Mimochodem, když jsem ve správném tématu, tak bych ještě rád zmínil, že kytara je stejně adept na seřízení, takže bych mohl potom chlapíka i požádat ať mrkne na snímače, protože mám nějak už od koupi pokakaný přepínač snímačů. Když přepínám na bridge pickup, tak se občas nechce chytnout. Resp. se chytne nejlépe tak, že zrovna hraju něco hlasitě, to mám otestováno. Když bych hrál něco na jednu strunu a v průběhu přepnul na bridge pickup, tak se nechytne a z kytary neleze skoro nic - tedy velmi slabý, tichý clean. Když do toho ale buším a přepnu, tak se chytne daleko lépe a kytara hraje v klidu.
TO ZÁKLADNÍ O SNÍMAČÍCH
Pravidla fóra
Re: TO ZÁKLADNÍ O SNÍMAČÍCH
Ach tak, ano, vytahovat oba skutečně jdou. Nejsem teď ještě doma, abych to ozkoušel, ale je pravda, že jsem je nikdy pořádně netestoval. Vyzkouším a dám vědět 
Mimochodem, když jsem ve správném tématu, tak bych ještě rád zmínil, že kytara je stejně adept na seřízení, takže bych mohl potom chlapíka i požádat ať mrkne na snímače, protože mám nějak už od koupi pokakaný přepínač snímačů. Když přepínám na bridge pickup, tak se občas nechce chytnout. Resp. se chytne nejlépe tak, že zrovna hraju něco hlasitě, to mám otestováno. Když bych hrál něco na jednu strunu a v průběhu přepnul na bridge pickup, tak se nechytne a z kytary neleze skoro nic - tedy velmi slabý, tichý clean. Když do toho ale buším a přepnu, tak se chytne daleko lépe a kytara hraje v klidu.
Povytažení tone knobu skutečně trošku pomohlo. Tip s ekvalizérem také. Díky 
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
To bude nejspis spinavy kontakt na prepinaci snimacu. Vycisteni by melo pomoct, pokud ne tak to bude chtit vymenit prepinac. Ale snad to nebu tak zle a vycisteni kontaktu (treba lihem) postaci.Frostys píše:... protože mám nějak už od koupi pokakaný přepínač snímačů. Když přepínám na bridge pickup, tak se občas nechce chytnout. Resp. se chytne nejlépe tak, že zrovna hraju něco hlasitě, to mám otestováno. Když bych hrál něco na jednu strunu a v průběhu přepnul na bridge pickup, tak se nechytne a z kytary neleze skoro nic - tedy velmi slabý, tichý clean. Když do toho ale buším a přepnu, tak se chytne daleko lépe a kytara hraje v klidu.
Hraju výhradně na šrot.
V tomto skvělém článku jsem se dočetl, že piezo snímač potřebuje předzesilovač. Omlouvám se za stupidní dotaz, znamená to, že mezi (například) tento snímač https://kytary.cz/dean-markley-dm-apu-3000/HN090078/
a kombo https://kytary.cz/laney-la10/HN146833/ budu potřebovat předzesilovač? A mezi piezo snímač a zvukovou kartu v PC taky?
a kombo https://kytary.cz/laney-la10/HN146833/ budu potřebovat předzesilovač? A mezi piezo snímač a zvukovou kartu v PC taky?
K tomuto kombu a zvukovce určitě budeš pro dotazovaný snímač preamp potřebovat.
Díky. A pokud signál povedu přes, například (https://www.gear4music.cz/cs/Nahravani- ... HkQAvD_BwE) půjde kytara s tímto typem snímače nahrávat přímo do PC (přes USB)?
Myslím, že stejně potřebuješ patřičný preamp. Na UMC 22 je mikrofonní vstup a nástrojový. Mikrofonní vhodný není, má nízkou vstupní impedanci. Ten nástrojový má 1MOhm, což by asi jakžtakž stačilo, ale ideální to taky není.
Edit: Preamp pro piezo přitom koupíš třeba na Aliexpressu za pár korun, i s ladičkou a třeba i mikrofonkem jako bonus, noname i kopie Fishman. Nemusíš to přece montovat do nástroje, pokud do něj nechceš vrtat.
Můžeš taky použít aktivní D.I. box. A u toho snímače bych taky co nejvíc zkrátil kabel.
Edit: Preamp pro piezo přitom koupíš třeba na Aliexpressu za pár korun, i s ladičkou a třeba i mikrofonkem jako bonus, noname i kopie Fishman. Nemusíš to přece montovat do nástroje, pokud do něj nechceš vrtat.
Můžeš taky použít aktivní D.I. box. A u toho snímače bych taky co nejvíc zkrátil kabel.
