Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
Pravidla fóra
Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
cherreda: No vidíš, bylo to pro pobavení a jak se to pěkně rozběhlo. Šmarda to už vdal, tak máme aspoň impulsy ...
"To je asi tak stejně nápomocný argument, jako když napíšu, že s blbě nastaveným zesikem a blbýma rukama ti nepomůže ani nejlepší impuls na světě."
Myslím, že tohle neexistuje. I když na Marshallu (nebo konkurenci) nastavíš to nesmyslný "V", tak ty korekce to úplně nevykuchaj a furt to bude hrát rozumně.
Postřeh z praxe: Vlastně se mi ještě nestalo, že by zvukař nabíd něco jiného než mikrák. Už beru jako samozřejmost - postavím combo a bafnu stojan se Shurkou a nasměruju před reprák. Palmer ještě světového věhlasu na Benešovsku nedosáhl.
"To je asi tak stejně nápomocný argument, jako když napíšu, že s blbě nastaveným zesikem a blbýma rukama ti nepomůže ani nejlepší impuls na světě."
Myslím, že tohle neexistuje. I když na Marshallu (nebo konkurenci) nastavíš to nesmyslný "V", tak ty korekce to úplně nevykuchaj a furt to bude hrát rozumně.
Postřeh z praxe: Vlastně se mi ještě nestalo, že by zvukař nabíd něco jiného než mikrák. Už beru jako samozřejmost - postavím combo a bafnu stojan se Shurkou a nasměruju před reprák. Palmer ještě světového věhlasu na Benešovsku nedosáhl.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
A taky je dokázáno, že existuje velká skupina kytaristů, kteří s přehledem zvládají práci s impulsy a tím pádem by měli vědět, že nemusí, ale stejně se tahají se zesikem a kyt. boxem, protože to má mojo.Hendrek píše: 20.08.2019 11:58Já to vidím tak, že kytarista, který v dnešní době není schopný zvládnout alespoň základní práci s impulsy, pravděpodobně ani neví, co to impulsy jsou a na co je to dobré, a pořád se tahá se svým kombem či hlavou a boxem.cherreda píše: 20.08.2019 10:56 Já tuhle "problematiku" vidím takhle: kytarista, který v dnešní době není schopný zvládnout alespoň základní práci s impulsy, pravděpodobně ani nepotřebuje lepší zvuk, než vyprodukujou simulace jako Friedman výše či onen červený Behringer.
Torst: Záleží na tvém přístupu, asi ti/kapele to tak vyhovuje. S mou kapelou na zvukaře v tomto už roky nespoléháme. A ukázalo se to jako lepší.
Naposledy upravil(a) cherreda dne 20.08.2019 15:11, celkem upraveno 1 x.
| Cruel YT | Cruel sptf
protože Friedman voe! 
protože jeho slovo má přece VÁHU!
a na torsta se po letech zlobit nemůžu, jsme pouze vepři
ano pro deb*ila (neber si to osobně) je lepší, když nemůže nic nastavovat,
ale to není argument, to akorát nechceš prohrát přestřelku a hledáš co bys....
protože jeho slovo má přece VÁHU!
a na torsta se po letech zlobit nemůžu, jsme pouze vepři
ano pro deb*ila (neber si to osobně) je lepší, když nemůže nic nastavovat,
ale to není argument, to akorát nechceš prohrát přestřelku a hledáš co bys....
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
fotka VÁHA dobrá !
Každý podléháme osobní zkušenosti. Ty hraješ v (polo)profi podmínkách, já spíš ten (polo)punk po hospodách a tam se tyhle fajnovosti nevyužijou. Spíš teď propagujem - apce do lidí bez zvučení, a docela to funguje.
Přestřelku klidně prohraju, už jsem si tu popel sypal, v tomhle nejsem ignorant, to sorry jako !
Každý podléháme osobní zkušenosti. Ty hraješ v (polo)profi podmínkách, já spíš ten (polo)punk po hospodách a tam se tyhle fajnovosti nevyužijou. Spíš teď propagujem - apce do lidí bez zvučení, a docela to funguje.
Přestřelku klidně prohraju, už jsem si tu popel sypal, v tomhle nejsem ignorant, to sorry jako !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
existuje nejaka levna varianta Radaru, ke ktery nepotrebuju DI box? nebo je jednodussi poridit proste radar a dibox v nejakym dalsim "pedalboardu" a davat to za aparat? resim, ze bych neco takovyho poridil jako doplnek klasickyho mikrofonu. Btw pred rokem jsme hrali s nejakou Norskou kapelou v Cafe v Lese a zvucil nas jejich zvukar. Vse sebral Redboxama od H&K (u my Mesy teda nadaval, ze to je moc stredu) a podle ocitych svedku kteri nas znaji jsme meli nejlepsi zvuk vubec
) ono to "nejak" funguje. Ale IR je proste dal - od instrumento dob tak v domacich podminkach beru kytary a s vysledkem jsem vic nez spokojeny.
Na ten tvuj report z Caffe v Lese se matně pamatuju, nadšení z Redboxů ... Ty Torpéda a pod to asi mít budou, ale stojej ranec. Radar ne, ten umí jen linkovou úroveň. Zlomyslně navrhuji - kup za levno Behr. GI100 jen jako DI box (vypni simulaci) a Radar s impulsem za něj. (... občas porovnej Radar se zapnutou simulací v GI100...).
