Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od hyenik »

ale tak vis jak, torst to sice videl jenom na obrazku, ale to mu nebrani aby o tom dva roky psal učené traktáty a emocionální úvahy... a kdyz se k němu konečně dostal fyzicky, tak nic nepochopil :)
V tomhle KPA vlákně si jasně říká o status nedůvěryhodný žvanil ;)

PS: už máš objednaného Bognera? :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To nebylo o Torstovi - mě prostě jen nevěřícně mráčí, že někdo vlastní swiss army tool za 6 pětek a můj ty smutku, místo toho, aby si přes to prohnal i akustiku, pošle ji do prehistorického Zooma. :roll: :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

to jenom potvrzuje to, co Cherreda píše. Někdo dá vcelku dost peněz za KPA a není schopný si udělat nějaký průzkum jestli to splňuje jeho požadavky.
PS: už máš objednaného Bognera? :)
I....must….resist :lol:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda píše: 11.06.2019 14:05 To nebylo o Torstovi - mě prostě jen nevěřícně mráčí, že někdo vlastní swiss army tool za 6 pětek a můj ty smutku, místo toho, aby si přes to prohnal i akustiku, pošle ji do prehistorického Zooma. :roll: :)
sak ten Zoom sem presne takhle pouzival taky (tak pred 15-20 lety :)
jedna lajna šla z magnetů na metal, druhá z pieza přes Zoom na folk
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

innerself

Příspěvek od innerself »

Jenom taková rychlá otázka. Liší se profily pro klasickej kemper a ten kemper s vystavěnym koncákem? Nehodlám kemper kupovat, ale jenom mě to zajímá, jak to vlastně funguje, protože co vim, tak profily se dělaj s komplet nazvučenym řetězcem včetně bedny a mikrofonu. Verze s power ampem by to hnala ještě jednou přes bednu což je blbost že jo. Profiluje se teda čistě ze sendu nebo line outu zesilovače? Nebo dokonce nějak jinak?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

rotten77 píše: 23.07.2019 7:34
No konečně, ale trvalo jim to pekelně dlouho.
Mělo by to být cca o 100 € levnější, než rack či head.
Zmodernizovaný design vypadá vážně dobře, bude to určitě zupa strojovna. 8)
https://www.kemper-amps.com/stage
torst

Příspěvek od torst »

to odkoukali od MOOERu !!!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dlouho nahřívali tu svářečku :)
design se mi líbí, i video je fajn (akorat ty plastikové bubny tomu moc nepomohly :)
frytol

Příspěvek od frytol »

innerself píše: 23.07.2019 8:45 Jenom taková rychlá otázka. Liší se profily pro klasickej kemper a ten kemper s vystavěnym koncákem? Nehodlám kemper kupovat, ale jenom mě to zajímá, jak to vlastně funguje, protože co vim, tak profily se dělaj s komplet nazvučenym řetězcem včetně bedny a mikrofonu. Verze s power ampem by to hnala ještě jednou přes bednu což je blbost že jo. Profiluje se teda čistě ze sendu nebo line outu zesilovače? Nebo dokonce nějak jinak?
Tohle není na jednoduchou odpověď, to je na hodiny dohadování. Najdi si to na youtube nebo na kemper-forum. Navíc v tomhle je 100 lidí, 100 názorů.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ten koncák je tam primárně pro zesilování pasivních FRFR boxů a v profilování nehraje žádnou roli. Zesilovač ''krmíš'' výstupem z Kempera, ale na ''instrument levelu'' a vracíš do něj výstup z mikrofonu a nebo preampu, pokud nechceš komplet řetězec.

Floor model vypadá dobře a myslím, že to bude mít úspěch. Minimálně po vizuální a praktické stránce, protože vizuál toasteru je na úrovni hračky z čínské tržnice, a to bohužel i úrovní zpracování :(
innerself

Příspěvek od innerself »

Já měl namysli normální kytarovej reprobox co se zapojuje u Kempera power head přes klasickej vestavěnej koncák. Myslim že 600w při 8 ohmech a 300w při 16ti. Nicméně už jsem našel odpověď sám sobě. Dělá se to co Kemper popisuje jako direct profiling. Česky to znamená že mezi box a zesilovač je zapojenej Di box a výstup z toho se propojí s returnem Kempera. Výhodou je že si na výstup linky může člověk dát simulaci reproboxu která se dá nejspíš stáhnout a pro výstup na kytarovej reprobox tam žádná simulace neni a hraje se napřímo jako s klasickym zesilovačem.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Na bazaru uz začal výprodej Kemperu. Akorat teda ty ceny budou trochu problem, protoze Floor stoji stejně jako toaster bez Remote a fan boyz si za rack+remote ptaji skoro stejne jako za novy Floor.
Placka

