pokud byste to už náhodou chtěli dělit, tak je to spíš krk na sola a kobyla na doprovody (zkreslené hlavně). Ale dle mýho je to fakt blbost dělit...

s.kocour: nevím, v čem máš problém hrát na kobylkáč, když se ti ten zvuk líbí...

PetrPeter 1975 - 2008
s.kocour

Příspěvek od s.kocour »

Nero píše: s.kocour: nevím, v čem máš problém hrát na kobylkáč, když se ti ten zvuk líbí...
nemam problem hrat na kob.snimac, ale hrat nad nim, hraje se mi tam nepohodlne, hur se trefuju do strun :( navic pokud je potreba hart PM, tak to ani nejde..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“