Tak už budu kupovat Seymoury(viz thread Seymour Duncan vs. RM). Jsem pevně rozhodnutý pro SH-4 JB ke kobylce, ale nevím, co mám dát ke krku? Rozhoduju se mezi SH-1'59 a APH-1. Máte nějaké zkušenosti? Který z nich víc sedí k JBčku? Jen tak pro rekapitulaci:
kytara Fokus-H Les Paul(pečlivě vybrán asi ze 4 kusů, srovnatelný s Vintage, Epiphone)
apec Peavey Valveking 112
Díky předem.
Výběr snímače ke krku
Pravidla fóra
Re: Výběr snímače ke krku
Chválim ti volbu kytary i snímačů. Už jsem teda od Duncanů utek, ale je to jasná volba, nic lepšího neseženeš (?). Svého času jsme měl na Diamantce u kobyly SH-4 (jako ty) a u krku SH-1. Neber mě jako machra přes Duncany (viz výše), ale takhle kombinace byla bezva. Ale kdybych měl SH-10+SH-6, napsal bych to samý ... :-E
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Podle konfigurátoru na stránkách SD
https://www.seymourduncan.com/pickup-selector-step-1
by mi seděl 59, ale víc uvažuju o APH, protože mám rád Slashe a jeho sólový zvuk.
https://www.seymourduncan.com/pickup-selector-step-1
by mi seděl 59, ale víc uvažuju o APH, protože mám rád Slashe a jeho sólový zvuk.
nahraj si nějakou Slashovinu nejdřív s továrním snímačem a pak s Duncanem a poslechni si rozdíl. Asi tušíš, kam mířím ... :-E Ale ten konfigurátor je pěknej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Když už uvažuješ o APH ke krku, proč nevezmeš rovnou celý Slash set (APH2)? Kombinace je vyvážená, je to fakt vychytaný set. Vyšlo by tě to možná i výhodněji cenově ... Nevýhoda je možná, že v setu nejsou ty snímače 4-vodičové, ale tyhle snímače reagují dobře na stahování hlasitosti, tak je to IMHO stejně zbytečně.
Ten Slash set je mimo moje momentální možnosti, navíc já nechci hrát jenom Slashe. Btw měl jsem v plánu si tam dát pushpull pot na rozepínání, takže pokud jsou ty Slash set snímače jen dvoužilové, jsem v háji. 
Nechci zakládat nové téma, takže se zeptám tady. Nemáte někdo zkušenost se snímačema Fender Double tap HB? Je to celkem novinka, tak kolem toho není moc informací, z těch málo ukázek na youtube to zní dobře, nicméně to asi bude rukama těch co to předvádí:-). Má jít o humbucker, kterej při rozepnutí singl neztratí volume, jen změní charakter. Fender to prodává jako nějak inovativní vynález, ale jde o nápad už někdy ze sedmdesátých let. Při humbucker provozu pracuje jen část z každé z cívek, při singlu pracuje jen jedna cívka, ale zato celá. Aspoň takhle jsem to pochopil.
Docela bych je rád vyzkoušel, ale z čeho moc nejsem moudrej je případnej Wiring, na netu jsem našel jen tohle zapojení:
https://www.fmicassets.com/Damroot/Orig ... bucker.pdf
a já bych je rád zapojil klasicky ve stylu LP.
Věděl byste si s tím někdo rady?
Máte s nimi někdo zkušenosti, jak zní? V současnosti hraju na Yamahu SL700 od Bubucciho (měl bych ji ještě přihodit do tématu kdo co koupil od někoho z fóra:-)) a chci trochu experimentovat se snímačema, v současnosti jsou tam RM, hrají dobře, ale mají až příliš silný výstup. Chtěl bych zkusit 57´classic (jeden už mám, na druhý číhám na bazaru) a možná něco rozpínacího (i když ani nevím proč, ty kytara i jen s HB hraje fakt dobře a barevně:-)).
Ještě mě napadá dát ke krku ten 57´classic (je to čtyřžilová, taky rozpínatelná verze) a ke kobylce ten Fender, ale nevím, jestli to není nesmysl a zvěrstvo. S experimentováním se snímači spíš začínám, většinou jsem vždycky hrál buď na stock nebo na snímače, které někdo vyměnil přede mnou:-)
Docela bych je rád vyzkoušel, ale z čeho moc nejsem moudrej je případnej Wiring, na netu jsem našel jen tohle zapojení:
https://www.fmicassets.com/Damroot/Orig ... bucker.pdf
a já bych je rád zapojil klasicky ve stylu LP.
Věděl byste si s tím někdo rady?
Máte s nimi někdo zkušenosti, jak zní? V současnosti hraju na Yamahu SL700 od Bubucciho (měl bych ji ještě přihodit do tématu kdo co koupil od někoho z fóra:-)) a chci trochu experimentovat se snímačema, v současnosti jsou tam RM, hrají dobře, ale mají až příliš silný výstup. Chtěl bych zkusit 57´classic (jeden už mám, na druhý číhám na bazaru) a možná něco rozpínacího (i když ani nevím proč, ty kytara i jen s HB hraje fakt dobře a barevně:-)).
Ještě mě napadá dát ke krku ten 57´classic (je to čtyřžilová, taky rozpínatelná verze) a ke kobylce ten Fender, ale nevím, jestli to není nesmysl a zvěrstvo. S experimentováním se snímači spíš začínám, většinou jsem vždycky hrál buď na stock nebo na snímače, které někdo vyměnil přede mnou:-)