Kemper Profiling Amplifier
Pravidla fóra
Re: Kemper Profiling Amplifier
Fořt : Děkuju, žes tu špinavou práci odved za mě. Já už mám strach napsat písmeno ... :-Q
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
ZdravímFořt píše: 15.05.2019 21:20 Takových seznamů už tu bylo … Pamatuju se, že jsem kdysi četl v Muzikusu recenzi na nějaké ty první Zoomy, a že prý to používá Brian May … Když se objevily první Line6 "ledviny", že prý Lynyrd Skynyrd … atd., atd.
Zajímavý je, že když pak člověk kouká na YT na takové ty reportáže o gearu, tak tam tyhle "hračky" nikde nevidí...
Já se lehce připojím.
Ano , to je pravda. Jenže neni vůbec problém se zajit podivat na FB Kemperu.Tam jsou sou reálné fotky z pódií po celém světě. viz. naposledy zrovna ten Knopfler ( v Praze bude 26.6)
Zrovna včera Accept se symfonií v Kongresáku.
A pokud nědo chce muže např. na Trivium v Meetfactory.
Petr Janda (Olympic) v Benešově.
https://torst.rajce.idnes.cz/Zluty_pes_ ... 010472.jpg
https://torst.rajce.idnes.cz/Zluty_pes_ ... 010472.jpg
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Samozřejmě, ale nepopiratelným faktem je i to, že impulsy tu kletbu nakonec prolomily.Fořt píše: 15.05.2019 21:20 Takových seznamů už tu bylo … Pamatuju se, že jsem kdysi četl v Muzikusu recenzi na nějaké ty první Zoomy, a že prý to používá Brian May … Když se objevily první Line6 "ledviny", že prý Lynyrd Skynyrd … atd., atd.
Zajímavý je, že když pak člověk kouká na YT na takové ty reportáže o gearu, tak tam tyhle "hračky" nikde nevidí, ale většinou staré odrbané nebo nové butikové lampáče, a pedalboardy a racky plné jiných hraček, často taky odrbaných nebo butikových, snad s výjimkou takových těch větších multikrabic od Line6 ...
Lampové zesiky jen tak nevymizí a je to dobře, ale díky progresi za poslední dekádu snad už každý akceptuje, že digitální technologie taky fungujou, samozřejmě hlavně díky IR. Pro kytaristy, od superstar profíků až po amatéry s poloprofi přístupem, je po všech stránkách výhodné tyhle věci používat.
Jednoznačná výhoda je na koncertech. I slavným profíkům, za jejichž zády vidíš ten boutiq apec, velmi často jejich technik zapojil IR loadbox, ze kterého vede odbočený canon ke zvukaři do P.A. mixu a TEN zvuk pak obdivuješ v hledišti. I s impulsem platí, že 50% zvuku udělají ruce.
Druhá jasná výhoda je pro tvořivé lidi - tichý home recording v impozantní kvalitě.
Prostě dobrá digitální technologie k dispozici JE, přičemž je čím dál lepší a dostupnější a můžeme všichni jenom jásat. Každý ji může využít dle svých možností, schopností a představivosti.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Prý to Knopperově technikovi trvalo jenom 6 měsíců, udělat zvuk se kterým byl spokojený 
Ve svém okolí vidím přínos Kemperu hlavně u těch hráčů, kteří měli tragický zvuk z klasického aparátu, zakže se dostali na level ´použitelný´
Vorspung dur technik
Ve svém okolí vidím přínos Kemperu hlavně u těch hráčů, kteří měli tragický zvuk z klasického aparátu, zakže se dostali na level ´použitelný´
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Včera jsem navštívil kytary.cz s vidinou toho, že vyzkoušim nějaký kytary. Nakonec předemnou šel chlapík zkoušet kempera, jako potencionální kupce, to chci podtrhnout!, tak jsem si říkal, že se mrknu.
Přišel prodavač, zapnul mu to, ukázal mu pár věcí, jak se v tom hejbe a šel do hajzlu. Byl jsem svědkem toho, kdy chlapík po asi 2 minutách vyndaval kytaru z kemperu, že tohle si kupovat nebude.
