Mesa/Boogie F-Series, Express
Pravidla fóra
Re: Mesa/Boogie F-Series, Express
Nějaký extra clean nepořebuji. Ten vždy dopuji chorusem a reverbem.
Potřebuji nebo spíše chci právě pilu. Ještě jsem si říkal, jestli mi ten zkreslený nešel dokrmit nějakým overdrivem, popřípadě distortionem. Rád bych nejspíš ale zkreslení přímo aparátu bez dalších blbostí.
Ten Express jen tak nevyzkouším, je v Prahe. Jako alternativa se mi začal líbit Engl Ironball nebo Laney IRT Studio, ale to je na jiné téma.
Takže nejspíš ten Express ne.
Potřebuji nebo spíše chci právě pilu. Ještě jsem si říkal, jestli mi ten zkreslený nešel dokrmit nějakým overdrivem, popřípadě distortionem. Rád bych nejspíš ale zkreslení přímo aparátu bez dalších blbostí.
Ten Express jen tak nevyzkouším, je v Prahe. Jako alternativa se mi začal líbit Engl Ironball nebo Laney IRT Studio, ale to je na jiné téma.
Takže nejspíš ten Express ne.
ja osobne teda povazuju F radu za lepsi nez express, neni tak gumova. a uplne nejradeji mam Dual Caliber
nehlede na produkcni problemy ktere byly se zacatky Express rady provazeny (spousta kusu sla zpet k Mese na "dodelani", postihovalo to v zacatcich hlavne 5:50, ale vim i o 5:25. na kombo 5:25 jsem hral mnohokrat, ale nikdy jsem se s nim neszil a to mam divny zvuky rad
ad aparat na cely zivot: mam to stesti, ze jsem se posledni dobou celkem uklidnil a jediny co me bavi, jsou ruzny obskurni "garazovy" veci ktery vetsinou nestojej vic jak par tisic
taky mam velky stesti na skvele vybaveny kamarady kteri ale aktivne nehrajou a svoje kramy mi pujcujou. jinak ale Mesu Mark I uz mam od roku 2004 a myslim, ze RM100 u me taky nejakou dobu zustane, protoze jsem z toho aparatu porad stejne nadseny. Spis se u me tocej kytary, jen za posledni rok jsem protocil asi 4.
ad aparat na cely zivot: mam to stesti, ze jsem se posledni dobou celkem uklidnil a jediny co me bavi, jsou ruzny obskurni "garazovy" veci ktery vetsinou nestojej vic jak par tisic
Čau kluci. Na bazáči se mi povaluje už nějakou dobu Mesa F-100, kterou se snažím prodat. Mám tam cenu 19500. Myslel jsem si, že 100w mesa pod 20 litrů vyletí jak papír komínem. Ale nějak se zatím nechytá. Žiju na Marsu, nebo je to fakt mimo cena? Navíc je naprosto v pohodě a má nové lampy a origoš foot. Možná nejsem dost trpělivý, ale ku*va proč to nikdo nechce?. Je to fantastická mašina. Každopádně za míň se mi to dávat rozhodně nechce. Jaký je váš názor?
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
to je ta ideální kombinace, kdy se pro tvůj zesák nenajde kupec i kdyby jsi ho dal třeba za 17.000,- Je to relativně neznámý model a navíc ty 100W hlavy už dnes moc nefrčí. Další věc je, že když ''pepík'' (no offense:) ) vidí u inzerátu Zlín, tak se ani namáhá napsat a domluvit se. Doporučil bych rozhodit sítě i na bazos.sk, kde je ta vzdálenost od hranic výhodou a já mám se slováky samé pozitivní zkušenosti, ať s nákupem či prodejem, a většinou se jednalo o věci v podobné cenové relaci jako je ta F100.
Díky za tip. Třeba se nějaké to slováčisko ozve.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Šetřím na lampáče (kombo 1x10 - 1x12) a měl bych pár dotazů k “buginám”. Obecně se mi líbí apce řady 68 Custom od Fendera, nicméně, na netu jsou tuny informací o jejich poruchovosti. Napadla mě jetá Mesa. Úplně vyhraněný nejsem, uvědomuji si, že echt Fender z toho nepoleze.
1) Nejdříve obecná otázka. Poruchovost - Jaké máte zkušenosti s MB, třeba i více než 10 let starými aparáty? A když už se to po(kazí), jo to rozumně opravitelné?
2) F50 Slyšel jsem, velmi se mi líbí. Nicméně, pokroutit jsem nemohl, takže by mě zajímalo, jestli se to dá ukočírovat i na domácí použití. Garáž, ne obývák (sic).
