Aparát na pódia - trash, death, core...

Baskytarová aparatura ...
martinez7

Aparát na pódia - trash, death, core...

Příspěvek od martinez7 »

Zdravím Vás BASSATA ?:)
Asi tady bude milión témat,pročítal jsem spousty ale budu rád když mi někdo nasadí pořádného broučka do hlavy :)
Sháním apec,nějakej zlatej střed :) i na ty koncertní pódia ,styl tvrdší :) trash,death ,core,rockets:)žádná zdechoFFucka :)...Poznámka mám Activku...
Budu rád za každý komentář i připomínku i když to bude s****a ju? :)
Děkuji :)
José

Re: Aparát na pódia - trash, death, core...

Příspěvek od José »

Gallien Krueger 1001RB a k tomu gallien krueger 410 rbh bednu, nebo zhruba tak milion dlasich kombinaci. -> rad bych si koupil auto, jezdim rychle po okreskach, co byste mi doporucili jako zlatej stred? Co si predstavujes pod pojmem zlatej stred? Za mne: levne - Hocke, stredne drahe - Gallien a kdyz uz kupujes drazsi kousky tak uz si do toho kecat nenechas.
martinez7

Příspěvek od martinez7 »

José píše: 27.05.2019 19:57 Gallien Krueger 1001RB a k tomu gallien krueger 410 rbh bednu, nebo zhruba tak milion dlasich kombinaci. -> rad bych si koupil auto, jezdim rychle po okreskach, co byste mi doporucili jako zlatej stred? Co si predstavujes pod pojmem zlatej stred? Za mne: levne - Hocke, stredne drahe - Gallien a kdyz uz kupujes drazsi kousky tak uz si do toho kecat nenechas.
Děkuji za tip ...samozřejmě musím udělat větší specifika...omlouvám se...
tak cenu do 40 papíru má představa a asi co se týče i toho uskladnění ve voze,takže žádnou lednici...a wattově + 500 wattů zhruba...
když bude mít někdo tip o něčem tak sem s ním...
José

Příspěvek od José »

Tak to tan muj tip splnuje, ne? Takhle predpokladam, ze chces po apci poradnej low end, takze z me zkusenosti - vyhni s d-class. Ono na poslech to nejak hraje, ale kdyz jsem jich nekolik srovnaval ve zkusebne - abych se stejne slysel musel jsem ty prcky mit hlasiteji a stejne nesedela basa na kopaku.
Jestli chces vetsi stohovatelnost - rychlej, silnej patnactipalec v male bedne, nebo dreba dve obdobne 112.
Shrnuti zesak: drtiva vetsina slusnych zesu s trafem (a je na tvych zvukovych preferencich jestly skoncis u orange 4stroke, ampeg svt, nebo u Gallienu RB)
Boxy: znacky Soundelirium, Hocke ci mesa
martinez7

Příspěvek od martinez7 »

José píše: 27.05.2019 23:18 Tak to tan muj tip splnuje, ne? Takhle predpokladam, ze chces po apci poradnej low end, takze z me zkusenosti - vyhni s d-class. Ono na poslech to nejak hraje, ale kdyz jsem jich nekolik srovnaval ve zkusebne - abych se stejne slysel musel jsem ty prcky mit hlasiteji a stejne nesedela basa na kopaku.
Jestli chces vetsi stohovatelnost - rychlej, silnej patnactipalec v male bedne, nebo dreba dve obdobne 112.
Shrnuti zesak: drtiva vetsina slusnych zesu s trafem (a je na tvych zvukovych preferencich jestly skoncis u orange 4stroke, ampeg svt, nebo u Gallienu RB)
Boxy: znacky Soundelirium, Hocke ci mesa
Tvůj tip splňuje určitě,...osobně mi padl do oka ORANGE OB1-500 ,v takovej jednoduchej mi přijde nebo rovnou tohle https://www.hocke.eu/index.php?page=esh ... p_item=124
co si o tom myslíš?
Děkuji
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Máš k tomu bedňáka? Nebo máš s hraním na velké aparatury zkušenost? Mne by stěhování takového hebla brzy přestalo bavit. Ale toť jen názor člověka s vyhřezlou ploténkou. Zvukově bude samozřejmě velká aparatura jiné kafe, než něco malého přenosného. Snad víš, co potřebuješ :).
martinez7

Příspěvek od martinez7 »

:) :) :) omlouvám se,chtěl jsem poslat jinej odkaz a ne takové heblo :) právě že vím co je tahání :)jednou mi kýla stačila :)o co se týče místa u převozu...nejspokojenější bych byl ze zesíkem a box 1x15 ...
potřebuju jak něco na pódiu tak aby to nevysklilo okna ve zkušebně :)
ten Hocke se mi líbí už jen s toho principu,že bych dal vydělat českým ručičkám ale nemám představu ani jsem nikde nenašel jak to hraje....
nejlíp se s panem ing.Hockem domluvit,vzít pádlo a udělat si k němu výlet :)
José