Příspěvek od Placka »

Jj, pokud je Stage Kemper funkčně stejnej jako klasickej toaster (jakože by měl být, až třeba na mírně jiný konfigurace in/out? ), tak je ta cena zajímavá, to budou muset bazaristi hodně dolů :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

innerself píše: 23.07.2019 8:45 Jenom taková rychlá otázka. Liší se profily pro klasickej kemper a ten kemper s vystavěnym koncákem? Nehodlám kemper kupovat, ale jenom mě to zajímá, jak to vlastně funguje, protože co vim, tak profily se dělaj s komplet nazvučenym řetězcem včetně bedny a mikrofonu. Verze s power ampem by to hnala ještě jednou přes bednu což je blbost že jo. Profiluje se teda čistě ze sendu nebo line outu zesilovače? Nebo dokonce nějak jinak?
Profily se neliší nijak ani pro jednu verzi Kemper. Profil můžeš vytvořit celý i s bednou, případně jenom zesilovače a nakonec přidáš IR.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
innerself

Příspěvek od innerself »

Mě šlo o to že u klasickýho kempera se dělaj profily aparátu tak, že přes mikrofon u bedny ho pošleš do kempera, kde to cucne ten zvuk. Kdybys to ale udělal s tim co má vestavěnej koncák, kterej lidi pořizujou, aby mohli hrát i s kytarovou bednou za prdelí, tak by tam ten zvuk šel znova přes bednu, což je blbost, když ten profil už tu bednu jednou v sobě má. Proto jsem se dočet, že pro tyhle případy se dělá profil přes Di box, aby měl profil bez bedny. Tu si tam, ale může dodatečně přidat jako třeba my v počítači. A zatímco ostatní výstupy budou ten umělej reprobox mít aktivní, tak ten co jde do kytarovýho boxu ho aktivní nemá. Což je výhoda jako kráva z mýho hlediska. Do lidí jde nazvučenej celej řetězec a na pódiu se může slyšet jak s lampou ve zkušebně.
torst

Příspěvek od torst »

innerself: popisuješ to dobře. Ale když teda hraješ live do boxy s tím bezbednovým profilem, jasně, koncák a box hrajou tak jak mají, ale pak není možné zároveň zvučit KPA linkou do PA, protože tam ta simulace bedny v tu chvíli absentuje. Nebo by musely být v KPA rozdělené cesty (profily), jedna pro koncák s bednou, druhá pro PA.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše: 29.07.2019 11:52 innerself: popisuješ to dobře. Ale když teda hraješ live do boxy s tím bezbednovým profilem, jasně, koncák a box hrajou tak jak mají, ale pak není možné zároveň zvučit KPA linkou do PA, protože tam ta simulace bedny v tu chvíli absentuje. Nebo by musely být v KPA rozdělené cesty (profily), jedna pro koncák s bednou, druhá pro PA.
Právě to maj vyřešený tim, že si simulaci toho boxu zapneš na ostatní výstupy a na monitor out máš možnost ho vypnout. Takže ten co má jít do boxu je vyplej a na linkovej je zaplnutej a hraješ jak pán.

EDIT: Je to prej v OUTPUT sekci, kde jde vypnout monitor output cab simulation. To je to co leze do power sekce. A vlastně i pro ty co maj externí power amp to udělaj stejně akorát monitor output propojí s koncákem a ten s hlavou a maj ten samej výsledek.

By engaging “Monitor Cab Off” you can run the PROFILER directly to a power amp driving a physical guitar cabinet
on stage, while the MAIN OUTPUTS still carry the full signal, including the virtual speaker, which would be
connected to the front mixing desk.
torst

Příspěvek od torst »

Jasně, čekal jsem něco takového. To by byl pakec, kdyby KPA tohle neuměl. Ale zároveň je to divný. Jak KPA pozná, co má oddělit z repro výstupu? Když si děláš vlastní profil, nahráváš celej systém preamp -
mikrofon. Muselo by se to dělat 2x, nejdřív profilovat celek a potom jen preamp. Ale to jsem nikde neviděl.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“