Bohužel to neumím vysvětlit, ale po několika letech hudební praxe hlavně jako pianista a klávesák dokonale chápu proč takovéhle blbosti existujou:) Dovoluje ti to prostě jiný způsob rytmizace, jiný způsob skládání not.weselow píše:Mě to příjde stejně všechno na h***o, koho to zajímá? Prostě když mám noty, tak hraju. Řekněte mi aspoň, jak se to dá prakticky využít.. (nebo řekněme ten profesionální skladatel).
Rytmizace
Pravidla fóra
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
To je jako by ses ptal jakej je rozdil mezi deseti- a dvaceticentimetrovým pravítkem. Když nic neměříš, tak jsou ti obě na h***o. 
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
a když už tak jaky je rozdil mezi 3/4 a 6/8 ? (je to jen řečnická otázka, pro jistotu ani nechci odpovědd)framikoin píše:umoznuje ti to jiny moznosti nafrazovani atd., jestli se nepletu. 8/8 ale neni az tak casty, spis 6/8, aspon mam dojem.Caggan píše:mě by spiš zajimal rozdil mezi 4/4 a 8/8weselow píše:Mě by zajímalo, jakej je rozdíl třeba mezi 2/4 a 4/4 taktem.. příjde mi to stejný, akorát jedno je dvakrát delší. Takže to samý.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
imho jde jen o frazovani, rozdil je v tom, jak by ti ta hudba mela "tikat" v hlave, jestli po ctvrtinach, nebo po osminkach. je to asi takovej vyznam, jako kdyz mas v notovy osnove takovy to Ccko, ktery znamena, ze si mas klepat na pulky. ten zapis ma vyznam stejnej, ale urcuje to frazovani. chapu to dobre ? 
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
To je kostrbatej překlad z angliny.
Metronom nastavíš tak, aby klik byl jen na čísla, když jde ruka dolů. To "a" je, když se ti ruka vrací nahoru. Asi by bylo vhodnější, napsat místo toho "a" +, aby to nemátlo při počítání: prv-ní-dru-há-tře-tí. Já jsem zvyklej počítat raz-a-dva-a-tři-a (podle one-and-two-and-three-and). Takže:
1 + 2 + 3 +
D m D U D U
Metronom nastavíš tak, aby klik byl jen na čísla, když jde ruka dolů. To "a" je, když se ti ruka vrací nahoru. Asi by bylo vhodnější, napsat místo toho "a" +, aby to nemátlo při počítání: prv-ní-dru-há-tře-tí. Já jsem zvyklej počítat raz-a-dva-a-tři-a (podle one-and-two-and-three-and). Takže:
1 + 2 + 3 +
D m D U D U
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
-
Czech Johnny cash
Re: Rytmizace
Dívej já se učil hrát jednoduchej rytmus tzv. (BUM ČIKA BUM) který hrával country zpěvák a hlavně legenda JOHNNY CASH.. je to fakt lehký a aspoň procvičíš pravou ruku... Mrkni třeba na....FOLSOM PRISON BLUES...jednoduchá 3 akordová písnička s lehkým rytmusem