počáteční investice

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Aitav

počáteční investice

Příspěvek od Aitav »

zdravím rád bych se začal učit na piano.
po nějakém brouzdání po internetu jsem našel několik diskusi na téma jaké klávesy, stage piano ... koupit ale mě by spíše zajímala jiná věc a to ta jaká je vůbec nejlepší počáteční investice kolik se do toho vyplatí do začátku vrazit aby to mělo kvalitní zvuk ale aby zase to nebyla škoda peněz v případě ze mě to přestane bavit
předem moc děkuji za odpovědi
Petr13

Re: počáteční investice

Příspěvek od Petr13 »

Imho se vyplatí koupit to nejlepší. Když tě to přestane bavit, tak to prodáš. Pokud to nejlepší koupíš v bazaru, ani na tom moc neztratíš. A když tě to nepřestane bavit, nebudeš muset kupovat stále lepší a lepší nástroj.
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

Na zaklade toho co mame doma - nezen se za 'skutecnym' klavirem, bude to 'voser' (nekdo ti to musi ladit, je to hlucny, vazi to milion kilo, neda se to zeslabit; onanisti a hipsteri ti vysvetli, ze nemam pravdu, ale pokud nebydlis na samote u lesa, casem mi podekujes).

Ber neco co ma 'vyvazenou klaviaturu', co nejvic klaves co si muzes dovolit (88 by bylo pekny cislo) a ma to nejaky peknejsi repraky, kdyz do toho budes moct zapojit kombo, jeste lip (tim padem mas moznost efektu a poradnyho ramusu).

Doporucuju pockat, az bude yamaha zavadet novou radu a koupit predchozi rok co konci 35 nebo 45 (ja mam doma yamahu 535 z doby, co zacinali prodavat 635). Cim drazsi tim 'lepsi', ale obvykle to znamena 'klaviatura podobna skutecnymu klaviru', ale to ti jako zacatecnikovi bude prvnich par let uplne, UPLNE, jedno a pak se rozhodnes, jestli chces cestu konzervativce nebo cloveka co nezije v 19 stoleti.

Samozrejme pokud CHCES hluk, 'voser', 100+ kilo a 'skutecnou klaviaturu' jdi do bazaru a kup si postarsi pianino, budes nadsenej a budes mit konicek az do konce zivota. A taky potesis VSECHNY ucitele na konzervatori a na zusce (podle veku :) ).
himself

Příspěvek od himself »

K tomu si musim prihodit svoje: mam nejlepsi zenu na svete a nevadi ji v obyvaku pianino i digi clavinova Yamaha :)
Aitav

Příspěvek od Aitav »

já jsem pravě přemýšlel že se na začátek koupím stage piano nebo nějaké klávesy ale vůbec nevím kolik do toho je dobré pro začátek investovat. nechci do toho dát hodně peněz ale zase nechci skončit u kláves které se po dvou dnech rozpadnou
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Klávesy, které se po dvou dnech rozpadnou, můžeš bez problémů reklamovat.
stepan.dusek

Příspěvek od stepan.dusek »

Hendrek ma pravdu. Na thomannovi nebo kytarach si vyfiltruj vyvazenou klaviaturu, 88 klaves a budes v poho :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A když už jsme u toho Thomanna, tam je standardně záruka 3 roky.
Teď se známou vybíráme piano pro jejího syna, co začne chodit do ZUŠ. Jelikož mají ultra low budget, vybrali jsme toto:
https://www.thomann.de/cz/thomann_dp_32_wh.htm
Jak říkám, záruka 3 roky a v nejhorším 30 dní na vrácení bez udání důvodu.
himself

Příspěvek od himself »

To je nadhera, co se da dnes za takove penize poridit! Neni to tak davno, co byla kladivkova mechanika stezi za 25!
Petr13

Příspěvek od Petr13 »

Aitav píše: 13.07.2019 21:17 já jsem pravě přemýšlel že se na začátek koupím stage piano nebo nějaké klávesy ale vůbec nevím kolik do toho je dobré pro začátek investovat. nechci do toho dát hodně peněz ale zase nechci skončit u kláves které se po dvou dnech rozpadnou
Nic se ti nerozpadne, jen ti to po pulroce prestane stacit. Pochopil jsem to az u ctvrteho nastroje, kdy jsem koupil tu nejvyssi radu.
starypard

Příspěvek od starypard »

Ufff, zase jeden, kterej dopředu řeší to, jakej nástroj, za kolik, jakou má mít barvu, technický vlastnosti, aniž by hrál. Muzikant se vrhne na první předmět, kterej vzdáleně připomíná piano a mydlí do toho vostopéro, dokud to ruce či předmět vydržej. Pak se ptá, jak se menujou a jak sou zkonstruovaný skutečný nástroje. A kolik stojej. Já su věčnej začátečník (hraju na tři prdele nástrojů a na žádnej dobře) a prvoplánově bych doporučil koupit Yamaha Piaggero. Na insert, tedy za polovic. A klidně menší klábosnici, 88 klapek začátečník nevyužije. Nevyužije je ani většina profíků. Ani na Steinway za mega se povětšinou "nahoře" a "dole" nehraje. Pro začátek je samozřejmě nejlepší klasické pianino, co nejlepší kvality, ovšem váží to strašně moc kilo, špatně se s tím manipuluje, je to pekelně hlučný a průrazný, a začátečník si to neumí nebo nejni vochotnej ladit. A po každý manipulaci to naladit musíš. A jelikož seš začátečník, tak nejseš schopnej temperovanýho ladění, protože je uším nepřirozený. Potřebuješ jen slušnou plastovou pianovou klábosnici (to ta Yamaha má) a slušnej zvuk připomínající "grand piano". Za co nejmíň. A co nejmíň potíží, který by tě vodradily. Hlauně moc nepřemejšlej a rovnou hraj. A co nejvíc.
Aitav

Příspěvek od Aitav »

všem moc děkuji za rady ale já jsem spíše přemýšlel nad tím zda to do toho vrazit 5000 10000 20000 nebo 30000 zajímá mě jestli jako začátečníkovy stačí "křáp" za par šupů nebo je lepši si připlatit.
himself

Příspěvek od himself »

Souhlas s pardem, jen trochu rozporuji tu absolutni nutnoat ladeni po kazde manipulaci a i tu hlucnost a pruraznost. Kam se hrabe na trubku.
K-MUSIC

Příspěvek od K-MUSIC »

Aitav píše: 14.07.2019 21:15 všem moc děkuji za rady ale já jsem spíše přemýšlel nad tím zda to do toho vrazit 5000 10000 20000 nebo 30000 zajímá mě jestli jako začátečníkovy stačí "křáp" za par šupů nebo je lepši si připlatit.
Tak ono záleží na jedné věci, jestli chceš hrát na keyboard, nebo na klavír.
Pokud chceš hrát na klávesy tak solidní nástroj (s jehož předkem mám zkušenosti a na tohoto současníka slyším jen chválu), tak se vezmeme do 10 000 Kč a byla by to YAMAHA PSR E363. Pokud na klavír, bylo by lepší digi. piano nebo pravý klavír, ale to už jde mimo mě.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Problém začátečníka je hlavně v tom, že neví (a nemůže vědět), co vlastně chce. Výhodou elektronických kláves je, že se dá snadno poznat, jestli vše funguje, jak má. Takže za mě zkusit něco z bazaru za pomoci zkušenějšího kamaráda - například nějakou tu Yamahu PSR a potom to případně poslat dál beze ztráty nebo nechat pro děcka.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“