3) Express 5:50/5:25
Kupodivu, padesátka se dá sehnat snáze a levněji. 5W mód je asi na cvičení v pohodě, že?
4) Recto-verb 25
Při troše štěstí se dá v Německu sehnat i novější ročník levněji než C 68 Deluxe.
Jde mi o čistý zvuk a crunch (country až, řekněme, blues). HG nezájem, ale možnost zablbnout si až po hardrock potěší (což by asi neměl být problém). Četl/ slyšel jsem o jisté gumovosti “mesího” cleanu, úplně si nepředstavuji, co to znamená, ale jestli je clean, co leze z F50 gumovější, tak mě se líbí
.
Dík
J.
1) Nejdříve obecná otázka. Poruchovost - Jaké máte zkušenosti s MB, třeba i více než 10 let starými aparáty? A když už se to po(kazí), jo to rozumně opravitelné?
2) F50 Slyšel jsem, velmi se mi líbí. Nicméně, pokroutit jsem nemohl, takže by mě zajímalo, jestli se to dá ukočírovat i na domácí použití. Garáž, ne obývák (sic).
3) Express 5:50/5:25
Kupodivu, padesátka se dá sehnat snáze a levněji. 5W mód je asi na cvičení v pohodě, že?
4) Recto-verb 25
Při troše štěstí se dá v Německu sehnat i novější ročník levněji než C 68 Deluxe.
Jde mi o čistý zvuk a crunch (country až, řekněme, blues). HG nezájem, ale možnost zablbnout si až po hardrock potěší (což by asi neměl být problém). Četl/ slyšel jsem o jisté gumovosti “mesího” cleanu, úplně si nepředstavuji, co to znamená, ale jestli je clean, co leze z F50 gumovější, tak mě se líbí
Dík
J.
Měl jsem F30 a teď mám caliber 50+ (s EQ). To je cca třicet let starej apec. Funguje naprosto bez problémů. Byl cca dva roky zpátky na generálce u Zemana a servisovatelnost bez problémů. Za mě to hraje mnohem líp než F30. Lead krásně táhne a zpívá. Dá se nakroutit i pěknej crunch. Clean je parádní. Někdo si stěžuje na komplikované nastavování, ale stačí si pořádně přečíst manuál a pochopit jak jednotlivý potaky fungujou a neměl jsem problém hlasitost ne sladit clean s jakkoliv zkresleným zvukem (velký higainy teď nehraju). Btw teď už používám mesu jenom jako koncak a repro (mám preamp v pedalboardu), takže je eventuálně na prodej (kdyztak SZ, ještě mám na prodej Koch Studiotone 20).
Na Express jsem nehrál, ale měl by to být pokračovatel F30. A za mě F30 ne. Vadilo mi i to, jak strašně nahlas to hraje a zkrotit se to moc nedalo (nebo jsem tenkrát ještě neměl tolik zkušenosti).
Na Express jsem nehrál, ale měl by to být pokračovatel F30. A za mě F30 ne. Vadilo mi i to, jak strašně nahlas to hraje a zkrotit se to moc nedalo (nebo jsem tenkrát ještě neměl tolik zkušenosti).
Dík! Jen pro zajímavost, ten Koch je hybrid, že? Thomann ho sice má mezi lampáči, ale ve speckách jen jedna lampa. Ty jsi měl i Egnater, že? Ten byl zpracovaný jak - typická Čína nebo lepší? Kdybych to šetření psychicky nevydržel, mohl bych zkusit Tweakera ...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Šetři na Mesu, Egnater je klasická Čína.
Jinak Fender řady 65 nijak výrazně poruchové nejsou, jestli je řada 68 horší, nevím. Každopádně
Deluxe Reverb 65 je docela slušný aparát, je hodně rozšířený. Pár majitelů znám, provoz bezproblémový,
po výměně toho děsnýho C-12K ( prakticky nutnost ) je to takové nejdostupnější kombo pro první ligu. Obrazně řečeno. Pochopitelně s Mesou, co se týče srovnání poruchovosti, na tom asi hůře nebudeš.
Jinak Fender řady 65 nijak výrazně poruchové nejsou, jestli je řada 68 horší, nevím. Každopádně
Deluxe Reverb 65 je docela slušný aparát, je hodně rozšířený. Pár majitelů znám, provoz bezproblémový,
po výměně toho děsnýho C-12K ( prakticky nutnost ) je to takové nejdostupnější kombo pro první ligu. Obrazně řečeno. Pochopitelně s Mesou, co se týče srovnání poruchovosti, na tom asi hůře nebudeš.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 22.07.2019 11:47, celkem upraveno 1 x.
