kamera s "obstojným" mikrofonem

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Chose Manuel

kamera s "obstojným" mikrofonem

Příspěvek od Chose Manuel »

zdar! nevím úplně jestli jsem trefil správný téma, ale v podstatě jde taky o recording tak snad to sem patří

chtěl bych se zeptat zda někdo nemáte typ na nějakou levnou kameru (třeba do 5000,-) na kterou by se dalo nahrávat hraní ve zkušebně, případně i nějaký živý hraní, aby tomu bylo alespoň trochu rozumět..

samozřejmě nečekam že zvuk bude skvělej, ale rád bych aby to bylo alespoň trochu srozumitelný.. zkrátka aby to nahrálo něco jinýho než bordeloidní šum

zkušebnu máme akusticky relativně v pohodě, při nahrávání na diktafon je to celkem fajn, já bych chtěl ale vyloženě kameru.. tak jestli máte někdo typ a osobní zkušenost, sem s tim
budu rád i za odkaz na dražší kamery, ale čim levněji tím lépe

případně jestli někdo nemáte zkušenost s tímhle.. cenově je to přes 5000 ale mohlo by to splňovat můj požadavek? co myslíte? https://kytary.cz/zoom-q2n-4k/HN197363/
koukal jsem i na nějaký sportovní kamery, SJcam, Lamax atd...ale ty asi nebudou splňovat ten "dobrej" zvuk.. koneckonců nejsou dělaný primárně na muziku
Sonor Select Force (22", 12", 13", 16" + snare 14" x 5,5") a Sonor Force 2007 (22", 12", 13", 16" + snare 14" x 5,5")
činely Paiste PST7 14" heavy hi-hat, 18" crash, 20 heavy ride, PST5 18" rock crash, PST8 18" rock china
doublepedály Pearl Eliminator P2002C, Pearl P-922
hardware Tama RoadPro series, Tama StageMaster series, Sonor 4000 series
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: kamera s "obstojným" mikrofonem

Příspěvek od rotten77 »

Pokud jste se zvukem spokojení, tak by možná stačilo jen dokoupit kameru, nebo nahrávat na telefon a se zvukem potom spojit, ale je to práce navíc.

Doporučuji se podívat na YouTube, najdeš tam ukázky z toho Zoomu (případně jiných podobných rekordérů) a podle toho si uděláš představu nejlíp.

PS: Taky bych se díval po parametrech, jako je výdrž a kapacita (jaké karty zvládne atp.), případně možnost vyměnit baterku (některé můžou mít integrovanou, do toho bych nešel),

Chose Manuel

Re: kamera s "obstojným" mikrofonem

Příspěvek od Chose Manuel »

to je právě ono, já bych to chtěl mít all-in-one :)

parametry bych samozřejmě pak naštudoval podle toho co kdo hodí za typ .. na zkušebně není problém to píchnout do zdi, taky je podmínka že to musí mít závit na stativ

zajímá mě právě s čím má kdo osobní zkušenost, třeba i z hlediska odolnosti...aby se to nerozmlátilo když to žuchne na zem z jednoho metru...zkrátka nechci koupit úplnou šunku

tenhle zoom mi z toho zatim vychází celkem dobře...ale, řikam si, co když tady zná někdo nějakej lepší klenot

taky by se mi líbilo kdyby to šlo spárovat s telefonem kvůli zapínání a vypínání nahrávání na dálku což třeba SJcam má..ale to už bych chtěl asi moc
Sonor Select Force (22", 12", 13", 16" + snare 14" x 5,5") a Sonor Force 2007 (22", 12", 13", 16" + snare 14" x 5,5")
činely Paiste PST7 14" heavy hi-hat, 18" crash, 20 heavy ride, PST5 18" rock crash, PST8 18" rock china
doublepedály Pearl Eliminator P2002C, Pearl P-922
hardware Tama RoadPro series, Tama StageMaster series, Sonor 4000 series
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“