Zapojení Looper + aparát
Pravidla fóra
-
BigiRocker
Zapojení Looper + aparát
Dobrý den, prosím o vysvětlení zapojení looperu Boss rc-30 k aparátu.
Mám hlavu Bugera 333xl a bednu 4x12, jak to k tomu připojím? Používám zkreslení v hlavě a když to zapojím před hlavu tak to asi bude nahrávat jen čistý zvuk ? Jak docílit toho aby to nahrávalo i zkreslený zvuk. Kukal jsem na videa a tam pokud je to vidět tak mají připojené asi 3 kabely?
Děkuji za radu.
Mám hlavu Bugera 333xl a bednu 4x12, jak to k tomu připojím? Používám zkreslení v hlavě a když to zapojím před hlavu tak to asi bude nahrávat jen čistý zvuk ? Jak docílit toho aby to nahrávalo i zkreslený zvuk. Kukal jsem na videa a tam pokud je to vidět tak mají připojené asi 3 kabely?
Děkuji za radu.
Re: Zapojení Looper + aparát
Co jsem koukal, tak vzadu by mela mit hlava efektovou smycku, tak bych zkusil tam.
-
BigiRocker
problem je že netušim co kam zastrčit, zkoušel jsem to teď s efektem a nic to nedělá, přikládám foto.Kytara ma byt normálně zepředu do vstupu? Děkuju za každou radu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Máš to naopak. Send má jít do inputu, amp do returnu.
-
BigiRocker
Děkuju za odpověď.Jsem to přehodil a nic to nedělá. Mám to na čistým kanále, mačkám spínač na krabičce a nic, stále čistý zvuk.
Send z hlavy do in krabičky. Out z krabičky do return hlavy. Ještě bych připojit footswitch a zapl tlačítko FX loop, jinak se můžeš snažit sebevíc. Pomocí těch dvou poťáků na hlavě upravíš výstupní a vstupní úroveň signálu.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
-
BigiRocker
aha, děkuju, už mi to jde. Děkuju za pomoc.
Looper - zapojení ke tranzistorovému kombu
Ahoj,
prosím radu, chci si pořídit looper na domácí cvičení, ale mám staré tranzistorové kombo bez efektové smyčky s pár efekty. Zatím nepoužívám žádné krabičky ani multiefekty. Předpokládám, že před kombem že to asi nebude fungovat.
Zajímalo by mě, jestli se to dá vyřešit tak, že v kombu před reproduktorem vytvořím odbočku a vytáhnu signál do looperu a poté zpět do reproduktoru?
S novým kombem časem počítám, ale teď není prostor na vyšší investice do aparatury..
Díky za rady.
Zdeněk
prosím radu, chci si pořídit looper na domácí cvičení, ale mám staré tranzistorové kombo bez efektové smyčky s pár efekty. Zatím nepoužívám žádné krabičky ani multiefekty. Předpokládám, že před kombem že to asi nebude fungovat.
Zajímalo by mě, jestli se to dá vyřešit tak, že v kombu před reproduktorem vytvořím odbočku a vytáhnu signál do looperu a poté zpět do reproduktoru?
S novým kombem časem počítám, ale teď není prostor na vyšší investice do aparatury..
Díky za rady.
Zdeněk
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Looper - zapojení ke tranzistorovému kombu
Nebude to tak fungovat, do repra vede silový signál z koncáku, na který není vstup efektu dimenzován. Dojde k odpálení looperu.
Musela by se do komba dodělat efektová smyčka mezi preampem a koncovým zesilovačem.
Musela by se do komba dodělat efektová smyčka mezi preampem a koncovým zesilovačem.
Nerozumím té nechuti dát looper před combo. Jistě, budeš muset hrát jen na čistý zvuk, protože jakmile zapneš zkreslení v combu, zbustruje se ti i reprodukovaná smyčka. Ale nejen distortionem živ je kytarista ! Poslechni si Frippa nebo Edgea. S tím reproduktorem je to samozřejmě blbě, viz Hendrek.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)