Supersonic 22W Combo praskání při přepínání kanálů
Pravidla fóra
-
Mikiii
- Bandzone: www.bandzone.cz/theosels
Supersonic 22W Combo praskání při přepínání kanálů
Ahoj, mám dotaz ohledně výše zmíněného komba.
Měl jsem teď možnost si na tento kousek zahrát. Po zvukové stránce se mi líbilo, problém byl ale ten, že při přepínání kanálů to dělá hrozný rány a Reverb ty rány ještě umocňuje. Vždycky z burn na vintage kanál to dělá bordel.
Pročítal jsem nějaký fóra, ale víceméně jsem se nedozvěděl nic moc krom toho, že někomu to dělá a někomu ne. Někdo to reklamoval a přestalo mu to dělat, ale když mi přímo v krámu tvrdí, že je to normální a že je to "holt blbý", tak mi přijde jako pitomost si to koupit a hned jim to tam nechat na reklamaci.
Jde mi o to, že je teď celkem za slušnou cenu a když ho koupim, chtěl bych vědět, jestli se to dá nějak KVALITNĚ a cenově přiměřeně odstranit...? Resp. jestli s něčím podobným má někdo třeba osobní zkušenost?
Dík
M.
Měl jsem teď možnost si na tento kousek zahrát. Po zvukové stránce se mi líbilo, problém byl ale ten, že při přepínání kanálů to dělá hrozný rány a Reverb ty rány ještě umocňuje. Vždycky z burn na vintage kanál to dělá bordel.
Pročítal jsem nějaký fóra, ale víceméně jsem se nedozvěděl nic moc krom toho, že někomu to dělá a někomu ne. Někdo to reklamoval a přestalo mu to dělat, ale když mi přímo v krámu tvrdí, že je to normální a že je to "holt blbý", tak mi přijde jako pitomost si to koupit a hned jim to tam nechat na reklamaci.
Jde mi o to, že je teď celkem za slušnou cenu a když ho koupim, chtěl bych vědět, jestli se to dá nějak KVALITNĚ a cenově přiměřeně odstranit...? Resp. jestli s něčím podobným má někdo třeba osobní zkušenost?
Dík
M.
Re: Supersonic 22W Combo praskání při přepínání kanálů
Některé Cupersonic tohle dělají. Ne, není to normální, jde najít kus, který to nedělá. Taky není normální, že QC tohle pouští ven z fabiky, ale bohužel se to děje. Hodně Supersoniců má i problém se šumem, brumem. O Supersonic jsem taky kdysi uvažoval, bohužel jsem se nesmířil s (ne)kvalitou a nechtěl jsem čekat, až se mi aparát pokazí, proto jsem od něj dal ruce pryč...
Opravit to samozřejmě u dobrého opraváře jde. Opraváři naprosto zbožňují nové super kvalitní aparáty od Fendera a rádi vyměňují špatné switche, relé, hledají studeňáky atd. takže tě rádi uvidí
Opravit to samozřejmě u dobrého opraváře jde. Opraváři naprosto zbožňují nové super kvalitní aparáty od Fendera a rádi vyměňují špatné switche, relé, hledají studeňáky atd. takže tě rádi uvidí
pravděpodobně relé
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Qwere, opravdu je na tom Supersonic tak špatně? Chlapík mi nabízí výměnou za můj AD30 právě Supersonic 60 kombo tak to zvažuju.qwer píše: 9.01.2014 14:46 Některé Cupersonic tohle dělají. Ne, není to normální, jde najít kus, který to nedělá. Taky není normální, že QC tohle pouští ven z fabiky, ale bohužel se to děje. Hodně Supersoniců má i problém se šumem, brumem. O Supersonic jsem taky kdysi uvažoval, bohužel jsem se nesmířil s (ne)kvalitou a nechtěl jsem čekat, až se mi aparát pokazí, proto jsem od něj dal ruce pryč...
Opravit to samozřejmě u dobrého opraváře jde. Opraváři naprosto zbožňují nové super kvalitní aparáty od Fendera a rádi vyměňují špatné switche, relé, hledají studeňáky atd. takže tě rádi uvidí![]()
Ahoj, vyzkoušej a uvidíš. Některé kusy jsou bohužel problémové z fabriky. Fender na tento úspěch navázal řadou 68 Custom, kdy je to taky vyloženě o kusu - jeden brumí a šumí jako ďas, druhé je v klidu. Možná je to jen o použitých elektronkách, ale vsadit bych na to při koupi teda nechtěl. Jinak ale Supersonic s odstupem času příjemný aparát.
ano dá se to upravit, nekolika různými způsoby, ale na dálku ti neřeknu který je ten nejvhodnější, je lepší to mít na stole..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zdar, několika způsoby? Vím jen o jednom, k vidění např. na schematu Peavey Valveking 112 (mute obvod Q101, C130, R138, kontakty S102), jako inspirace nemá chybu - funguje při správném nastavení časové konstanty (R138, C130) bezchybně a spolehlivě.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Z toho si nic nedelej, kdybys potreboval napis mi sz, ja ti to vysvetlim ; )
Každý jsme nějak začínal...
Každý jsme nějak začínal...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zdar, děkuji za laskavost, obejdu se bez toho
. No holt, začátky jsou vždycky těžké
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.