Homemade efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
noc33

Re: Homemade efekty

Příspěvek od noc33 »

Hendrek píše: 18.06.2019 21:54 Příště musím dát větší odpor, 1k je asi málo.
Já používám 2k a více, klidně 4k7, aspoň ty ledky nemají takový odběr.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Když jsem je testoval ještě nenamontované v krabce, tak mi to tolik nepřišlo. A pak už se mi to nechtělo předělávat, když jsem LED a rezistory montoval jako první a posléze to zaplácal konektory a vším ostatním.
Aspoň to bude vidět i za plného slunečního svitu :).
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

1k je vrazda spolu s ultrabright LED (ne pro diodu, ta tech 7mA vydrzi, ale pro uzivatele). V dobe kdyz jsem chtel aby to "svitilo jak sileny" jsem daval 2k2 no a ted, kdyz uz me to preslo, tak klidne 4k7-6k8 a porad to sviti dost.
Hraju výhradně na šrot.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, příště klidně 10k. Tak to mám u Hendrex Muff s ultrabright blue a pořád to svítí silněji, než normální LED.
Jinak, dostat do té krabky dva loopy, tzn. šest konektorů, 3PDT, 4PDT, 3 LED, napájení, baterku a do toho vodiče... no málem jsem to nezavřel :).
V CADu to samezřejmě vypadá v pohodě, ale tam člověk neřeší vodiče a ty drobné věci okolo.
BTW, aspoň náhled na původně zamýšlenou grafiku, rozmístění a schéma, pokud by někdo potřeboval:
TBAB mini looper box.pdf
(180.76 KiB) Staženo 206 x
TBAB mini looper box_w.pdf
(27.59 KiB) Staženo 187 x
PS: ty plastové matky od konektorů jsem nalakoval normálním akrylovým lakem, stejně jako krabičku. Vypadá to dobře a drží to na těch matkách fest, lépe než na hliníkové krabičce, jako by to do toho plastového materiálu proniklo.
Placka

Příspěvek od Placka »

technickou dokumentaci máš teda zmáklou pěkně. Z výkresu konečně chápu jak to má fungovat - jeden switch přepíná mezi dvěma smyčkama (A/B) a druhej to všechno bypassuje?

Btw, možná by vypadaly dobře ty podsvětlený 3PDT, ne? https://www.aliexpress.com/item/PBS-24- ... 95775.html
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, přesně jak píšeš.
Vytváření technické dokumentace je moje profese, co mě živí, takže s tím nemám problém. To provedení už je ale DIY :). Nejhorší ze všeho je ta povrchová úprava, to je vždy zdroj problémů a něco na mé nervy.

Podsvětlené 3PDT zkusím, dík za tip. Ty vývody z LED půjdou napasovat na něco takového, nevíš?
https://www.aliexpress.com/item/10PCS-2 ... 34697.html
Placka

Příspěvek od Placka »

Nevím, s tím podsvíceným switchem mám zatím jen tu zkušenost, že stejný styl podsvícení má můj HX Effects. V ruce jsem ti ještě neměl, ale řekl bych, že to půjde, vypadá to jako standard bastl/arduino rozměry pinů
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ten switch s ledkou vypada efektne akorat se mi bude blbe delat tak velka dira do krabicky (mam vrtaky max 12mm). Ale asi jeden na zkousku koupim.
Hraju výhradně na šrot.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Objednal jsem dvoubarevný red/green a jednobarevný blue, tak uvidím. Vrták mám takový ten schodovitý kužel, díra snad nebude problém. Zrovna u toho TB/A/B boxu by bylo využití přesně na míru. Jak tak projíždím to schéma, možná tam mám zbytečně ten 4PDT a stačil by místo něj 3PDT. Uzemňovat neaktivní send je možná zbytečné, když return toho neaktivního kanálu je rovněž nepropojen do výstupu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Myslim ze se ten nastroj jmenuje vystruznik, kluci v praci co navrhujou mechaniku mi tim uz jednou nejakou vetsi diru do plechu vrtali, takze to asi bude ok.
Ten 4P me na schematu zaujal uz odpoledne, asi nebude uplne nezbytnej, fungovali by to i s 3P. Snad jedine kdyby nejaka hodne hi-gain krabicka s vysokou vstupni impedanci v odpojene vetvi nachytala pres parazitni kapacity nejakej signal a zesilila ho a ten se zase pres parazitni C dostal na aktivni vystup.... no to je dost nepravdepodobna teoreticka konstrukce.
Hraju výhradně na šrot.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

je to stupňovitý vrták, vystruznik je na presne díry- dokončení,,,
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Aha, pardon, nejsem strojar :oops:
Ve stojanovce do hlinikovy krabicky to ty velky diry vrta hezky.
Hraju výhradně na šrot.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Však o nic nejde ; ) jen upřesnění ..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
remisa

Příspěvek od remisa »

My tomu říkáme "stromeček" :)
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
volfi

Příspěvek od volfi »

Pánové kde se dají objednat trochu kvalitnější potenciometry?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Dotazy prosím do SZ
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Nevím jak moc kvalitnější chceš, ale pokud srovnáváš s klasickými hliníkovými 16mm, tak jsou "trochu kvalitnější" ty 20mm s plastovou hřídelí, co mají v GESu. U těch obyčejných tak jeden ze čtyř měl problém hned po koupi - šuměl, nebo vůbec nefungoval. Těch s plastem jsem koupil snad už 50 a s žádným problémem jsem se nesetkal ani po letech provozu.
https://www.ges.cz/cz/elektronicke-souc ... AFN3D.html
volfi

Příspěvek od volfi »

Radši bych uvítal nějakej shop v čr a nepotřebuju zase nějakou špičku, ale chtěl bych aby byli kovový a vydrželi aspoň pár let. Teď jsem nakoupil nějaký noname a hodně jich blbne.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Jaky jsi kupoval, nejaky odkaz....?
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

Kupoval jsem je v kontaktu, kamenná prodejna. Značka na nich žádná není. Asi 10 kč kus.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“