lakování kytary
Re: lakování kytary
Zdravím všechny a prosím o radu udělal sem si tělo Ibanez JEM , to původní mi prasklo u tremola. Dřevo je american basswood, potřebuju poradit jak dál s lakem co mám s tím udělat dál nerad bych zničil 2 měsíce tvrdé prace. Čím to nastříkat jako první nerozumím tomu nekde píšou brousitelný základ jinde plnič nevím jaký je mezi tím rozdíl nebo jestli je to stejné jen pod jiným názvem a jakou použít barvu chci ji udělat bílou lesklou jak byla ta původní nikde jsem nenašel čím to Ibanez stříká. Ptal jsem se v prodejně barev tam mi řekli, že mám použít jako základ polyuretan a poslední vrstvu akrylát, že polyuretan jako poslední vrstva jít nemůže že žloutne a akrylát ne. Máte s tím někdo zkušenosti, pročetl jsem celé fórum a jsem z toho jelen.
Díky za radu
Díky za radu
Základ pro lesk používám polyester, ostatní základy se pořád propadají, když se kytara leští a lak se zahřívá na chvilku změkne a propadá se do porů a ten polyester to nedělá. Mezivrstvu klidně ze spreje bílou, ale vrch opravdu musí jít akrylát. Polyuretan je lehce nažloutlý. Co používám od Milesi, jsou tam filtry UV, už nežloutne víc, ale už po třech vrstvách vidíš, že bílá není bílá, ale slonovinová až taková retro krémově žlutobílá
akrylát je čirý, ale ne ten ve sprejích, protože ten praská a je dlouho gumový, normálně dvousložkový akrylát od Milesi beru. Po 3 dnech až týdnu, dle podmínkách, můžeš brousit namokro a leštit
Moc děkuju za radu.
Ještě dotaz jestli mám použít jako první na vyplnění pórů dřeva nějaký tmel něco jako tohle ( https://www.amazon.com/gp/product/B003F ... fredyen-20) co se dá koupit u nás.
Díky
Ještě dotaz jestli mám použít jako první na vyplnění pórů dřeva nějaký tmel něco jako tohle ( https://www.amazon.com/gp/product/B003F ... fredyen-20) co se dá koupit u nás.
Díky
Při použití polyesteru plnič právě nepotřebuješ vůbec. Jen se pod něj stříká ještě izolátor, který zalepí pory a zlepší přilnavost.
Díky. Tak že první nástřik izolátor 1 vrstvu a přebrousit, pak polyester taky 1 vrstvu a taky přebrousit , pak bílý základ polyuretan a nakonec akrylát Milesi LLR 6A010 ? A prosím ještě co použít na krk Tru-Oil Gun Stock. http://www.gunner.cz/cs/p-83-lestenka-a ... er/?cat=62 nebo nějaký lak? Moc děkuji za tvůj čas ochotu pomoct nezkušenému. Díky
Ahoj, může fungovat kombinace plnič, na to nějakou motip barvu a na to šelak (telecaster)?
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
šelak sa rozpúšťa v min. 96% liehu, obávam sa že tú farbu by to mohlo poškodiť . . . chcelo by to vyskúšať, ale podľa mňa to fungovať nebude
Motip barva? To je žert?
Ach, již vím ..... Fender také kdysi užíval autolaky.
Jenže spraye Motip nejsou laky vhodné na auta.
Nejsou vhodné vůbec na nic.
Ach, již vím ..... Fender také kdysi užíval autolaky.
Jenže spraye Motip nejsou laky vhodné na auta.
Nejsou vhodné vůbec na nic.
Taky jsem hledal barvu a poradili mi http://www.psr-milesi.cz/produkty/ a udělal sem moc dobře. Celá sada barev sice vyšla na 1800 Kč, ale stojí to za to. Kytara je jako z továrny.
starypard: Před časem jsem zkoušel refinish týhle kytary. Sundal lak, plnič a pár vrstev motipu, žádnej clear coat. Nechal cca 6 týdnů vyschnout, vybrousil a svojí funkci to plní. Je to odolný, tenký a kytara líp rezonuje. Předtim tam byla vrstva laku, kterou bych nezničil ani kladivem. Co jsem pročítal zahraniční fóra, tak se tam tomu nikdo nijak zvlášť nebránil (myslim akrylovýmu autospreji) . Byl to jen takovej první pokus a myslim, že to nevypadá nejhůř.

American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Pani majstri
mam taku otazocku na tych co pouzivaju polyuretany od milesi, kedze ja som doteraz s polyuretanom nerobil . . . Mam rozrobenu dvojkrku akustiku, tentokrat uz celomasiv
Doteraz som pouzival nitro, ale kedze gitara bude vela cestovat, potrebujem nieco odolnejsie a rozhodol som sa pre polyuretan. Tak sa chcem spytat, mozem pouzit napr. tuto sadu? http://renar-sk.sk/index.php?route=prod ... uct_id=209
Alebo je vhodnejsie nieco ine?
Alebo je vhodnejsie nieco ine?
