Ahoj, koupil jsem JM4 z druhé ruky, nikdy jsem nic podobného neměl.
Chápu správně, že si nastavit jednotlivé efekty (zejména tedy distortion) sám a jsem odkázán jen na presety? Je jich hodně, ale přijde mi to neobyčejně pitomé. Návod jsem prošel, ale řešení jsem nenašel.
Druhá věc - proč má každý preset totálně jinou hlasitost, nedělám taky někde chybu? Něco není slyšet, tak na kombu přidám, pak změním efekt a zbořím dům zpětnou vazbou...
Děkuji za jakékoli tipy.
Práce s Line6 JM4
Pravidla fóra
Re: Práce s Line6 JM4
Zdar, asi očekáváš od looperu něco, co Ti nemůže splnit. Vidím jej pro hraní si se zvukem ve studiu, naopak si neumím představit koncertní využití, ale je to možná jen otázka zvyku; máš dvě možnosti: buď si jej oblíbit a snažit se jej využívat jak potřebuješ, nebo si přiznat, že to byl omyl a poslat jej do světa. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Ale to já si klidně přiznám, jen chci vědět, že nedělám něco blbě. A je to pro hraní si pro sebe.
Čili jednoduše: jsou pouze presety a jsou s příšerně rozdílnými hlasitostmi?
Čili jednoduše: jsou pouze presety a jsou s příšerně rozdílnými hlasitostmi?
zajímalo by mě, k čemu slouží tlačítko SAVE. Asi něco nasává (?).
(Ale možná sis koupil demoverzi efektu. Dema neukládají presety. Neozývá se každých 10 vteřin šum?)
(Ale možná sis koupil demoverzi efektu. Dema neukládají presety. Neozývá se každých 10 vteřin šum?)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Torste, obávám se, že vůbec nechápu Tvůj příspěvek. Zřejmě prudká ironie, ale ani to mě nenakoplo k řešení.
Ano, save slouží k uložení zvuku, nahrávky a podobně. Co je demoverze efektu, mi není úplně jasné. Skoro mi to připadá, jako že mluvíš o softwaru?!
Ano, save slouží k uložení zvuku, nahrávky a podobně. Co je demoverze efektu, mi není úplně jasné. Skoro mi to připadá, jako že mluvíš o softwaru?!
Já zas nechápu problém. Nastav si zvuk tak aby ti vyhovoval, hlasitost presetu uprav taktéž a pomocí SAVE ulož do téže nebo jiné pozice.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Aniž bych toto zařízení osobně znal, webová prezentace výrobce uvádí, že obsahuje "36 user-programmable presets", ve kterých si můžeš předpokládám uložit tebou hlasitostně i zvukově vypiplané presety simulací aparátů a efektů.
Manuál (Pilot's handbook) uvádí k tlačítku save toto:
Manuál (Pilot's handbook) uvádí k tlačítku save toto:
Čili hned z první možnosti odtušuji, že uložení uživatelského presetu zvuku je možné.Pilot's handbook píše: Save Button – Pressing this button displays the
following menu items:
• Save Guitar Tone
• Save Recording To Internal
• Save Recording To SD Card
• Erase Saved Recording
• Erase SD Card Recording
• Erase All Internal Recordings
• Transfer Recording To Card
• Transfer Recording From Card
• Transfer All To Card
• Transfer All From Card
• Save Recording Mix As WAV To Card
• Import WAV File From Card
• Format Card
• Firmware Version
• Firmware Upgrade
Ale jo, jasně, preset lze modifikovat a uložit. Problém je ten, že preset obsahuje něco, co vůbec nevím, jak je uděláno a mám to nějak modifikovat. To se mi nelíbí a děkuji za vysvětlení. Samozřejmě je můj problém, že jsem si to dopředu nenastudoval a koupil jsem to na zkoušku.