Příspěvek od José »

Jestli ti vyhovuje 115 a chceš co nejméně tahání, je ideální volbou rovněž česká firmička Soundelirium. Honza Novotný pojal stavbu boxů vskutku inženýrsky -> jeho boxy jsou na úrovni Bergatina, Epifani či Shroedera tedy světové špice za české ceny. Od něj mám užasnou 112, která váží cca 10 kg. 115 od soundeliria váží 15 kg. Tím nechci nijak schazovat bedny pana Hockeho, ty hrají dobře, ale Soundelirium je špica. Jinak spousty informací najdeš na o malinko specializovanějším fóru -> baskytara.com (tam najdeš ony informace jak to hraje)
Takže za mne 115 od Soundeliria k tomu ten apec od Hockeho a zbyde ti ještě na pořádný kompresor, který ti tu basu protlačí kapelou aniž by si musel hlasitostí vše převálcovat.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

A hlavně: vyzkoušet to s kapelou. Jedině tak poznáš, jestli to funguje a slyšíš se dobře v celku. Protože ve finále je to vlastně "jenom" o tom.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kup si tohle a budeš šťastnej jak blecha - lehké, výkonné, super zvuk:
https://hudebnibazar.cz/gallien-krueger ... /ID235238/
A nemusíš to ani předem zkoušet s kapelou, protože ti budou muset oddaně sloužit, abys je nevygumoval z podia.

Každopádně si kup box(y) osazený repráky s neodymovými magnety, ta repra váží 40% hmotnosti repráků s feritovými magnety.
innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Šlo by sehnat nějaký kombo z bazaru do desítky, který by stačilo výkonově na hraní v kapele a nebyl to vyloženě nějakej křáp? Basák má současně kombo peavey 115 max a někdy při tý naší hlasitosti mu zaprdí, jak když člověk ohulí moc sluchátka. Dřív měl bejvalej basák Laney RB7 kombo a to fungovalo parádně. Tam žádnej problém nebyl. Oba maj 300w, ale laney mělo 2x10 repra a peavey má 1x15, takže hádám, že je to nejspíš timhle. Někdo teda nějaký rady? Klidně by šlo i hlavu s bednou, ale to by nejspíš vyšlo cenově dráž. Otázka je, jestli za tuhle cenu by šlo něco vůbec sehnat :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Juknul jsem na bazar a našel jsem 1 aparát ve tvé cenové relaci. Druhý kousek nad. Si myslím, že by to mohlo stačit.
https://hudebnibazar.cz/baskytarove-komba/110401/?p=2
https://hudebnibazar.cz/sestava-hartke/ID383874/
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
José

Příspěvek od José »

Profi aparát který v novotě stával kolem dvacky tu:
https://www.facebook.com/marketplace/it ... sfeed&_rdr
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

José píše: 24.06.2021 8:12 Profi aparát který v novotě stával kolem dvacky tu:
José, proč kolem dvacky? :lol:
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
innerself

Příspěvek od innerself »

Díky. Akorát od LUBOSHE ten první odkaz mi ukazuje na bazaru sekci všech basovejch aparátů :D
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Ha, někde se stala zrada. Tak oprava https://hudebnibazar.cz/eden-nemesis-rs ... /ID382117/
José

Příspěvek od José »

LUBOSH píše: 24.06.2021 8:21
José píše: 24.06.2021 8:12 Profi aparát který v novotě stával kolem dvacky tu:
José, proč kolem dvacky? :lol:
Tak nějak si tu cenu pamatuju, každopádně zesák stojí aktuálně přes sedmnáct a ten box se prodával hodně přes deset. Tady je to slepený dokupy. A to mi za 9 přijde jako dobrej kauf (špičkovej opravdu profi zes za polovic a k tomu zadáčo box který stával přes desítku?).
Pardon trošku jiná kategorie než nemesis by Eden s boxem z o třídu levnější kategorie od Gallienů, či hartke s mizerným boxem, a zesem který se prodává na bazaru pod pět kKč, který je jinak fajn, ale třeba má dost slabý výstup z DI apod. za 12..
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

José, jen jsem tě špatně pochopil. Bral jsem to kolem dvacky jako bazar cenu, že ses uklepl, když ho borec prodává za 9k. Jinak samozřejmě s tebou souhlasím.
innerself

Příspěvek od innerself »

Odkazy jsem basákovi přeposlal s tim, že gallien je nejlepší volba. To hartke měl jinej kámoš basák, ale měl to k ampeg lednici. Tam to dle mě hrálo podle jeho slov bezkonkurenčně díky tomu boxu. Známe všichni, co se zvukem udělá top box. A ten box hartke kámoš nazval že je to vyloženě mr*ka :D
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Tak GK je bez diskuze. A když tak časem si může k němu může dokoupit i nějakou tu ledničku :-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“