Combiner pedál - bude fungovať takéto zapojenie?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
LiborD

Combiner pedál - bude fungovať takéto zapojenie?

Příspěvek od LiborD »

Ahoj,

uvažujem nad kúpou Peavey 6505MH s tým, že aktuálny preamp Mooer 009 Blacknight si chcem ponechať. Zároveň by som ho využil (minimálne) na čistý zvuk, ktorým toto Peavey až tak nevyniká. Mooer prepnutý na clean chcem pripojiť do FX return aparátu, zároveň skreslený kanál chcem využiť ten z aparátu. Preto by som dal na začiatok ABY pedál, ktorým by som v podstate prepínal kanály. V prípade potreby by som vedel prepnúť Mooer na drive kanál, takže ďalší zvuk k dispozícii. Keďže by som chcel využívať chorus aj delay pre oba kanály, budem zrejme nútený použiť krabičku, ktorá spája dva signály do jedného (combiner/mixer/summing pedál). Pôvodne som uvažoval nad druhým ABY pedálom v zapojení A+B <---> Y, ale tu by pravdepodobne vznikol problém v tom, že by išiel signál nie len touto cestou, ale aj z A do B. Moje otázky sú nasledovné:
- bude takéto zapojenie fungovať?
- sú nejaké úskalia, ktoré takéto zapojenie prináša? (pri ABY boxoch tu na fóre som čítal nejaký problém s otočenou fázou...)
- prípadne, je nejaká alternatíva, ktorá by bola výhodnejšia?
Díky

Schéma:
Epiphone Les Paul Custom (Made in Czech Republic, 2003)
Hamer Californian Deluxe (Made in Korea, 2001-2002)
Ibanez SDGR 1006 SOL Custom Made (Made in Japan, 1996)
Ovation Celebrity CC047-5 (Made in Korea, 2003)
torst

Re: Combiner pedál - bude fungovať takéto zapojenie?

Příspěvek od torst »

teoreticky to asi šlapat bude. ale pohud budeš mít na 6505 zapnutý Lead, poleze ti asi přes Combiner do čisteho zvuku šum.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Problém s otočením fáze je když používáš dva preampy najednou. Plně jsem nepochopil jestli je to tvůj případ.

Jestli to chceš používat jako normální tříkanál bez mixování zvuků (čtyři káble k aparátu tě stejně neminou), tak mi lepší přijde mít dvou smyčkový Truebypass box ať máš jednu škatuli, nebo geniální Boss LS-2.

Jestli je chceš používat oba preampy najednou, pro sichr potřebuješ otáčení fáze a galvanické oddělení, aby tě netrápily problémy s brumem. To už bude dražší sranda, něco tuším dělá radial lehle apod..
Placka

Příspěvek od Placka »

Normálně dual True bypass box s přepínáním mezi smyčkami buď/anebo. Řešilo se to nedávno v podobném vláknu a tam ho borec měl

A můžeš si vybrat i barvu:
https://m.aliexpress.com/item/32349358794.html
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak píše Placka, Dual looper by ti měl splnit to, co požaduješ.
Zde uvádím schéma zapojení (neskromně) se svým výtvorem, můžeš použít i ten z Ali.
dual loper.png
LiborD

Příspěvek od LiborD »

Ďakujem všetkým za nové informácie a pomoc. Toto je presne to, čo som potreboval, prepínať chcem medzi preampami, súbežne ich používať nebudem. V podstate chcem tým Mooerom nahradiť clean u Peavey a zároveň mať efekty k dispozícii pre oba kanály. Pokukoval som aj po dual looperi, ale nevedel som doriešiť zapojenie. Ešte raz vďaka.
Epiphone Les Paul Custom (Made in Czech Republic, 2003)
Hamer Californian Deluxe (Made in Korea, 2001-2002)
Ibanez SDGR 1006 SOL Custom Made (Made in Japan, 1996)
Ovation Celebrity CC047-5 (Made in Korea, 2003)
Placka

Příspěvek od Placka »

Ještě je jedna varianta - nechceš zkusit aparát které má i pěknej clean? Já mám doma Krank rev jr. a je to super aparát podobný koncepce. Clean má super. A drive Chanel je pro moje ucho taktéž vynikající, super rockovej-higain zvuk. Já na něj hrál spíš do crunche, takže gain asi tak na deset procent, ale i ten crunch zní fakt parádně. Dokonce bych ho asi byl ochotně prodat, je v super stavu, proti Peavey bys ušetřil. Mám doma trochu preaparatovano a postupně se toho chci zbavit. Kdyztak napiš SZ.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“