Jelikož nevím kam s tím tak to zkusím tady
V odkaze je asi 100 firemních zapojení snímačů kytar fender, snad se někomu hodí
Fender Guitar Stratocaster Wiring Diagram
http://download.library1.org/main/28200 ... 008%29.pdf
V odkaze je asi 100 firemních zapojení snímačů kytar fender, snad se někomu hodí
Fender Guitar Stratocaster Wiring Diagram
http://download.library1.org/main/28200 ... 008%29.pdf
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Takže tohle bude dobrá volba? Blbá otázka, to v kovovým opletu je piezo snímač, nebo se musí koupit zvlášť? Nikdy jsem to v reálu neviděl. Myslel jsem si, že je to "tvrdý plátek".Fořt píše: 16.01.2019 12:48 Edit: Preamp pro piezo přitom koupíš třeba na Aliexpressu za pár korun, i s ladičkou a třeba i mikrofonkem jako bonus, noname i kopie Fishman. Nemusíš to přece montovat do nástroje, pokud do něj nechceš vrtat.
https://www.aliexpress.com/item/Presys- ... 053260f920
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to ten snímač, vkládá se do drážky pod kobylkový plastový plátek. Plátek je třeba trochu zbrousit a snížit o tloušťku snímače, ať si nezvedneš na kobylce struny.
Chtěl bych se zeptat kutilů přes snímače. Chtěl bych použít kryt z humuckeru a dát ho na jiný snímač bez krytu.Nejsem si ale jistý jestli se pod kryt dávají snímače nějak upravené,nebo jakékoliv snímače. Nechci na to přijít až ten snímač rozkuchám.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Snímače samotné upravované nejsou, kryt je víceméně jen estetická záležitost.
U krytu jen zvaž rozteč děr pro pólové nástavce, případně kryt bez děr a vzájemnou velikost snímače, krytu a rámečku, aby to do sebe pěkně sedlo a šlo regulovat výšku snímače vzhledem ke strunám. Najdeš tu plno témat, kde se to řešilo.
kryt-snimace-s-dirami-a-bez-der-42064#p687702
kryte-vs-nekryte-snimace-27520
jak-nainstalovat-kryty-na-snimace-7572
U krytu jen zvaž rozteč děr pro pólové nástavce, případně kryt bez děr a vzájemnou velikost snímače, krytu a rámečku, aby to do sebe pěkně sedlo a šlo regulovat výšku snímače vzhledem ke strunám. Najdeš tu plno témat, kde se to řešilo.
kryt-snimace-s-dirami-a-bez-der-42064#p687702
kryte-vs-nekryte-snimace-27520
jak-nainstalovat-kryty-na-snimace-7572
Díky za odpověď, ty rozteče sedí přesně. Je fakt že jsem mohl víc hledat než jsem se zeptal, ale to co jsem nalezl mi úplně odpověď nedalo. Zkusím se do toho pustit, důvod proč to dělám je, že stávající snímač s krytem nemá rozpínání cívek a druhý snímač co chci použít zase nemá kryt.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Hezký video demonstrující vlivu materiálu magnetu snímače na zvuk. Clean - Crunch - More Crunch. Jediná proměnná je materiál magnetu (a schopnost zahrát stejný rif stejně - ale i to je tu konstantní)
Ty slyšíš nějaký rozdíly? Mě to zní všechno stejně. Navíc u té prstové techniky - zahrát to pokaždý 100% totožně?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Člověče mě taky, a to jsem si myslel, že ještě nejsem hluchejtorst píše: 1.07.2019 9:55 Ty slyšíš nějaký rozdíly? Mě to zní všechno stejně. Navíc u té prstové techniky - zahrát to pokaždý 100% totožně?
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Já jsem hluchej, na ORL diagnostikovaná absence rozlišení vysokých frekvencí. Ale ještě horší - na HF diagnostikovaný Nedůvěryhodný žvanil. (pozor na psaní nesprávných názorů !). No nic, počkejme na ukázku s kapelou - basou, bubnama, saxíkem, nejlépe v klubu po 24. hodině, tam ten rozdíl AlNiků, resp. keramicků vyleze výrazněji !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
stepan.dusek
Ja na beyerech 770 s yt nastavenou na tu nejvyssi kvalitu taky neslysim rozdil a to mam papir na to ze slysim dobre i pres tinnitus 
Já teda neslyším kdovíjak, plašič kun v kamarádově autě jsem neslyšel
, ale rozdíly tady určitě vnímám. Hlavně, když je to takhle vedle sebe. Jinak bych samozřejmě neměl šanci.
V-N-Í-M-Á-Š ? ! ? A vnímáš je proaktivně ? :oS
*** (já je sluchem neslyšim, natož abych je vnímal.)
*** (já je sluchem neslyšim, natož abych je vnímal.)