Jak jsem psal, Pangaea CP100 ma utlum, je na toto pripravena, koukni do manualu. Tedy nema XLR out, ten by se ani nevesel, ale ma kdyztak symetricky jack s profi 4 dBu vystupem.
| Cruel YT | Cruel sptf
https://www.two-notes.com/cabm
Jo, Torpedo je taky stavěný na zapojení mezi amp a box.
Jo, Torpedo je taky stavěný na zapojení mezi amp a box.
ja taham vystup z preampu jako slave out, takze zatez na repro mit nemusim. dik moc, asi dopadne torstova metoda vc porovnavacky
) ono tyhle oldschool DI zvuky maj sem tam taky svoje misto.
Aha, myslel jsem, žes navázal ve stylu "mezi koncák a box".
Tak to bych šel do rýmovačky - do Radaru z bazaru - a k tomu levný pasivní dibox a vyřešeno.
Tak to bych šel do rýmovačky - do Radaru z bazaru - a k tomu levný pasivní dibox a vyřešeno.
| Cruel YT | Cruel sptf
Aha - taky jsem pochopil, že vyžaduješ repro výstup. Ale k lince ani ten DI box nepotřebuješ. Tam stačí Radar, ne? Jedině, že bys požadoval symetrickej XLR výstup.
Jinak levné řešení zde : https://hudebnibazar.cz/aaktivni-di-box ... /ID256582/
Jinak levné řešení zde : https://hudebnibazar.cz/aaktivni-di-box ... /ID256582/
Radar má snad symetrickej výstup, akorát TRS..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemá.
Output: 1/4” mono audio jack (Impedance: 470 Ω)
Ale symetrický v podstatě potřebuješ jen pokud vedeš signál desítky metrů v zarušeném prostředí do mixu ke zvukaři. Kdo tady hraje stadiony? Pokud máš svůj mixpult někde u sebe a z něj jdeš už symetricky (nebo klidně i nesymetricky) do vlastní PA, vše na jednom pódiu, není to nutné.
Output: 1/4” mono audio jack (Impedance: 470 Ω)
Ale symetrický v podstatě potřebuješ jen pokud vedeš signál desítky metrů v zarušeném prostředí do mixu ke zvukaři. Kdo tady hraje stadiony? Pokud máš svůj mixpult někde u sebe a z něj jdeš už symetricky (nebo klidně i nesymetricky) do vlastní PA, vše na jednom pódiu, není to nutné.
Manuál strana 5: "2.OUTPUT - Connect to a soundcard or mixing desk using a¼” jack cable for unbalanced output 1/4” TRS stereo jack cable for balanced output"
ale máš pravdu, že u specifikací to není resp. je tam to co píšeš ty. Jsem zmaten.
ale máš pravdu, že u specifikací to není resp. je tam to co píšeš ty. Jsem zmaten.
Naposledy upravil(a) José dne 21.08.2019 10:47, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dobře ty!
Ale pak mají rozpor v manuálu na 15. straně, kde uvádí jen mono výstup (i když symetrický výstup je také mono), ale mate to. Mono pro mne znamená TS jack a to znamená nesymetrický. Ale to už je problém srozumitelnosti manuálu.
Ale pak mají rozpor v manuálu na 15. straně, kde uvádí jen mono výstup (i když symetrický výstup je také mono), ale mate to. Mono pro mne znamená TS jack a to znamená nesymetrický. Ale to už je problém srozumitelnosti manuálu.
Pardon, ještě jsem to editoval. Nevím. Napadá vás někoho jak to jednoduše zjistit? Při zapojení do vypnutého přístroje, měřit ss odpor mezi kroužkem a špicou?
Asi máš pravdu, že jde o formulace mono vs TRS
Asi máš pravdu, že jde o formulace mono vs TRS
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Strčit stereo TRS jack a proměřit odpor mezi R a S (tedy ne kroužkem a špicou, ale kroužkem a stínícím segmentem jacku u těla). Pokud bude odpor "nekonečný" (mimo rozsah přístroje), je to mono TS výstup a tím pádem 100% nesymetrický. Pokud mezi nimi bude odpor menší než nekonečný, pak je to pravděpodobně TRS a tedy mono ale symetrický.
Aspoň bych to tak tipoval, je to jen domněnka, která vychází z hodnoty output impedance 470 ohm.
Aspoň bych to tak tipoval, je to jen domněnka, která vychází z hodnoty output impedance 470 ohm.
Kdybych se k tomu večer dostal, zkusím.
V manuálu to není jednoznačné, jsou to darebáci.
Pokud je to pravá symetrika, tak uvidíš multimetrem nějaký odpor (kiloohmy) mezi T-R. A odpor T-S bude stejný jako R-S (platí to i pro DI boxy s tráfkem).
Pokud je to nesymetrika se stereo jackem, tak naměříš R-S zkrat až pár desítek ohmů a T-S pár kiloohmů.
Pokud je to nesymetrika s mono jackem, tak naměříš R-S nekonečno, jak píše Hendrek.
Pokud je to pravá symetrika, tak uvidíš multimetrem nějaký odpor (kiloohmy) mezi T-R. A odpor T-S bude stejný jako R-S (platí to i pro DI boxy s tráfkem).
Pokud je to nesymetrika se stereo jackem, tak naměříš R-S zkrat až pár desítek ohmů a T-S pár kiloohmů.
Pokud je to nesymetrika s mono jackem, tak naměříš R-S nekonečno, jak píše Hendrek.
Takze zapnuty radar T-R: 44 kohm; T-S: 22 kohm; R-S: 22 kOhm
Vypnuty: S-R zkrat, vse ostatni nekonecno.
Vypnuty: S-R zkrat, vse ostatni nekonecno.