http://kytary.cz/dunlop-slide-chromovy/HN021074/
nemam jasno v tych rozmeroch. ten prvy rozmer to je vnutorny priemer a druhy rozmer vonkajsi? 19-ku nenatiahnem na prst... (myslim 19-ku slide
dik

standardni neni zadny prst, kazdy pouziva tak jak mu to vyhovuje (stejne tak material...sklo, kov, keramika)Ivan píše:no ja som doteraz pouzival take prdlzene sklenene stamprle na prostredniku, som si zvykol na prostrednik. a standardne sa slide na ktorom prste pouziva? inac neviem si predstavit, ze este hrat prstami so slidom na malicku, ale asi sa tak bezne hrava ked pises...
No, nechal jsem si od známé vyrobit pár trubiček z keramiky, různé barvy, některé glazované i uvnitř (ty se neosvědčily (potí se v tom prst) dal jsem si čas na testování, zvuk hodně dobrý, lepší než sklo, ta hlína pohlcuje vibrace strun tak je zvuk teplejší a příjemnější pro ucho. Trvanlivost - testuju už skoro rok jeden kus, odehrány desítky koncertů na rezofoniku s 13kami strunami a na glazuře žádné stopy po užívání (to byl pro mě nejdůležitější faktor, nemůžu prodávat něco co za měsíc odejde) po dalších asi pěti kusech se "zaprášilo" když jsem na Colours of Ostrava při předvádění harmonik SEYDEL a hraní na ulici vystavil i slide trubičky.woro90-1 píše:
Džetro, rozepíšeš se trochu o té domácí keramice?