Fender Player Strat drnčení strun

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
djdve

Fender Player Strat drnčení strun

Příspěvek od djdve »

Ahoj všichni, chtěl bych se vás zeptat na jednu otázku.

Před pár měsíci (v říjnu loňského roku) jsem si koupil novou kytaru na kytary.cz, jedná se o Fender Player Stratocaster, bylo to pár měsíců po jejím vydání. Na přelomu roku jsem si všiml nepříjemného drnčení strun i při jemném hraní trsátkem, tak jsem jí vzal do Aleximu na seřízení, ale po 14 dnech mi pan kytarář volal s nepříjemnou zprávou, že je špatně ohnutý krk a nedá se s tím nic, kromě zbroušení pražců dělat. To jsem samozřejmě nechtěl, jelikož je to nová kytara, tak jsem ji okamžitě vzal do kytar.cz a tam mi řekli, že je akorát špatně seřízená... Tak jsem ji nechal na počkání seřídit a po vyzkoušení byla v pohodě, nyní opět po 4-5 měsících se začalo ozývat nepříjemné drnčení. Já si myslím, že je to na reklamaci, protože takto by určitě nová kytara a ještě v této cenovce (15 tis.) hrát neměla.

Přikládám ukázku hry na sucho trsátkem, kdy jsem hrál v nižších polohách. Díky za váš názor, zda to vidíte stejně!
Ukázka drnčení: http://files.tomstibor.cz/fender.mp3

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) djdve dne 19.06.2019 19:24, celkem upraveno 1 x.
Fořt

Re: Fender Player Strat drnčení strun

Příspěvek od Fořt »

Dobrý kytarář by si a tím měl poradit, je asi třeba seřídit i výztuhu krku. Případně by měl i dát stanovisko ke konstrukční vadě.
torst

Příspěvek od torst »

špatně ohnutý krk, to v podstatě neexistuje. Vada je, když je tzv. do vrtule. Podívej se proti světlu po strunách a to poznáš, jestli je jakoby přetočený. Ale nepředpokládám, že by to u nového F.S. hrozilo.
To co popisuješ, že po seřízení nedrnčí a po čase zase ano, to je prostě prohnutí krku - tah strun vs. tah výztuhy. A to se časem u kytary mění, zvláště u nového nástroje. Je omyl myslet si, že kytaru nechám seřídit a pak na ní do smrti nesahnu. Mám kytar víc a u každé upravuji prohnutí matkou a inbus klíčem min. 2x do roka.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
djdve

Příspěvek od djdve »

Děkuji moc za odpovědi. Dle kytaráře z Aleximu je krk do příliš velkého U, proto struny drnčí ve vyšších polohách, a tak se nedá pořádně seřídit. Skočím s kytarou ale znovu do kytar.cz, kde mám servis po koupi zdarma a nechám jí znovu seřídit.
starypard

Příspěvek od starypard »

Seřízení strata spočívá v kontrole správné hloubky všech drážek nulťáku (výška strun na prvním pražci), správné výšky všech pražců, napnutí truss rod - oblouku krku a správné výšky (a kvalitu drážek) kobylkových kamenů. Je toho docela dost dohromady a vše souvisí se vším. Ale napsal jsem pořadí, ve kterém se to řeší. U nové kytary by měly být první dvě věci dobře z výroby, ostatní se dají štelovat. U dvoupivotového tremola (považuji ho za nejlepší) řešíš samozřejmě i polohu celého tremola (já mám nejradši jemně obouzvratné).
vintager

Příspěvek od vintager »

Predpokladam, ze struny nemas polroka tie iste? Tvoj problem by mozno vyriesili aj hrubsie struny, ak by si presiel z 9 na 10. Ak ale nechces hrat na hrubsie struny, do setupu sa nerozumies a gitara je v zaruke, asi by som tlacil na servis a nasledne na vymenu za iny kus.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“