Egnater jsem měl a byl super
Prodal jsem ho jen kvůli rozměrům a váze. Samozřejmě vevnitř to byla klasická Čína, jak píše Mmjuz, ale zvukové se mi líbilo hodně. Nicméně servisovatelnost netuším. Když jsem nechával servisovat Kocha u ESH, tak jsme se o tom bavili a říkal, že tam nedávno Egnater měl a že celkem dobrý. Dokonce jednoho Egnatera pořád mám. I když už používám preamp v pedalboardu, tak jako zálohu si asi nechám hlavu Egnater Rebel 30.
Caliber 50+ má ještě jednu pro mě důležitou vlastnost. Na 50W celolampu je velice lehkej a malej.
Ten můj Koch je poctivá celolampa, pleteš si to s Jinou řadou. Jedná se o tohle:
https://m.thomann.de/cz/koch_amps_studiotone_combo.htm
Je ještě menší a lehčí než Caliber a hraje taky výborně, i když jinak. Ale je to jen 20 W. Teda jen...hraje to taky hodně nahlas, jen v těch opravdu vysokých nemůžeš čekat křišťálove čistý clean, ale bude to kreslit.
Jestli má Koch jen jednu lampu, tak mě Teda ESH pěkně natáhl, pac jsem ho měl v lednu na prelampovani a komplet generálce a to by na jednu lampu bylo pěkně drahý
Jinak nevím odkud jsi, ale já Že Žďáru nad Sázavou, tak se klidně stav vyzkoušet, mám tu teď pár aparátů, tak můžeš porovnat než je rozprodam
Prodal jsem ho jen kvůli rozměrům a váze. Samozřejmě vevnitř to byla klasická Čína, jak píše Mmjuz, ale zvukové se mi líbilo hodně. Nicméně servisovatelnost netuším. Když jsem nechával servisovat Kocha u ESH, tak jsme se o tom bavili a říkal, že tam nedávno Egnater měl a že celkem dobrý. Dokonce jednoho Egnatera pořád mám. I když už používám preamp v pedalboardu, tak jako zálohu si asi nechám hlavu Egnater Rebel 30.
Caliber 50+ má ještě jednu pro mě důležitou vlastnost. Na 50W celolampu je velice lehkej a malej.
Ten můj Koch je poctivá celolampa, pleteš si to s Jinou řadou. Jedná se o tohle:
https://m.thomann.de/cz/koch_amps_studiotone_combo.htm
Je ještě menší a lehčí než Caliber a hraje taky výborně, i když jinak. Ale je to jen 20 W. Teda jen...hraje to taky hodně nahlas, jen v těch opravdu vysokých nemůžeš čekat křišťálove čistý clean, ale bude to kreslit.
Jestli má Koch jen jednu lampu, tak mě Teda ESH pěkně natáhl, pac jsem ho měl v lednu na prelampovani a komplet generálce a to by na jednu lampu bylo pěkně drahý
Jinak nevím odkud jsi, ale já Že Žďáru nad Sázavou, tak se klidně stav vyzkoušet, mám tu teď pár aparátů, tak můžeš porovnat než je rozprodam
A ještě drobné dodatek - i Egnater i Koch nejsou primárně higainy a předností je právě clean, crunch s přesahem do řekněme klasickyho hardrocku. Rammsteiny z toho bez nakopnuti nedostaneš.
Dík, pánové, moc jste mi pomohli. Mám ještě tak 2-3 měsíce na předvýběr, než dám dohromady příslušnou sumičku. Docela se mi líbí ten Recto-verb 25. V Německu se dá pořídit i kolem 1100 “éček”. Uvidím ...
Viz Koch, překouk jsem se, všude píšou dvě EL84, ne jednu. K dalším jsem se dopátral v manuálu +3x 12AX7. Dík za nabídku, případně pošlu SZ.
Viz Koch, překouk jsem se, všude píšou dvě EL84, ne jednu. K dalším jsem se dopátral v manuálu +3x 12AX7. Dík za nabídku, případně pošlu SZ.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud hraješ doma v garáži, tak tě poruchovost nemusí tolik trápit, ne ? Express i F-series moc nechápu, zkreslené zvuky mi přijdou jako kočkopes mezi UK a US crunch zvukem a čistý je taky takový neurčitelný. A ty ceny Mesy v EU, to je taky něco.
Spíš bych hledal něco jako Fender Supersonic a nebo Riveru R55.
Spíš bych hledal něco jako Fender Supersonic a nebo Riveru R55.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Čéče, kamarád si v Express vyměnil repro za EVM12L a hraje na to s teletem jazz. Mně osobně se tedy ten čistý docela líbí. Každopádně už asi jen olověné kombo je těžší. Serii F neznám.