Trochu jsme s tím pokroutili, povypínali s prominutím píčoviny, co tam byly zapnutý a nastavený a najednou chlapík začal koukat na kemper trochu jinak. Za půl hodiny byl rozhodnutej, že to chce a koupil ho.
Co jsem tim chtěl říct je, že mě docela zarazilo, že člověka kterej digitál nikdy nevlastnil nechali napospas osudu ve zkušebně aparátů a prodavač odešel radši někam pryč, aby mohl s kámíka z obchodu kecat a hrát něco na akustiky a basy. Jen tímhle byli schopný odradit zákazníka, kterej následně utratil 60K.
Za mě - pokud někdo přijde jako potencionální zájemce o takhle drahou věc, chtělo by to se mu trochu víc intenzivně věnovat, aby ten člověk měl jistotu v tom co kupuje, možná ho do tý koupě trochu nahrnout právě tím, že mu vysvětlim co to umí, nějaký featury a podobně.
Chtěl jsem tím hlavně říct, že je to zlomek toho, co si myslim, že každej novej uživatel nebo zájemce o kempera slyší - bordel a chemickej zvuk, kterej dělá cca 85% profilů, navíc bez úprav a pořádnýho nastavení kempera nebo fractalu.
Ničeho a nikoho se teď nezastávam, jen říkam, že je potřeba se o to trochu zajímat, zjistit jako co funguje a udělat si jasno v tom - zvuk do mixu pro kapelu/PA vs. hráčovo ego o jeho zvuku a aparátu.
Přišel prodavač, zapnul mu to, ukázal mu pár věcí, jak se v tom hejbe a šel do hajzlu. Byl jsem svědkem toho, kdy chlapík po asi 2 minutách vyndaval kytaru z kemperu, že tohle si kupovat nebude.
Trochu jsme s tím pokroutili, povypínali s prominutím píčoviny, co tam byly zapnutý a nastavený a najednou chlapík začal koukat na kemper trochu jinak. Za půl hodiny byl rozhodnutej, že to chce a koupil ho.
Co jsem tim chtěl říct je, že mě docela zarazilo, že člověka kterej digitál nikdy nevlastnil nechali napospas osudu ve zkušebně aparátů a prodavač odešel radši někam pryč, aby mohl s kámíka z obchodu kecat a hrát něco na akustiky a basy. Jen tímhle byli schopný odradit zákazníka, kterej následně utratil 60K.
Za mě - pokud někdo přijde jako potencionální zájemce o takhle drahou věc, chtělo by to se mu trochu víc intenzivně věnovat, aby ten člověk měl jistotu v tom co kupuje, možná ho do tý koupě trochu nahrnout právě tím, že mu vysvětlim co to umí, nějaký featury a podobně.
Chtěl jsem tím hlavně říct, že je to zlomek toho, co si myslim, že každej novej uživatel nebo zájemce o kempera slyší - bordel a chemickej zvuk, kterej dělá cca 85% profilů, navíc bez úprav a pořádnýho nastavení kempera nebo fractalu.
Ničeho a nikoho se teď nezastávam, jen říkam, že je potřeba se o to trochu zajímat, zjistit jako co funguje a udělat si jasno v tom - zvuk do mixu pro kapelu/PA vs. hráčovo ego o jeho zvuku a aparátu.
Z Kytar.cz by Ti měli poslat provizi. 
Ad Micic blind test:
Mno... zírám. Jak to asi ladil dlouho?
Kupovat si to nebudu, ale je to borec.
Ad Micic blind test:
Mno... zírám. Jak to asi ladil dlouho?
| Cruel YT | Cruel sptf
Blind test : A mi přišlo tenčí, nedomrlý, B a C zdravý, chroupavý, syrový, reálný. A trefil jsem se, A bylo Line6. To jen tak až se zas budete navážet do mých ORL diagnóz.
Kemper v kytarách : Když jsem byl na Festiwallu, zašel jsem taky do prodejny a zkusmo si zkusil zahrát přes KPA do sluchátek. Moc jsem tomu nedal, ale vůbec jsem nepřišel na podstatu ovládání. Samozřejmě chyba mezi KPA a židlí !
