Metallica
Pravidla fóra
-
kytarákjames
- Kontaktovat uživatele:
Metallica
Zdarec. Nemáte tip na krabičku jak na zkreslenej tak čistej zvuk co by se aspoň trošku podobal zvuku borců z Metallici? Díky 
Re: Metallica
Asi ten prispevek myslis vazne, tak ti zkusim vazne odpovedet. Porid do kytary snimac EMG81 a kup aparat Mesa Mark, jakejkoliv od IIc+ a novejsi. Hotovo, vic nemusis resit, krabickou to nevykouzlis, vzdycky budes jen u nejakeho jakz takz podobneho zvuku.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
-
kytarákjames
- Kontaktovat uživatele:
Právě sem měl na mysli ten jakž takž podobnej zvuk 
Muzes vyzkouset mooer micro preamp 008 nebo 017, kterej by mel znit podobne jako mesa mark III resp mark IV
jinak me prijde, ze v posledni dobe hrali na diesel, ten tade mooer ma taky pod znackou 001 gas station
jinak me prijde, ze v posledni dobe hrali na diesel, ten tade mooer ma taky pod znackou 001 gas station
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, poslední dobou hraje James na Diesel VH4. Dá se pořídit i pedálový preamp Diesel VH4 nebo zásuvný modul Synergy. Možná i Tony Salva má nějaký zásuvný modul s tímto charakterem v arsenálu.
Ale zadání není přesné. O jakou éru zvuku Metallicy máš zájem a hlavně, jaký je tvůj budget?
Jestli ti jde jen o jakés takés řešení, tak si pořiď multiefekt. Každopádně, signálový řetězec není vše. Jak bylo zmíněno výše, ve hře jsou i snímače a v neposlední řadě ruce. Nic jako instantní (přidej vejce) Metallica v krabičce neexistuje.
Tady máš Jamesův gear komplet: https://equipboard.com/pros/james-hetfield/#amplifiers
Ale zadání není přesné. O jakou éru zvuku Metallicy máš zájem a hlavně, jaký je tvůj budget?
Jestli ti jde jen o jakés takés řešení, tak si pořiď multiefekt. Každopádně, signálový řetězec není vše. Jak bylo zmíněno výše, ve hře jsou i snímače a v neposlední řadě ruce. Nic jako instantní (přidej vejce) Metallica v krabičce neexistuje.
Tady máš Jamesův gear komplet: https://equipboard.com/pros/james-hetfield/#amplifiers
A nebo pořídit KHDK Dark Blood, ať to má aspoň něco společného s Metallicou 
BTW potěšil mě odkaz od Hendreka, kde je zmíněné i Mini Recto vč. odkazu na video, kde přes to James hraje... jen tam nění slyšet zkreslený zvuk, i přesto že má přepnuto na zkreslený kanál
)
BTW potěšil mě odkaz od Hendreka, kde je zmíněné i Mini Recto vč. odkazu na video, kde přes to James hraje... jen tam nění slyšet zkreslený zvuk, i přesto že má přepnuto na zkreslený kanál
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
kytarák james: Mě by víc zajímala jiná věc : Chceš si hrát doma večer do sluchátek nebo u televize? Nebo ve zkušebně s kapelou? Nebo v (polo)profi studiu nahrávat? Ono to není totéž.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
U televize, to me pobavilo 
Podle dotazu soudím, že zvuk nejlépe celé kapely najednou, což?
Hej nešijte do něj hned všichni. Postupně si musíme vyslechnout o jakej zvuk mu jde a když bude chudej jak jsme bejvali i my, zkusíme mu poradit nějakou alternativu. Určitě na metallica sound hned nebude potřebovat VH4 nebo Mark od Mesy.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
vyber si efekt, https://guitarpatches.com/units.php
do vyhledavani zadej metallica...
do vyhledavani zadej metallica...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
-
kytarákjames
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče éry zvuku tak je to MOP a nebo And justice.. Jedná se jen o hraní coverů doma. Mám kombo Marshall mg15cd, a multiefekt zoom g2. 1u + pedál cry baby dunlop gcb 95. Můj dotaz byl asi celkem dost mimo tak sorry
jen jsem myslel jestli by nějaká krabička aspoň malinko nenapodobila ten danej zvuk. Nejsem žádnej znalec tak ještě jednou sorry.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
G2.1u ti na to bude muset stačit. S daným vybavením si IMHO žádnou extra krabičkou o moc více nepomůžeš.