No, označení kočkopes bych se vůbec nebál použít na nálepce pro Supersonic. Nevím, jestli tenhle rádobyuniverzál od country až po black metal je úplně to nejvhodnější od Fender pro potřeby tazatele.
Nicméně, možná s tím máš nějaké hlubší zkušenosti a asi to znáš lépe, než já. Jinak bys to zřejmě nedoporučoval.
No, označení kočkopes bych se vůbec nebál použít na nálepce pro Supersonic. Nevím, jestli tenhle rádobyuniverzál od country až po black metal je úplně to nejvhodnější od Fender pro potřeby tazatele.
Nicméně, možná s tím máš nějaké hlubší zkušenosti a asi to znáš lépe, než já. Jinak bys to zřejmě nedoporučoval.
zkus caliber, dual caliber. zvukove me bavi vic nez F serie i Express, byt oboje hraje dobre. Starsi mesy bych se nebal, pokud to nebylo vybydlene predchozim majitelem, bude to v pohode. Nedavno byl na bazaru Mark IV v kombu za 26, to uz me hodne svrbela penezenka.
Mě děsí ten výkon. 90% doma zbytek hospoda výhledově nějaká klubovka. I když čistý zvuk se dá asi ukočírovat lépe, ne? Ale těch 50W je hrozně moc. Mám po ruce Supersonic a už těch 22W je celkem maso. Jinak souhlasím s Milanem. Supersonic mi moc nesedí, ta (relativně) nová řada 68 Custom se mi líbí, ale pověst nevalná, po netu spousta reklamací. Proto jsem začal fantazírovat s jetou Mesou. Tam je ta kvalita podle všeho nadstandardní.
PS: Teď jsem koukal na ten reprák EVM. Tvl 8,6 kg! To je fakt na rudla
.
PS: Teď jsem koukal na ten reprák EVM. Tvl 8,6 kg! To je fakt na rudla
Ja bych u těchhle starších aparátu poruchovost vůbec neřešil. Měl jsem jich už poměrně hromadu (včetně Calibra a F30) a nikdy jsem neměl jediný problém krom 6150, které jsem ale už jako porouchané koupil... A i pokud se problém vyskytne, nenapadá mě nic krom trafa, co by nešlo opravit relativně levne. Jinak je to s tou moderní Čínou typu blackstar ht, který uvnitř vypadá jak počítač...
Proto určitě doporučuju starší mesu. Ideálně ten caliber jak píše kinx. Hraje dobře a prvni verze bez "+" (el84, společně nastaveni gainu obou kanálů) se dá občas sehnat i pod 15, plusko a dual pak vpohode mezi 15 a 20. Je výrazně lepší než f30 co jsem měl nebo express, který jsem teda jen párkrát zkoušel.
A stejně tak bych vůbec neřešil výkon. Měl jsem 100w zesilovače, co uměli hrát potichu výrazně líp než 5-30w "áčka". A zrovna ten caliber hraje potichu hodně dobře. Měl jsem verzi s c90 repro a byla to pecka.
Proto určitě doporučuju starší mesu. Ideálně ten caliber jak píše kinx. Hraje dobře a prvni verze bez "+" (el84, společně nastaveni gainu obou kanálů) se dá občas sehnat i pod 15, plusko a dual pak vpohode mezi 15 a 20. Je výrazně lepší než f30 co jsem měl nebo express, který jsem teda jen párkrát zkoušel.
A stejně tak bych vůbec neřešil výkon. Měl jsem 100w zesilovače, co uměli hrát potichu výrazně líp než 5-30w "áčka". A zrovna ten caliber hraje potichu hodně dobře. Měl jsem verzi s c90 repro a byla to pecka.
Měl jsem 3 roky DC3 a byl to super zesik - výkon tak akorát, malý/nositelný, plnohodnotné korekce a zvuk 1A+. Když jsem zkusil F30, tak se mi to nelíbilo, takový ošizený, prostě po zkušenosti s DC3 bych si Fko nepořídil. Express už má aspoň Contour a proti verzi Plus s GEQ už nemám námitky.
| Cruel YT | Cruel sptf
ta mesa je delana tak, ze vetsina zvuku se deje uz v preampu - hraje proto dobre i potichu a vykonnej cistej konec je spis plus. resp me se nikdy moc kreslici koncak u marku ani caliberu nelibil, ale samozrejme proti gustu
ty aparaty jsou proste takhle koncipovany.
Potvrzuju vyse uvedeny: obcas na mesu nahravam s volume na jedna a super... Ted jsem koupil bednu s reprem EVH a cely to vazi skoro sedmnact kilo...jeden reprak!
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64