Zapojení Looper + aparát

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
BigiRocker

Zapojení Looper + aparát

Příspěvek od BigiRocker »

Dobrý den, prosím o vysvětlení zapojení looperu Boss rc-30 k aparátu.
Mám hlavu Bugera 333xl a bednu 4x12, jak to k tomu připojím? Používám zkreslení v hlavě a když to zapojím před hlavu tak to asi bude nahrávat jen čistý zvuk ? Jak docílit toho aby to nahrávalo i zkreslený zvuk. Kukal jsem na videa a tam pokud je to vidět tak mají připojené asi 3 kabely?
Děkuji za radu.
Sandokan

Re: Zapojení Looper + aparát

Příspěvek od Sandokan »

Co jsem koukal, tak vzadu by mela mit hlava efektovou smycku, tak bych zkusil tam.
BigiRocker

problem je že netušim co kam zastrčit, zkoušel jsem to teď s efektem a nic to nedělá, přikládám foto.Kytara ma byt normálně zepředu do vstupu? Děkuju za každou radu.
Přílohy
2.jpg
1.jpg
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Máš to naopak. Send má jít do inputu, amp do returnu.
BigiRocker

Děkuju za odpověď.Jsem to přehodil a nic to nedělá. Mám to na čistým kanále, mačkám spínač na krabičce a nic, stále čistý zvuk.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Send z hlavy do in krabičky. Out z krabičky do return hlavy. Ještě bych připojit footswitch a zapl tlačítko FX loop, jinak se můžeš snažit sebevíc. Pomocí těch dvou poťáků na hlavě upravíš výstupní a vstupní úroveň signálu.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
BigiRocker

aha, děkuju, už mi to jde. Děkuju za pomoc.
clay

Looper - zapojení ke tranzistorovému kombu

Příspěvek od clay »

Ahoj,
prosím radu, chci si pořídit looper na domácí cvičení, ale mám staré tranzistorové kombo bez efektové smyčky s pár efekty. Zatím nepoužívám žádné krabičky ani multiefekty. Předpokládám, že před kombem že to asi nebude fungovat.
Zajímalo by mě, jestli se to dá vyřešit tak, že v kombu před reproduktorem vytvořím odbočku a vytáhnu signál do looperu a poté zpět do reproduktoru?
S novým kombem časem počítám, ale teď není prostor na vyšší investice do aparatury..
Díky za rady.
Zdeněk
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Looper - zapojení ke tranzistorovému kombu

Příspěvek od Hendrek »

Nebude to tak fungovat, do repra vede silový signál z koncáku, na který není vstup efektu dimenzován. Dojde k odpálení looperu.
Musela by se do komba dodělat efektová smyčka mezi preampem a koncovým zesilovačem.
torst

Příspěvek od torst »

Nerozumím té nechuti dát looper před combo. Jistě, budeš muset hrát jen na čistý zvuk, protože jakmile zapneš zkreslení v combu, zbustruje se ti i reprodukovaná smyčka. Ale nejen distortionem živ je kytarista ! Poslechni si Frippa nebo Edgea. S tím reproduktorem je to samozřejmě blbě, viz Hendrek.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
clay

Příspěvek od clay »

Díky za info.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“