Výběr snímače ke krku

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
RiffmanCZ

Výběr snímače ke krku

Příspěvek od RiffmanCZ »

Tak už budu kupovat Seymoury(viz thread Seymour Duncan vs. RM). Jsem pevně rozhodnutý pro SH-4 JB ke kobylce, ale nevím, co mám dát ke krku? Rozhoduju se mezi SH-1'59 a APH-1. Máte nějaké zkušenosti? Který z nich víc sedí k JBčku? Jen tak pro rekapitulaci:
kytara Fokus-H Les Paul(pečlivě vybrán asi ze 4 kusů, srovnatelný s Vintage, Epiphone)
apec Peavey Valveking 112
Díky předem.
torst

Re: Výběr snímače ke krku

Příspěvek od torst »

Chválim ti volbu kytary i snímačů. Už jsem teda od Duncanů utek, ale je to jasná volba, nic lepšího neseženeš (?). Svého času jsme měl na Diamantce u kobyly SH-4 (jako ty) a u krku SH-1. Neber mě jako machra přes Duncany (viz výše), ale takhle kombinace byla bezva. Ale kdybych měl SH-10+SH-6, napsal bych to samý ... :-E
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
RiffmanCZ

Příspěvek od RiffmanCZ »

Podle konfigurátoru na stránkách SD
https://www.seymourduncan.com/pickup-selector-step-1
by mi seděl 59, ale víc uvažuju o APH, protože mám rád Slashe a jeho sólový zvuk.
torst

Příspěvek od torst »

nahraj si nějakou Slashovinu nejdřív s továrním snímačem a pak s Duncanem a poslechni si rozdíl. Asi tušíš, kam mířím ... :-E Ale ten konfigurátor je pěknej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Když už uvažuješ o APH ke krku, proč nevezmeš rovnou celý Slash set (APH2)? Kombinace je vyvážená, je to fakt vychytaný set. Vyšlo by tě to možná i výhodněji cenově ... Nevýhoda je možná, že v setu nejsou ty snímače 4-vodičové, ale tyhle snímače reagují dobře na stahování hlasitosti, tak je to IMHO stejně zbytečně.
RiffmanCZ

Příspěvek od RiffmanCZ »

Ten Slash set je mimo moje momentální možnosti, navíc já nechci hrát jenom Slashe. Btw měl jsem v plánu si tam dát pushpull pot na rozepínání, takže pokud jsou ty Slash set snímače jen dvoužilové, jsem v háji. :?
Placka

Příspěvek od Placka »

Nechci zakládat nové téma, takže se zeptám tady. Nemáte někdo zkušenost se snímačema Fender Double tap HB? Je to celkem novinka, tak kolem toho není moc informací, z těch málo ukázek na youtube to zní dobře, nicméně to asi bude rukama těch co to předvádí:-). Má jít o humbucker, kterej při rozepnutí singl neztratí volume, jen změní charakter. Fender to prodává jako nějak inovativní vynález, ale jde o nápad už někdy ze sedmdesátých let. Při humbucker provozu pracuje jen část z každé z cívek, při singlu pracuje jen jedna cívka, ale zato celá. Aspoň takhle jsem to pochopil.

Docela bych je rád vyzkoušel, ale z čeho moc nejsem moudrej je případnej Wiring, na netu jsem našel jen tohle zapojení:
https://www.fmicassets.com/Damroot/Orig ... bucker.pdf
a já bych je rád zapojil klasicky ve stylu LP.

Věděl byste si s tím někdo rady?

Máte s nimi někdo zkušenosti, jak zní? V současnosti hraju na Yamahu SL700 od Bubucciho (měl bych ji ještě přihodit do tématu kdo co koupil od někoho z fóra:-)) a chci trochu experimentovat se snímačema, v současnosti jsou tam RM, hrají dobře, ale mají až příliš silný výstup. Chtěl bych zkusit 57´classic (jeden už mám, na druhý číhám na bazaru) a možná něco rozpínacího (i když ani nevím proč, ty kytara i jen s HB hraje fakt dobře a barevně:-)).

Ještě mě napadá dát ke krku ten 57´classic (je to čtyřžilová, taky rozpínatelná verze) a ke kobylce ten Fender, ale nevím, jestli to není nesmysl a zvěrstvo. S experimentováním se snímači spíš začínám, většinou jsem vždycky hrál buď na stock nebo na snímače, které někdo vyměnil přede mnou:-)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“