Výměna snímačů z pasivní na aktivní

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Shini1gam1
Nový uživatel

Výměna snímačů z pasivní na aktivní

Příspěvek od Shini1gam1 »

Zdravím Vás ,

Vlastním kytaru ibanez rgaix7fm (sedmistrunka) ,které v sobě nese pasivní snímače DiMarzio - s 1x volume a 1x split coil ,

chci je vyměnit za jakékoli aktivní (nejlépe Fishman ,EMG ,SD ... ) ale nedaří se mi najít takové ,které by měli pouze 1x volume a split-coil, všechny mají např. 2x volume - jeden pro každý snímač ,tone control atd. žádný split nebo ho vůbec nepodporují ....atd atd

Existuje něco takového ???????
Díky :wink: :wink: :wink:
Trevor
Odborník

Re: Výměna snímačů z pasivní na aktivní

Příspěvek od Trevor »

co si to překopat na jeden dvojitý volume, pokud nechceš vrtat do nástroje?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

otázka jestli jedno nebo dvě volume u kytary je pouze v zapojení. To že to v té sadě je neznamená, že to musíš použít. Fishman i EMG mají split coil, Duncan ne.
Shini1gam1
Nový uživatel

bubucci píše: 4.09.2019 22:03 otázka jestli jedno nebo dvě volume u kytary je pouze v zapojení. To že to v té sadě je neznamená, že to musíš použít. Fishman i EMG mají split coil, Duncan ne.
opravdu ??? např. EMG 57/7 66/7 mají split coil ??? to jsem se nikde nedočetl ..
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Všechny ne, asi jenom TW verze.
U 7mistuny laborovat nad coiltapem mi přijde zbytečné, resp. abych obětoval snímač který mi bude fungovat se zkreslením kvůli plonkovním ucinkaném zvuku, který se stejně hlastitostně ztratí v porovnání s humbuckerem. Ale každý máme jiné priority.
Shini1gam1
Nový uživatel

bubucci píše: 5.09.2019 17:35 Všechny ne, asi jenom TW verze.
U 7mistuny laborovat nad coiltapem mi přijde zbytečné, resp. abych obětoval snímač který mi bude fungovat se zkreslením kvůli plonkovním ucinkaném zvuku, který se stejně hlastitostně ztratí v porovnání s humbuckerem. Ale každý máme jiné priority.
split určitě nebudu používat při zkreslení ,pouze na čistém zvuku na něm trvám ,za mě ideální kombinace aktivní humbuckery na zkreslení a na čistý zvuk se splitem. Tak jak říkáš ,každý má svoje :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“