Kemper v kytarách : Když jsem byl na Festiwallu, zašel jsem taky do prodejny a zkusmo si zkusil zahrát přes KPA do sluchátek. Moc jsem tomu nedal, ale vůbec jsem nepřišel na podstatu ovládání. Samozřejmě chyba mezi KPA a židlí !
Aktuální zážitek - vesnická tancovačka na louce, cover band bicí, basa, 2x kytara, zpěv. Jeden kytarista, spíš doprovody na Strata, hlava Kemper, box ESH 1x12, na zemi board Kemper. Do PA pochopitekně linkou. Zvuk samozřejmě 100% (instrumentace, no...), i souhra s 2. kytarou (Marshall), bez výhrad. O přestávce jsem mu to pochválil, upozornil na totéž u Petra Jandy. Klasické komentáře - spokojení zvukaři, hotový zvuk, stále hledám, neni čas tak používám tovární presety ... Stálo ho to kolem 70ti kolíků.
Nic proti KPA, vlastně důkaz o dobré ekonomické situaci populace ... Ale takovouhle kutálku bych nezkazil ani Digitechem nebo novějším ZOOMem. Dvě fotky na konci : https://torst.rajce.idnes.cz/Tomas_Orte ... Mzizovice/
Nic proti KPA, vlastně důkaz o dobré ekonomické situaci populace ... Ale takovouhle kutálku bych nezkazil ani Digitechem nebo novějším ZOOMem. Dvě fotky na konci : https://torst.rajce.idnes.cz/Tomas_Orte ... Mzizovice/
Tím Zoomem to přikrmuje nebo co? (poslední foto)
nene, ten stříbrnej, ten je na akustiku. Tu myslím používal taky, takže jí měl pravděpodobně zapojenou zvlášť do PA přes toho ZOOMa.
https://www.planetdj.com/zoom-504-ii
https://www.planetdj.com/zoom-504-ii
Typické.
Homo sapien sapiens si koupit Kempera.
Ajaj - Kemper být složitý.
Moc.
Ajaj - ne pro všechen člověk.
Guglit, moc guglit.
Zvuky pro elektriku si koupit.
Už to hrát.
Štěstí.
Ajaj - ale akustika nehrát.
Neštěstí.
Zvuky pro akustiku nevyguglit a tedy zvuky nekoupit a tedy ji hrát přes Zooma za 500 korun.
To všechno dát člověku rozum.
Homo sapien sapiens si koupit Kempera.
Ajaj - Kemper být složitý.
Moc.
Ajaj - ne pro všechen člověk.
Guglit, moc guglit.
Zvuky pro elektriku si koupit.
Už to hrát.
Štěstí.
Ajaj - ale akustika nehrát.
Neštěstí.
Zvuky pro akustiku nevyguglit a tedy zvuky nekoupit a tedy ji hrát přes Zooma za 500 korun.
To všechno dát člověku rozum.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak nevím, jestli je to ironie vůči kytaristům, kteří nejsou ochotni absolvovat půlroční výukové kursy KPA nebo vůči neintuivnosti KPA. S KPA jsem se potkal jednou chvíli v Kytarách a nepochopil jsem nic.
Naposledy upravil(a) torst dne 11.06.2019 12:32, celkem upraveno 1 x.
musíš dát víc furanu.... pak by to šlo jako po másle
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
ZOOM, Digitech, Line6 nebo MOOER zvládnu i bez Furanu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To bude možná ten rozdíl mezi multiefektem a profilerem.
není škoda mít profiler za 70 hadrů, nemít nic, co bych profiloval a používat ho jako multiefekt?
(slibuji, že to je pro dnešek poslední moudro !)
(slibuji, že to je pro dnešek poslední moudro !)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nějak nerozumím tomu, co je na ovládání KPA složitého. Ani samotný profiling není žádná věda. To jsou poslední věci, co bych tomu vyčítal. Nahraju profil, zkusím a nahrávám.