Jak píše hyenik, začni tím, že stáhneš a vyzkoušíš nějaké hotové presety do tvého Zooma.
Jak píše hyenik, začni tím, že stáhneš a vyzkoušíš nějaké hotové presety do tvého Zooma.
-
kytarákjames
- Kontaktovat uživatele:
Ok díky 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A ještě jedna věc. Vzhledem k tomu, že kombo nemá efektovou smyčku, zkoušej presety v mulťáku raději jen do sluchátek.
Přes kombo by zněly jinak, byly by ovlivněny charakterem preampu a repráku komba. Základem tvorby zvuku v multiefektu je rozumět tomu, jak správně pracovat se simulacemi, kdy použít simulaci aparátu a reprobedny a kdy zase ne. Pokud daný preset obsahuje simulaci aparátu včetně repra, neměl bys multiefekt používat zapojený do vstupu komba, protože dostaneš úplně jiný zvuk.
Přes kombo by zněly jinak, byly by ovlivněny charakterem preampu a repráku komba. Základem tvorby zvuku v multiefektu je rozumět tomu, jak správně pracovat se simulacemi, kdy použít simulaci aparátu a reprobedny a kdy zase ne. Pokud daný preset obsahuje simulaci aparátu včetně repra, neměl bys multiefekt používat zapojený do vstupu komba, protože dostaneš úplně jiný zvuk.
Takže půjde o to cvičení u televize, jak jsem si myslel, protože z prvního dotazu nevyplývalo vůbec nic. V tom případě máš výbavu naprosto dostatečnou a čeká tě to martirium : ztlumit televizi, zapnout CD MoP, zabrnkat na kytaru, upravit nastavení ZOOMa a to tak dlouho, až to bude +- ono. Ten Zoom má tuším USB a PC editor, takže to ti věc zjednoduší. Můžeš nastavovat myší na monitoru a přitom ještě po očku sledovat Demi Moore ve Striptýzu.
Jinak souhlas s Hendrekem, pro tento účel a lepší pochopení přidávám opět svoje nehynoucí schema : http://torst.sweb.cz/zapojeni-ZOOMG1on.pdf
Jinak souhlas s Hendrekem, pro tento účel a lepší pochopení přidávám opět svoje nehynoucí schema : http://torst.sweb.cz/zapojeni-ZOOMG1on.pdf
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Torste, tvé nehynoucí schéma má podle mne jednu nepřesnost ve třetím obrázku. U zapojení do AUX se musí zvážit, zda máš modelingové kombo, nebo ne. Modelingová komba mívají full range speakery, tedy bych simulaci speakeru na Zoomu zapnul.
dobrej postřeh a otázka do pranice. může-nemusí to být pravda. Připomíná mi to jedno video na YT - srovnávačka JCM800 a Marsh. CODE. Na té hlavě Code je právě zapnutý sp. sim, a zvuk je příliš kulatý, hezký oproti ostrému, agresivnímu stacku. Ale to je zas další diskuse - Je na doma lepší jedno nebo druhé? A do zkušebny? Klasickej apec nebo Kemper a FRFR ? To už budem úplně jinde. Ale souhlas , tohle dilema je těžký rozhodnout.
-
kytarákjames
- Kontaktovat uživatele:
Tak díky
zkusím s tím něco vykouzlit 
Pořiď si zvukovku, nějaký repráky, DAW a pluginy. Máš to nejjednodušší, nejlevnější a nejpohodlnější. Jestli jednou plánuješ kapelu, to kombíčko Ti stejně stačit nebude, takže pak můžeš řešit nějakej aparát. Do tý doby Ti tohle postačí víc než dobře. ))