Jolana Alfa 1967 a nultý pražec

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
TenAkuma
Nový uživatel

Jolana Alfa 1967 a nultý pražec

Příspěvek od TenAkuma »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat.
Přisla nám do rukou kytara Jolana Alfa 1967 a má rozbitý nultý pražec. Chtěl bych se zeptat kde na tuto kytaru sehnat n. pražec který by tam seděl. Vůbec technicky el.kytarám nerozumím a můj jediný úkol je sehnat ten pražec. O ostatni se pak postará další člověk. Děkuji za rady a odpovědi předem.
stenly67

Re: Jolana Alfa 1967 a nultý pražec

Příspěvek od stenly67 »

Nevím přesně parametry Jolany ale předpokládám, že šířka krku nebude nějak odlišná. Prostě kup nulák v hudebninách, na eBay atd. a ten kdo bude kytaru opravovat ho bude muset broušením připasovat. Přímo origo nulák na Jolanu nejspíš neseženeš, snad mezi uživateli Jolan, mrkni na stránky jolana.cz příp. jolany.wz.cz
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
José

Příspěvek od José »

Jenom technická -> ty sháníš ořech (u spousty kytar je funkce nultého pražce sdružená u jolany, zrovna ne). Bohužel tohle správné označení české obchody moc nedodržují. Změřit, koupit nějaký větší nevyřezaný -> alexim, bachmusik, sollerguitars a pak jak psal stenly67 přibrousit a pomalu říznout drážky.
Pavel K

Příspěvek od Pavel K »

Ať víme, o čem se bavíme. Dole kovový nultý pražec, nad tím plastový ořech jako vodítko pro struny. U některých Jolan jsem viděl tenhle díl i kovový (nevím jestli origo, nebo dodělávaný). Drážky jsou znatelně širší než struny a nejsem si úplně jistý, jestli jsou opřené o spodní stranu ořechu (myslím že ne).

Obrázek
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

Takže pořád platí co jsem já i José napsal, jenom je to jednodušší, drážky jsou opravdu jen vodící a tudíž není nutné je dělat na přesnou hloubku. Struna leží jen na tom kovovém pražci.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“