Tolerance ladiček?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
chandler

Tolerance ladiček?

Příspěvek od chandler »

Čao, takže můj problém: Hraju na elektriku...klasika jsem vždycky ladil přes ladičku kabelem, nebo prostě přes multák...nicméně jsem si koupil akustickou kejtru a k ní i ladičku ENO ET 3100 ..na první dojem dobrá...ale další dojem mě trošku "jebe"....když ladím, tak snad každý druhý ladění musím dojet jen tak na ucho.....tak jsem hledal problém v kytaře...že by třeba neladila...a připnul jsem tu turboladičku na mou vyladěnou elektriku ( ladička má klipové snímání vybracema) a zároveň jsem čuměl na multák..tak potvora klipová ladička ukazuje, že to ladí i když multiefekt mi říká, že jsem ještě malilinko v mínusu...dotáhnu tedy strunu...a to tak, že to slyším pouhým uchem a multák ukazuje správně...ale ejhle...rafička u klipové ladičky ukazuje taky správně...prostě se ani nepohla...ten malinkej minus prostě nerozeznala...výrobce udává toleranci 1 cent...nedovedu si představit kolik to je,...ale takovejhle bordel z číny doma mít nechci, to radši foukací....nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?...nebo tip na ladičku , ketrá je fakt jako přesná? Nevím, možná jsem jen audiofilní...to se dozvím v pondělí, až jim ji pujdu womlátit wo hlavu....dík za tipy a zkušenosti. Chandler.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ladicku zahod/prodej. Ja odjakziva pouzivam Ibanez MU30 a prijde mi presna nekdy az moc (je tezky se dostat do "zelenyho", zvlaste u tech nejhlubsich strun). A BTW kontrolu sluchem bys mel udelat vzdycky, je to jistota - nicmene ja v takovych 90% uz pak nic doladovat nemusim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

k tý přesnosti 1 cent : řiká se že ucho nezaregistruje změnu tonu o 5 centů
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Greeg píše:k tý přesnosti 1 cent : řiká se že ucho nezaregistruje změnu tonu o 5 centů
No co jsem slysel ja, tak kazdy zaregistruje rozdil dvou tonu 5 centu a vys, hudebnici muzou zvladnout i 2-3 centy. Ale stejne je to s tou presnosti asi jako u frekvencniho rozsahu u beden... Tam jsou taky schopni vyrobci napsat, ze plastovy chrchlaky maji rozsah 20-20 000 Hz ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

No co jsem slysel ja, tak kazdy zaregistruje rozdil dvou tonu 5 centu a vys,
takhle sem to přesně myslel :lol:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

taky se mi stalo, sem si naladil podle kamosovi ladicky kytaru, uplně nadherně, hral sem asi treti tyden tak sem neměl sluch nějak vytrenovany, ucitel potom došel a rika ze na co to hraju ze se to neda poslouchat, a kdyz to preladil kazda struna byla asi o 5-10 centu víš
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
chandler

Příspěvek od chandler »

Lidi dík..problém vyřešen...ladičku jsem vrátil, připlatil jsem si a koupil prý ladičkový top...má to toleranci 0,5 centu...a ladí se s tím velmi v pohodě...dík všem...čao
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“