Kytara s vestavěným zesilovačem
Kytara s vestavěným zesilovačem
Ahoj,
dokázal byste někdo poradit, na netu najít, nebo postavit následující?
Kompletní elektrická část kytary, ale včetně výkonového stupně a reproduktoru, ideálně s ponechanou možností zapojení do komba, nebo dokonce do sluchátek. Předpokládám velmi malý výkon (=nebude to vážit tunu), jen aby to bylo trochu hlasitější, než kytara nasucho. Napájení asi 9 V. Stačil by jeden snímač a regulace hlasitosti. Uvažoval jsem i o piezo variantě.
Myslel jsem, že toho bude na ali hromada, ale nenašel jsem,
Děkuji.
dokázal byste někdo poradit, na netu najít, nebo postavit následující?
Kompletní elektrická část kytary, ale včetně výkonového stupně a reproduktoru, ideálně s ponechanou možností zapojení do komba, nebo dokonce do sluchátek. Předpokládám velmi malý výkon (=nebude to vážit tunu), jen aby to bylo trochu hlasitější, než kytara nasucho. Napájení asi 9 V. Stačil by jeden snímač a regulace hlasitosti. Uvažoval jsem i o piezo variantě.
Myslel jsem, že toho bude na ali hromada, ale nenašel jsem,
Děkuji.
Re: Kytara s vestavěným zesilovačem
Takové kytary se vyráběly od padesátých let. Neber to tak šeredně vážně, nehledej kdovíjaký problém a nějaké sofistikované řešení, vezmi nějakou ze svých kytar, kterou na tento bastl (který stejně nebudeš dlouho používat) obětuješ, vykuchej ji tak, aby tam bylo dost místa a zabuduj tam jakékoliv vhodné vnitřnosti nějakého malého bateriového komba. Jinak, levný zesilovač lze koupit okamžitě, jsou jich tuny, jako zapojenou desku, ale budou to spíš hifi (to se na kytaru vůbec nehodí). Pokud budeš chtít rozumný zvuk, budeš muset vykuchat nějaké moderní kombo (tedy trošku dražší), kterí již má sice malé (až velmi malé) repro (spíše dvě), ale vyráběné přímo na míru takovémuto účelu (a mají ku tomu přizpůsobený, ekvalizovaný, zesilovač, se softwareovými simulacemi zvuku). Sranda tě bude stát nějakých pár tisíc. A jsou to ztracené peníze, jde jen o žert. Po čase to celé vyhodíš. Ale, proč ne, vlastně? Sranda muší bejt ...
Neviděl bych to tak pesimisticky jako pard.
Což takhle něco podobného Vox Amplug-u, u Thomanna nebo na Ali seženeš levnější kopii. Vsadil bych se, že i když je to jen na sluchátka, utáhne to malinký repráček. a hlasitější než kytara (předpokládám, že je řeč o elektrické) to bude. Navíc i se simulací lampového (podle nastaveného gainu i zkresleného) zesilovače.
Což takhle něco podobného Vox Amplug-u, u Thomanna nebo na Ali seženeš levnější kopii. Vsadil bych se, že i když je to jen na sluchátka, utáhne to malinký repráček. a hlasitější než kytara (předpokládám, že je řeč o elektrické) to bude. Navíc i se simulací lampového (podle nastaveného gainu i zkresleného) zesilovače.
Bóže parde, nebuď ševědoucí. Neberu to šeredně vážně, nehledám problém (ale řešení), nepodsouvej mi, jak dlouho to budu používat, nebo jestli to vyhodím.
Za rady samozřejmě děkuji, porozhlédnu se po zmiňovaných řešeních!
Za rady samozřejmě děkuji, porozhlédnu se po zmiňovaných řešeních!
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by to Fortovo reseni hralo moc potichu tak by asi nebyl problem tam pridat nejaky maly vykonovy zesilovac. Takovych modulu kolem 2W bude na Aliexpresu fura.
Nebo pak ultimatni vintage reseni - Jolana BigBeat
Nebo pak ultimatni vintage reseni - Jolana BigBeat
Hraju výhradně na šrot.
Myslím, že ultimativní řešení v podobě Jolany BigBeatu by himslef přeplatil tak 500x. Vox dělal něco takového, tuším, že se to jmenovalo Apache
Ano, má to být levné (max pár tisíc) a malé, tedy krátké, tedy headless a max 628 menzura.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vox Apache - kytary i basy. Kdysi jsme nad tím i uvažoval (jako řešení na chatu
)
Hraju na kytary a mašinky
Fuj ale to neni levný 
-
stepan.dusek
Zdar, asi by Ti vyhovovala po mírném upgradeu Jolana Big Beat, ovšem kde by se dala ještě teď koupit tedy fakt nevím.: http://www.jolana.info/kytary_zak/bigbeat/bigbeat.html 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Teda to je zrůdka 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co takhle použít nějaké kombo na baterky? Jsou tam všechny potřebné součástky, stačí to "jenom" nainstalovat do kytary, třeba HB MA-5 - https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... iniamp.htm
Hraju na kytary a mašinky
tiez som kedysi davno uvazoval nad tym ze si spravim nejaku gitaru so zabudovanym mini kombom na hranie k ohnu, potom sa mi ale na bazosi podarilo za nejakych 30 eur kupit malu gitaru s reprakom, Dimavery J 200.
Ale bolo to presne ako pise starypard, slo len o zart a dost rychlo som ju poslal dalej
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gPji60hEdZo[/youtube]
Ale bolo to presne ako pise starypard, slo len o zart a dost rychlo som ju poslal dalej
To vypada dobre, ale menzuru jsem nenasel 
presnu menzuru neviem, ale bola to v podstate detska gitara, takze asi 3/4 velkost, predpokladam okolo 22 palcov
To je uz hodne malo. Kolem tech 590 mm to jeste jde na "normalni" hrani.
K návrhu výše, kdybych použil třeba JOYO JA-02, vidím, že lze použít sluchátka. Dá se to zapojit i do normálního komba, nebo ne? Díky.rotten77 píše: 18.07.2019 6:08 Co takhle použít nějaké kombo na baterky? Jsou tam všechny potřebné součástky, stačí to "jenom" nainstalovat do kytary, třeba HB MA-5 - https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... iniamp.htm