Fender Mustang GT

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
filo01

Fender Mustang GT

Příspěvek od filo01 »

Nová řada modelingových Mustangů
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
torst

Re: Fender Mustang GT

Příspěvek od torst »

Kajman2nd píše: 23.07.2019 9:32 Dík všem, je to tak jak jsem si myslel, Zoom do smyčky využitý na modulační efekty.
+ malé OT - asi k tomu stejně nedojde, sice jsem po letech strávených s modelingem (Fender Mustang III) pokukoval po "pořádném lampáč" Maršálovi DSL20 kombu, i jsem ho v Kytarách asi hoďku zkoušel, ale vůbec mě ten zvuk nenadchnul, ani clean ani lead channel. V podstatě, na Fendru mám nakroucený rhythm/lead naprosto srovnatelný, ne-li lepší, a clean Maršála se na Fendra nechytá vůbec. A výhody all-in-one modelingu u mě naprosto převažují, veškeré potřebné FX, gate, atd. uložené v presetu, žádné kroucení, nastavování, přijdu na akci, zapnu kombo a hraju, mám 3 presety na všechno, clean, rhytm a lead. Totální plu&play.
Jestli máš dost dlouhou šňůru, vylez při zvukovce před pódium a poslechni si, jak ta kytara zní z PA beden. (snímáš combo mikrofonem nebo linkou?) Hezký zvuk comba nemusí být hezký po zpracování PA.
Výhody modelingu jsou jasné, jak píšeš. Kamarád hraje na Katanu a zatim spokojenost.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Kajman2nd píše: 23.07.2019 9:32 "pořádném lampáč" Maršálovi DSL20 kombu,
Tenhle dětský aparátek může za pořádný lampáč považovat opravdu jen velmi odvážný snílek. Když vedle toho postavíš komunistický tranďák od soudruhů z NDR, tak to bude také hrát tak o třídu lépe.
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

@ Torst: kombo nabírám mikrákem a zvuk mám samozřejmě nastavený pro mix kapely do PA, hodně středový abych nelezl do basy a kláves, efekty s mírou
@ mmjuz: vím že jde o low-end level, ani jsem nečekal žádné zázraky a proto píšu lampáč v uvozovkách
ale dost už OT :-)
torst

Příspěvek od torst »

Kajman - tady jsme v tématu F. Mustang, proto jsem to sem překopíroval, žádné O.T.
Chválím za nastavení comba! Ano, právě tak je to pro PA potřeba, hlavně vypnout ty simulace repra ! (U té kamarádovy Katany je to trochu problém, pořád trochu simuluje).
Ale tak jak popisuješ své využití Mustanga - ano, tahle můžeš celkem konkurovat lampáčům plus máš nádavkem všechny efekty, bez komplikovaných krabičkovišť a kabelů.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Vidím letmým náhledem do manuálu, že ty GTčka jsou následovníkem starších Mustangů I-IV. Ty repro simulace by měly snad jít vypnout úplně, ve 2. vrstvě nastavení Amp Simulace.
Malá zajímovost - Mustang III (a předpokládám GT bude umět dtto) suprově reaguje na vol. pot kytary, u zkreslených zvuků ubráním vol. na kytaře krásně snižuje gain až na crunch resp. skoro clean zvuk. Nebe a dudy v porovnání s kolegy Line6 Spiderem, což je taky modeling, ale k práci s vol. kytary naprosto imunní.
Pepa58
Nový uživatel

Příspěvek od Pepa58 »

Vlastním Fender Mustang GT40. V menu Setlist jsem si vytvořil dva setlisty. Doufal jsem, že tyto setlisty a jejich obsah jednotlivých presetů budu moci z volit z nožního přepínače MGT-4. Nedaří se mi to ale rozchodit. Umíte poradit?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“