Prej že....
Ale je pravda, ze vedle V-buldozeru a jedovatejch Fendru to PRSo trosku zanikalo.

No jo, 6tipencí, já si kdysi myslel, že jsou to pohádky. Ale Brian je kupa záhad. Něčím tak tvrdým a bez špičky a na devítky struny ! Kameny na kobylce krom E v lajně, lakovaný hmatník...člověk zírá
No když jsme u BM...
Tonda píše: 27.07.2019 23:03No když jsme u BM...trsátko/šestipence není ten největší šok ..
Zrovna včera (!) jsem našel, s čím nahrával všechny ty klasický čísla Queen.
Žádnej AC30Bylo mi to vždycky divný, protože žádnej AC30, na kterej jsem hrál
takový zvuky neuměl..
Et, voila:
Zesilovač 0.45W z jihoafrickýho tranzistoráku, co našel Deacon v popelnici![]()
![]()
https://hackaday.com/2017/05/08/a-queen ... deacy-amp/
takže všechny ty boží multioverlaye, až do r 1998 .... s tímle šuntíkem![]()
... no, ještě větší překvápko, než že Page nahrával LZ II s hybridním Voxem UL 4142
(SS preamp a KT88 koncák) - Marshall je jen to doeditovaný solo v Heartbreakeru ... taky o pár centů neladí![]()
... nebo že Gibbons hraje My Head´s in Mississipi na tranzistorovej Marshall Lead 12![]()
Zrovna u něj je všechno úmyslně obestřeno naprostejma báchorkama... a asi i to peso/sixpence.. zkoušel s tím někdo hrát ?? já jo, je to blbost..
Na starejch albech do El Loco je kromě starejch tweed fenderů určitě i JTM45/50 (hlavně na 1.albu, Neighbor, neighbor, i Brown Sugar.. )
A vsadil bych všechno na to, že na 1.albu je Somebody Else to jeho 58 V-čko (jako na Fandangu první 2 věci)... jakmile sem si zahrál ty první tony na korina V - je to přesně ono...
Prostě ve studiu "anything goes - if it sounds good"![]()

Ještě jednu poznámku. Teď jsem si po shlédnutí starých videí z jižanského festiválku Mlejn vzpomněl, že Michal neměl Gibson LP Studio, na nějž v rozhovoru vzpomíná, ale Jr. Special s P90 v barvě TV yellow.Fořt píše: 17.06.2019 9:20 Škoda, že Michal pozapomněl na své začátky s jižanským rockem. Pár týdnů strávených v Ohnivé vodě se mu z hlavy vykouřit mohlo, ale v Generál Lee hrál myslím několik let.
Jinak je to fakt pohodář (viz ta zmínka o chybování při koncertech - naprostý souhlas) a je (tedy aspoň byla) s ním sranda.