čas 11:50
Leštění saténového SG olejem. Vypadá to hezky, ale je to vlastně popření původního ksichtu nástroje. Lákavé, mám obdobné SG, ale asi odolám. Názor? Zkušenost? Dík. ( Prý se časem ohmatáním vyleští samo.)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
beetle ramone
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte o někom, kdo by dokázal na severu Čech nalakovat les paula? Jen čirej lak, chci nechat barvu a kresbu dřeva... Lakýrníci se toho bojí a kytaráři tu nejsou asi 
Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
Nechci zakládat nové téma, ale docela by mě zajímalo jak obarvit kytarové snímače? Konkrétně třeba plastové EMG. Samozřejmě je prodávají v různých barvach a určitě by šel u nich objednat i nějakej "custom shop", ale přece jenom proč nezkusit obarvit i klasickej černej snímač. Otázka je jakou barvu použít, aby to dobře drželo a nějak neovlivňovalo zvuk? 

Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Nové téma zakládat nemusíš.
Můžeš použít třeba i tohle stávající - https://hudebniforum.cz/prestrikani-sni ... e-to-17768
Můžeš použít třeba i tohle stávající - https://hudebniforum.cz/prestrikani-sni ... e-to-17768
Ahoj!
Výroba mojí kytary se pomalu přesouvá z teorie do praxe a protože čekám než přijde materiál, začínám uvažovat o laku (jo jsem napřed, ale chci to mít promyšlený).
Na kytaru chci nakreslit motiv viz. obrázek.
Nejradši bych byl, kdybych povrch dostal do úplného lesku, ale pokud je třeba mat výrazně jednodušší asi se mu bránit nebudu...
Moc prosím jestli mi někdo poradíte jakej základ, čím pak napatlat ten motiv a čím to uzavřít/přelakovat...
Já s lakováním kytar nemám žádné zkušenosti, s lakováním jako takovým teda jo, ale kytaru jsem nikdy nedělal.
Předem dík, Šnek
Výroba mojí kytary se pomalu přesouvá z teorie do praxe a protože čekám než přijde materiál, začínám uvažovat o laku (jo jsem napřed, ale chci to mít promyšlený).
Na kytaru chci nakreslit motiv viz. obrázek.
Nejradši bych byl, kdybych povrch dostal do úplného lesku, ale pokud je třeba mat výrazně jednodušší asi se mu bránit nebudu...
Moc prosím jestli mi někdo poradíte jakej základ, čím pak napatlat ten motiv a čím to uzavřít/přelakovat...
Já s lakováním kytar nemám žádné zkušenosti, s lakováním jako takovým teda jo, ale kytaru jsem nikdy nedělal.
Předem dík, Šnek
A jak si to představuješ?
Chceš zachovat kresbu dřeva po těle a tu modrou chceš nechat "neprůsvitnou"? Nebo chceš zachovat kresbu dřeva všude a jen tam mít "modrej" flek a v něm ptáka? A nebo (ta nejhorší možnost) chceš mít kytaru černou a mít modrej flek, kde bude prosvítat i struktura dřeva?
Chceš zachovat kresbu dřeva po těle a tu modrou chceš nechat "neprůsvitnou"? Nebo chceš zachovat kresbu dřeva všude a jen tam mít "modrej" flek a v něm ptáka? A nebo (ta nejhorší možnost) chceš mít kytaru černou a mít modrej flek, kde bude prosvítat i struktura dřeva?
No jasný, nedošlo mi, že jsem to nepopsal..
Ideální by bylo aby kresba nebyla vidět nikde (jo, je to takový mršení dřeva no..), krom krku teda samozřejmě.
Ideální by bylo aby kresba nebyla vidět nikde (jo, je to takový mršení dřeva no..), krom krku teda samozřejmě.
Zdravím ,chcel by som si zaobstarať dáky kompresor na striekanie ,viete niekto poradiť aký treba min. objem vzdušníka na nastriekanie tela gitary tak aby zvládol aspoň 3 vrstvy laku bez prerušenia
Rozmýšľam či stačí 25 l alebo radšej 50 l ,aký používate vy ?
V tom případě bych kytaru stříknul černým lakem, potom tam nalepil ptáka jako samolepku, střknul jen ten kousek modrým lakem a přefouknul bezbarvým lakem.Šnek píše: 5.06.2019 8:11 No jasný, nedošlo mi, že jsem to nepopsal..
Mám dvoupístovej kompresor a tlakovou nádobou 120 l (výkon motoru je kolem 3 kW, ale otáčky ti z hlavy neřeknu). Stavěnej byl právě za účelem lakování. Menší věci (kapsy na motorku, blatníky, světla...) nalakuju bez přerušení. Větší plochy se musí stříkat s přerušením (ideálně čučet na manometr a těsně před tím, než by kompresor dotlakoval a vypnul, začít lakovat).glycerol píše: 9.06.2019 22:11 Zdravím ,chcel by som si zaobstarať dáky kompresor na striekanie ,viete niekto poradiť aký treba min. objem vzdušníka na nastriekanie tela gitary tak aby zvládol aspoň 3 vrstvy laku bez prerušenia
Nevím, proč chceš stříkat tři vrstvy bez přerušení... zpravidla co vrstva laku to několikahodinová i několikadenní pauza na vytvrzení a přebroušení.